to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:59 | 19.02.2020

Κοινωνία

Επίθεση της ΑΔΕΔΥ στην ηγεσία της ΓΣΕΕ: «Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ»

«Τα συνέδρια των συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών»


«Για ακόμα μια φορά, η ηγετική ομάδα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) επιβεβαίωσε τον αντεργατικό της ρόλο. Ανακοίνωσε συνέδριο παρωδία για τις 25 Φλεβάρη!», επισημαίνει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

«Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ, που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες», σημειώνει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη. Όπως διευκρινίζει, «δεν έχει καμία δουλειά να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος».

«Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ και κρατική βία. Τα συνέδρια των συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κηρύσσει σε διευκολυντική στάση εργασίας την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συμμετοχή στη συγκέντρωση στο ξενοδοχείο στο Καβούρι, όπου εξαγγέλθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Η απάντηση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ

Απάντηση στην παραπάνω ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ δίνει η ΓΣΕΕ υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ είναι «δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και κανείς δεν έχει δικαίωμα και δεν θα μπορέσει να το παρεμποδίσει με τη βία».

Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ αναφέρει: «Σχετικά με την "ανακοίνωση" της ΑΔΕΔΥ και την υποτιθέμενη "διευκολυντική στάση εργασίας", που προκήρυξε για διευκόλυνση "διαδηλωτών", που θα εναντιωθούν στη διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, δηλώνουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το γεγονός ότι μία ομάδα προθύμων προσχωρεί στη στρατηγική του ΠΑΜΕ για την ολοκληρωτική διάλυση των συνδικάτων. Ξέρουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων και των πλειοψηφικών τους παρατάξεων στην ΑΔΕΔΥ ουδεμία σχέση έχουν με την εργαλειοποίηση της Ανώτατης Δημοσιοϋπαλληλικής Οργάνωσης από το ΠΑΜΕ και κάποιους "προθύμους". Σχεδόν αναμέναμε μία τέτοια θεσμική εκτροπή. Άλλωστε, είχαν προηγηθεί κι άλλες τέτοιες "βαρύνουσας" σημασίας ανακοινώσεις-παρεμβάσεις που άπτονται … των "άμεσων" προβλημάτων του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου…».

«Η ΑΔΕΔΥ, όπως και η ΓΣΕΕ, είναι οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αντίστοιχα. Οφείλουν να λειτουργούν με σοβαρότητα, να παράγουν πολιτική, να αναπτύσσουν συνδικαλιστική δράση με ευθύνη απέναντι στον κόσμο που εκπροσωπούν, να έχουν καθοδηγητικό ρόλο, με ύφος προοδευτικό, δημοκρατικό, ευρωπαϊκό. Είναι όργανα με ιστορία και έχουν συνεισφέρει βαρύ φόρο στην προάσπιση των συλλογικών εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων» σημειώνει η ΓΣΕΕ, σχολιάζοντας ότι η σημερινή ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ («τέτοιο περιεχόμενο ούτε το Π.Α.ΜΕ δεν τόλμησε να συντάξει) αποτυπώνει το πραγματικό πρόβλημα δημοκρατίας στο εσωτερικό της, που πρωτίστως ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος θα πρέπει να επιλύσει». «Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των συναδέλφων μας δημοσίων υπαλλήλων!!!» καταλήγει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)