to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:19 | 24.11.2021

Πολιτική

Επίθεση του Γιάννη Πρετεντέρη στη Μαρέβα Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη;

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ο Γιάννης Πρετεντέρης είχε υπόψη του το δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Politico, το οποίο αναρτήθηκε στις 22/11, αναφορικά με την εμπλοκή της Μαρέβα Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη στην υποδοχή 700 προσφύγων από το Αφγανιστάν στην Ελλάδα. Ωστόσο, η χρονική σύμπτωση, αναμφίβολα, προκαλεί εύλογες απορίες...


Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ο Γιάννης Πρετεντέρης είχε υπόψη του το δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Politico, το οποίο αναρτήθηκε στις 22/11, αναφορικά με την εμπλοκή της Μαρέβα Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη στην υποδοχή 700 προσφύγων από το Αφγανιστάν στην Ελλάδα, το οποίο έφερε στην ελληνική επικαιρότητα η ιστοσελίδα avgi.gr. Ωστόσο, η χρονική σύμπτωση, αναμφίβολα, προκαλεί εύλογες απορίες.

Κι αυτό διότι ο Γ. Πρετεντέρης, στη μόνιμη στήλη του στην εφημερίδα Τα Νέα εξαπολύει σφοδρή επίθεση στους διακινητές προσφύγων, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να πει πως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες “δεν είναι θύματα διώξεων, ούτε πολέμων, ούτε καθεστώτων. Είναι θύματα διακινητών” (τίτλος άρθρου: “Δρόμος”, 24/11/2021). Την ίδια στιγμή, αναφερόμενους σε όσους κάνουν λόγο για “ανθρωπιστική κρίση”, ο άρθρογράφος-στέλεχος της εφημερίδας ισχυρίζεται πως υπάρχει μια μερίδα εξ αυτών που έχουν σκοπό να “βγάλουν το κατιτίς τους”, ενώ παρακάτω κάνει λόγο για “επαγγελματικό ανθρωπισμό”.

Το επίμαχο δημοσίευμα του Politico σημειώνει πως οι 700 πρόσφυγες “έφτασαν με τη βοήθεια ΜΚΟ, διεθνών οργανώσεων βοήθειας και αρκετών ιδιωτών που επικοινώνησαν άμεσα με Έλληνες ηγέτες”. Και προσθέτει: “Ο Αμερικανός φιλάνθρωπος Αμέντ Κχάν, είναι ένας από αυτούς τους ιδιώτες. Οργάνωσε μία προσπάθεια αρκετών εβδομάδων για μεταφορά δεκάδων γυναικών και των οικογενειών τους από το Αφγανιστάν στην Ελλάδα, αφού εξασφάλισε σχεδόν άμεσα την έγκριση από τους Έλληνες αξιωματούχους. "Έστειλα μήνυμα στην σύζυγο του Έλληνα πρωθυπουργού Μαρέβα [Γκραμπόβσκι], που είναι παλιά φίλη, και της είπα ότι έχω αυτή την κατάσταση και δεν έχω πουθενά να τους πάω" όπως είπε. "Μία ώρα αργότερα, η Ελλάδα είπε “Ναι, θα τους πάρουμε”. Δεν χρειάστηκε καν να τους το ζητήσω"”.

Προφανώς, δεν είμαστε επίσης σε θέση να γνωρίζουμε αν η σύζυγος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει κάποια “επαγγελματική” σχέση με την υπόθεση που αποκαλύπτει το Politico. Υποθέτουμε πως δεν έχει και η μεσολάβησή της έχει να κάνει με άλλα κίνητρα. Ωστόσο, οι χρονικές και όχι μόνο συμπτώσεις προκαλούν... απορίες χιουμοριστικού τύπου. Επίσης, ακόμα μεγαλύτερες απορίες και ερωτηματικά προκαλούν οι “αρμοδιότητες” της κ. Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη, όπως αυτές προκύπτουν από το επίμαχο δημοσίευμα. Αν μη τι άλλο, εύκολα θα μπορούσε να συμπεράνει κάποιος, ενδεχομένως και ο Γ. Πρετεντέρης, πως η σύζυγος του πρωθυπουργού “λύνει και δένει”, όπως λένε στην καθομιλουμένη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)