to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:29 | 13.11.2019

Πολιτική

Eπίθεση στον Κ. Μάρκου από τη ΝΔ με ακροδεξιά βοήθεια από το κόμμα Βελόπουλου

Βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» ζήτησε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει δηλώσεις του, χρησιμοποιώντας τις γνωστές ατάκες περί «μπαχαλοποίησης», με βουλευτή της ΝΔ να παίρνει κατόπιν τη σκυτάλη - «Η σύγκλητος έκλεισε το πανεπιστήμιο, αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και δυναμίτισε και το κλίμα» επισήμανε ο Κ. Μάρκου


Η Σύγκλητος της ΑΣΟΕΕ αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων κλείνοντας το πανεπιστήμιο, επισήμανε ο Κ. Μάρκου, απαντώντας στη δήλωση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Β. Χήτα, που «στενοχωρήθηκε» από τη δήλωση του βουλευτή Αχαϊας ότι «οι φοιτητές έκαναν το αυτονόητο, υπερασπίζονταν το δεύτερό τους σπίτι που είναι το Πανεπιστήμιο», προσάπτοντάς του ότι τους επαινεί που «έσπασαν τα λουκέτα». 

«Κύριε Μάρκου, με αφορμή μια δική σας δήλωση, είστε εξαίρετος πανεπιστημιακός, θέλω όμως να πω, ότι με στενοχώρησε η τοποθέτησή σας "καλά έκαναν που σπάσανε τα λουκέτα κάποια ανήσυχα πνεύματα την ώρα που το πανεπιστήμιο ήταν κλειστό". Η μεγαλύτερη αιτία μπαχαλοποίησης των πανεπιστημίων είναι κάποιοι καθηγητές που αντί να φωτίσουν τη δημοκρατία και τα παιδιά μας, επέτρεψαν να γίνουν τα πανεπιστήμια άνδρα ανομίας. Θα ήθελα να πάρετε πίσω τη δήλωσή σας αυτή κύριε Μάρκου, γιατί τα πανεπιστήμια ανήκουν στα παιδιά μας που παίρνουν το πρωί το αστικό λεωφορείο για να πάνε στο πανεπιστήμιο», είπε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Χήτας.

Κ. Μάρκου: «Να λυπάστε όταν κλείνουν τα πανεπιστήμια, όχι όταν ανοίγουν»

«Θα συμφωνούσαμε αν στενοχωριόσαστε γιατί έκλεισε η Σύγκλητος το πανεπιστήμιο. Όχι γιατί οι φοιτητές έκαναν το καθήκον τους. Τότε θα συμφωνούσαμε», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου και προσέθεσε: «Είναι προφανές ότι είναι αδύνατο να συμφωνήσουμε γιατί το να κλείσει το πανεπιστήμιο εσείς το θεωρείτε θεμιτό. Εμείς θεωρούμε ότι το κλειστό πανεπιστήμιο είναι το πιο τραγικό συμπέρασμα και η πιο τραγική κατάληξη μιας διαδικασίας. Και με αυτή την έννοια, η άποψή μου είναι ότι καλά έκαναν. Υπερασπίστηκαν το δικαίωμα τους να μπαίνουν στο σπίτι τους, οι φοιτητές- όχι οι μπαχαλάκηδες- οι φοιτητές του πανεπιστημίου και ταυτόχρονα οφείλω να τους συγχαρώ γιατί στάθηκαν αντάξιοι του πνεύματος των ημερών. Να λυπάστε όταν κλείνουν τα πανεπιστήμια, όχι όταν ανοίγουν. Ανακαλέστε λοιπόν εσείς, γιατί η σύγκλητος έκλεισε το πανεπιστήμιο και αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και δυναμίτισε και το κλίμα, και πολύ φοβούμαι μήπως δούμε χειρότερα τις επόμενες ημέρες».

Τη σκυτάλη από τον βουλευτή της «Ελλ. Λύσης» πήρε κατόπιν ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος, ζητώντας... δήλωση μετανοίας από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού είπε το «είστε αμετανόητοι», προσθέτοντας μεταξύ άλλων εμετικών το «έχετε κόψει κάθε σχέση με την κοινή λογική; Γιατί φλερτάρετε διαρκώς με το μπάχαλο; Ιδεολογικοποιείτε το μπάχαλο;».

Πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)