to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:28 | 26.08.2017

Κοινωνία

Επίθεση στο παλιό κτίριο του ΔΟΛ, στη Μιχαλακοπούλου

Δέκα άτομα προκάλεσαν φθορές στην είσοδο και πέταξαν μπογιές - Τι αναφέρουν στις αντιδράσεις τους τα κόμματα


 
Επίθεση αγνώστων πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Παρασκευής στην είσοδο του κτιρίου, στην οδό Μιχαλακοπούλου, όπου στεγάζονταν τα παλιά γραφεία του «Βήματος» και των «Νέων» (η έδρα των εφημερίδων μεταφέρθηκε προσφάτως). 


Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ και τις πρώτες μαρτυρίες περίπου 10 άτομα, με κράνη, κουκούλες και μαύρα ρούχα με σφυριά και λοστούς προκάλεσαν ζημιές στην είσοδο του κτιρίου και πέταξαν στο εσωτερικό 3-4 κουτιά με κόκκινες μπογιές. Από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί. (πηγή: Το Βήμα)
 
Αντιδράσεις
 

Το Ποτάμι: «Το μίσος ορισμένων για τους δημοσιογράφους που δεν συμβιβάζονται με τις υποδείξεις είναι γνωστό και παλιό. Ο μεγαλύτερος εχθρός των σκοταδιστών και των φασιστών, είναι πάντα αυτοί που γράφουν και αυτοί που σχολιάζουν ελεύθερα», τονίζει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του για την επίθεση κουκουλοφόρων στο παλιό κτίριο του ΔΟΛ, στην οδό Μιχαλακοπούλου. Το Ποτάμι επισημαίνει ότι «η Πολιτεία, πρέπει να πάψει να ανέχεται αυτές τις τραμπούκικες συμπεριφορές. Άλλωστε, πλέον, οι "γνωστοί άγνωστοι" είναι πια περισσότερο γνωστοί πάρα άγνωστοι. Ας πάψουν λοιπόν να τους προστατεύουν».

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος τονίζει για την επίθεση βίας σε ΜΜΕ: «Καταδικάζω απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση στα γραφεία της οδού Μιχαλακοπούλου που συστεγάζονταν ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ, το ραδιόφωνο του Βήματος και το in.gr. Επιθέσεις βίας σε ΜΜΕ πλήττουν την ίδια τη δημοκρατία. Ας κατανοήσουν επιτέλους όλοι ότι η πολυφωνία και η ελεύθερη δημοσιογραφία είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας. Η συνεχιζόμενη ανοχή σε φαινόμενα βίας συνιστά συνενοχή».

Η Νέα Δημοκρατία: Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία του Δ.Ο.Λ. Η ελεύθερη έκφραση είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας.

»Καλούμε την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αδράνεια απέναντι στους γνωστούς - αγνώστους που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν όσους εκφράζουν διαφορετική άποψη. Δεν μπορούν ούτε να εκβιάζουν, ούτε να τρομοκρατούν τον δημοσιογραφικό κόσμο.

Η ανοχή στη βία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)