to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:58 | 16.10.2012

Διεθνή

Επίθεση της Ε.Ε. στην πολιτική απορρήτου της Google

Με επικεφαλής την γαλλική επιτροπή προστασίας δεδομένων, η Ευρωπαϊκή Ένωση στοχεύει την αμφιλεγόμενη πολιτική απορρήτου της Google, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Guardian.



Σε συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιήσει σήμερα η Εθνική Επιτροπή Πληροφορικής και Ελευθεριών της Γαλλίας αναμένεται να κατηγορήσει την αμερικάνικη εταιρεία για παραβίαση της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επιτροπή υποστηρίζει πως η κίνηση της Google να συνδυάσει όλες τις πολιτικές προστασίας του ιδιωτικού απορρήτου σε μία ενιαία πολιτική, παραβιάζει την νομοθεσία διότι δεν προσφέρει την δυνατότητα εξαίρεσης στους καταναλωτές.

Παράλληλα με την «συγχώνευση» των πολιτικών απορρήτου όλων των υπηρεσιών της, αρκετοί υποστηρίζουν πως η Google ταυτόχρονα συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες που έχει συλλέξει για τους χρήστες της από όλες τις υπηρεσίες της. Η εταιρεία πάντως δήλωσε πως η αλλαγή αυτή, η οποία έχει ήδη πραγματοποιηθεί, δεν θα βλάψει τους χρήστες με κανέναν τρόπο.

«Δεν συλλέγουμε περισσότερες πληροφορίες για εσάς» αναφέρει η Google. «Η νέα μας πολιτική απλά καθιστά σαφές ότι χρησιμοποιούμε δεδομένα για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στο Google, ασχέτως με το ποια από τις υπηρεσίες μας χρησιμοποιείτε. Αυτό είναι κάτι που κάναμε ήδη για αρκετό καιρό. Κάνουμε τα πράγματα πιο απλά και προσπαθούμε να είμαστε πιο σαφής για αυτό».

Λίγο μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για την επικείμενη αλλαγή, αρκετοί χρήστες αντέδρασαν φοβούμενοι πως η κίνηση αυτή αποσκοπούσε στην παροχή επιπλέον προσωπικών δεδομένων για διαφημιστικούς σκοπούς. Μια ομάδα χρηστών μάλιστα μήνυσε την Google, υποστηρίζοντας πως θα έπρεπε να δώσει την δυνατότητα στους χρήστες της να εξαιρεθούν από την συλλογή προσωπικών δεδομένων.

«Η Google συγκεντρώνει τώρα προσωπικές πληροφορίες χωρίς την συναίνεση των καταναλωτών, απέτυχε να παρέχει έναν απλό και αποτελεσματικό μηχανισμό εξαίρεσης» αναφέρει μεταξύ άλλων η αγωγή.

Πηγές της Guardian αναφέρουν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ζητήσει από την Google να επαναφέρει την παλιά πολιτική απορρήτου της. Δεν είναι γνωστό το τι θα γίνει σε περίπτωση που η Google αρνηθεί, σίγουρα όμως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν καλό για την αμερικάνικη εταιρεία.

Πηγή: alterthess

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)