to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:34 | 31.10.2014

πηγή: thetoc.gr

Πολιτική

Επίθεση Σωκράτη Ξυνίδη στη Χαριλάου Τρικούπη για τη Δημοκρατική Παράταξη

Κριτική και υπονοούμενα σε βάρος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για τους λόγους μετάβασης στην κυοφορούμενη Δημοκρατική Παράταξη διατυπώνει ο Σωκράτης Ξυνίδης.


Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και εκ των πιστότερων συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου, Σωκράτης Ξυνίδης σε ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο επιτίθεται στην Χαριλάου Τρικούπη για το εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης. 

Δηλώνει πως δεν αποδέχεται «να τσουβαλιαστεί ως συνιστώσα ΠΑΣΟΚ» σε οποιοδήποτε «κατασκεύασμα πολιτικού καιροσκοπισμού», χαρακτηρίζει «όχημα ταύτισης με τη Δεξιά» την κυοφορούμενη Δημοκρατική Παράταξη και διερωτάται: «Γιαένα νέο ΑΦΜ γίνονται όλα αυτά;».

Η ανάρτηση του Σ. Ξυνίδη στο προσωπικό του ιστολόγιο:

Διάβασα δελτίο τύπου του ΠΑΣΟΚ με το οποίο ανακοινώνεται η σύνθεση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και η συνεδρίασή της την 1 & 2 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Συμμετέχουν και καλούνται στη συνεδρίαση -μεταξύ των άλλων- και οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Με αυτή μου την ιδιότητα δηλαδή του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Ξάνθη φαντάζομαι ότι καλούμαι και εγώ -και όχι αυτή του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μιας και οι πρώην Γραμματείς του Κινήματος δεν καλούνται να συμμετάσχουν.

Από τον Μάρτιο του 2012 και μέχρι σήμερα δεν κλήθηκα από την σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχω οπουδήποτε με οποιαδήποτε ιδιότητα. Έχω λοιπόν πλήρη επίγνωση ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος και οι λοιποί που σήμερα διαφεντεύουν το ΠΑΣΟΚ, δεν πολυενδιαφέρονται για τη συμμετοχή μου. Θέλουν δεν θέλουν όμως με καλούν ως πρώην βουλευτή. Οπότε θέλουν δεν θέλουν θα ακούσουν και την απάντησή μου:

Εντάχθηκα στο ΠΑΣΟΚ από τα 14 μου χρόνια. Έζησα την πραγμάτωση της εθνικής συμφιλίωσης, της ανάτασης αυτών που δεν είχαν ποτέ στον ήλιο μοίρα σε αυτή τη χώρα, της στοιχειώδους θεμελίωσης του υπεύθυνου κράτους πρόνοιας στη χώρα, της υπηρέτησης των εθνικών συμφερόντων με σιγουριά και ασφάλεια χωρίς πατριδοκαπηλία, της προσπάθειας για μια Ελλάδα σύγχρονη και ευρωπαϊκή. Ξέρω γιατί είμαι ΠΑΣΟΚ. Αξιώθηκα να εκλεγώ Γραμματέας στην ΠΑΜΚ, στην Σπουδάζουσα, στο Γραφείο Πόλης Ξάνθης, στη Νομαρχιακή Ξάνθης, βουλευτής Ξάνθης και Γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Με τίμησε -και ενδεχομένως με υπερτίμησε- το ΠΑΣΟΚ. Ένιωθα ρίγος αλλά και βάρος ευθύνης σε κάθε βήμα μου μέσα στην Ιπποκράτους. Προσπάθησα να σεβαστώ, όχι αυτούς που πλούτισαν από μίζες εξοπλιστικών και τους οπιομανείς της εξουσίας αλλά τους άδολους αγωνιστές της δημοκρατίας και της ανθρωπιάς σαν τον Αντώνη τον Καρρά. Ένιωσα το βάρος να εκπροσωπήσω και να υπερασπιστώ τα περιφερειακά στελέχη της παράταξης που συνθλίβονταν πάντα μεταξύ της μέτριας ικανότητας νομενκλατούρας της Αθήνας και της «τέταρτης εξουσίας» που σε διαλύει αν δεν περάσεις από τον πάγκο των αφεντικών τους.

Δεν αναφέρω όλα τα παραπάνω για περιαυτολογήσω βεβαίως. Απλά καταθέτω τα νομιμοποιητικά δεδομένα που μου δίνουν, πιστεύω, το δικαίωμα να απευθυνθώ, με κάθε σεβασμό, σε όλους όσους έχουν πάρει βήματα για να πάνε στην Αθηναϊδα το Σαββατοκύριακο και να τους ρωτήσω:

Έχετε δικαίωμα σύντροφοι; έχετε δικαίωμα και δημοκρατική νομιμοποίηση να ενταφιάσετε την ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης ενταφιάζοντας το ίδιο το ΠΑΣΟΚ στα κλεφτά, στη σιωπή, στα μουλωχτά, που ταιριάζει σε κλέφτη και απατεώνα;

Για να γεννηθεί τι; το όχημα ταύτισής μας με τη Δεξιά; που θα πραγματώσει τις χειρότερες εκδοχές της περιθωριακής αριστεράς ότι δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, ο σοσιαλισμός, η σοσιαλδημοκρατία είναι το μακρύ χέρι της συντήρησης στις λαϊκές μάζες; ότι τελικά δημοκρατική και προοδευτική παράταξη είναι οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ;

Έχετε δικαίωμα να στερήσετε από τον πολιτικό μας φορέα το δικαίωμα να αυτοκαθαρθεί μέσα από τις δικές του δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες και να αποφασίσει για την τύχη του πριν αποφασίσουν γι’αυτόν ο κάθε Μπίστης και διάφορες παρεούλες;

Και για ποιο λόγο γίνονται όλα αυτά; για ένα νέο ΑΦΜ; Για να μην έχουμε εργαζόμενους και χρέη; Το ΠΑΣΟΚ ή έχει χρεοκοπήσει πολιτικά και οικονομικά ή δεν έχει. Ενδιάμεσο δεν υπάρχει. Αν χρεοκόπησε να το πούμε δημόσια και να το (αυτο)διαλύσουμε. Αν όχι να πολεμήσουμε για την αποκατάσταση της τιμής και της προσφοράς του στον τόπο μέχρι σήμερα και να πείσουμε για τη δυνατότητά του να προσφέρει, αναγεννημένο, στο μέλλον.

Τα υπόλοιπα όλα, κατ’εμέ, είναι για τις έδρες, τις θέσεις και τις αντιμισθίες. ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΟΥΝ

Υ.Γ. Θεωρώ ελάχιστη υποχρέωσή μου στην μνήμη του ιδρυτή αλλά και απέναντι στους χιλιάδες άδολους μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ να δηλώσω ότι δεν αποδέχομαι να «τσουβαλιαστώ» ως συνιστώσα ΠΑΣΟΚ σε οποιοδήποτε κατασκεύασμα πολιτικού καιροσκοπισμού. Κατά συνέπεια θεωρώ ότι από την ώρα εκείνη και μετά ο Βαγγέλης Βενιζέλος μου αφαιρεί το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζομαι πολιτικά και υφαρπάζει από εμένα την ιδιότητά μου ως μέλους ενός αυτόνομου πολιτικά ιστορικού Κινήματος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)