to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:33 | 16.05.2022

Κοινωνία

Επίθεση τραμπούκων καταγγέλλει το BLOCO Φιλοσοφικής

Περικύκλωσαν 3 μέλη του BLOCO που πραγματοποιούσαν παρέμβαση, τους επιτέθηκαν με χτυπήματα και γονατιές στο κεφάλι στέλνοντας έναν άνθρωπο στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι


Όπως καταγγέλλει η φοιτητική παράταξη BLOCO, το μεσημέρι της Δευτέρας 16/5, μία ομάδα περίπου 30 ατόμων που ουδέμία σχέση έχουν με το πανεπιστήμιο πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση με κράνη και λοστάρια στην σχολή της φιλοσοφικής.

Περικύκλωσαν 3 μέλη του BLOCO που πραγματοποιούσαν παρέμβαση, τους επιτέθηκαν με χτυπήματα και γονατιές στο κεφάλι. Διέλυσαν τον πολιτικό χώρο του σχήματος και έκλεψαν ένα κινητό τηλέφωνο. Αυτήν την στιγμή σύντροφος μας βρίσκεται στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται:

Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη, βίαια και θρασύδειλη επίθεση. Αυτές οι πρακτικές είναι περιθωριακές και δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα.

Όσο και να ευαγγελίζονται ότι αντιπαλεύουν την κυβέρνηση είναι οι καλύτεροι της φίλοι. θέλουν τους φοιτητικούς συλλόγους απονεκρωμένους, χωρίς συλλογικές διαδικασίες και υπηρετούν στο ακέραιο το σχέδιο της ΝΔ στα πανεπιστήμια.

Οι τραμπούκοι αυτοί προφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στους οπαδούς της πανεπιστημιακής αστυνομίας και σε όσους θέλουν την εξαφάνιση του φοιτητικού συνδικαλισμού.

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να υποχωρήσουμε. Όσες επιθέσεις κι αν οργανώσουν, θα είμαστε εδώ. Ο αγώνας μας για ένα δημόσιο, δημοκρατικό και δωρεάν πανεπιστήμιο συνεχίζεται.

Ανακοίνωση γοα την απρόκλητη επίθεση των τραμπούκων στη Φιλοσοφική εξέδωσε και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ:

Πριν από λίγο, άτομα που καμία σχέση δεν έχουν με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα επιτέθηκαν απρόκλητα σε μέλη του BLOCO τα οποία βρίσκονταν στον χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής.
Αρχισαν να χτυπούν στον σωρό, στοχοποιωντας και τραυματίζοντας μέλη του σχήματος.

Οι επιθέσεις στους φοιτητές είναι επιθέσεις κατά του φοιτητικού κινήματος και των αγώνων του για ένα καλύτερο δημόσιο πανεπιστήμιο.

Οι τραμπούκοι αυτοί προφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στην κυβέρνηση και στους οπαδούς της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Σε όσους δηλαδή θέλουν την εξαφάνιση του φοιτητικού συνδικαλισμού και της συλλογικής δράσης στις σχολές.

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να υποχωρήσουμε. Όσες επιθέσεις κι αν οργανώσουν, θα είμαστε εδώ.

Ο αγώνας μας για ένα δημόσιο, δημοκρατικό και δωρεάν πανεπιστήμιο συνεχίζεται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)