to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:02 | 09.03.2021

Πολιτική

Υβριστική επίθεση προέδρου ειδικών φρουρών εναντίον του προέδρου της ΠΟΑΣΥ και του Γ. Ραγκούση

Ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Β. Ντούμας, εξαπέλυσε επίθεση σε ραδιοφωνική εκπομπή αφενός στον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, Γρ. Γερακαράκο, και αφετέρου στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Γ. Ραγκούση - Στην δικαιοσύνη θα προσφύγει ο Γ. Ραγκούσης για τις υβριστικές αναφορές του προέδρου των ειδικών φρουρών σε ραδιοφωνική εκπομπή


Επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Β. Ντούμας, προς τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρη Γερακαράκο, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του Real FM. Συγκεκριμένα, ανέφερε: 

«Πιστέψατε ότι ήταν ειδικοί φρουροί αυτοί; Δεν ήταν. Σας ξεκαθαρίζω ότι όσοι φωτογραφίζουν ειδικούς φρουρούς αλλά δεν το λένε πονηρά, συμπεριφέρονται προβοκατόρικα, διότι ο αστυνομικός εκεί - και εμένα δεν με απασχολεί, ούτε με ακούσατε ποτέ να πω από πού προέρχεται - δεν είναι ειδικός φρουρός.

Είναι αστυνομικός των πανελληνίων κι αν κάποιος θα έπρεπε να απολογείται, είναι εκείνος που τους εκπροσωπεί και όχι οι ειδικοί φρουροί. Καταγγέλλω λοιπόν ότι αυτές οι φωτογραφικές πονηριές και από τον κ. Ραγκούση και από τον κ. Γερακαράκο είναι προβοκατόρικες και στοχοποιούν τους ειδικούς φρουρούς άδικα».

Κάνοντας ειδική αναφορά στον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ σημείωσε: «Δεν μπήκε στην Αστυνομία ούτε με πανελλαδικές, ούτε εκπαιδεύτηκε. Καθόλου, μηδέν μέρες. Έχει υποχρέωση σε έναν βουλευτή που τον έβαλε στην Αστυνομία και ξέρετε πώς προσελάμβανε η Αστυνομία. Και εγώ δεν το θεωρώ κακό. Τον τενεκέ τυρί που λέει, εγώ το σέβομαι γιατί τότε έτσι ήταν τα πράγματα. Με τον τενεκέ τυρί λοιπόν αυτοί που προσλήφθηκαν στην Αστυνομία δεν μπορεί να είναι κριτές αστυνομικών που δίνουν τη ζωή τους, δίνουν τον αγώνα τους, τον μόχθο τους και κάνουν και λάθη, πολύ σοβαρά λάθη, όπως τα καταδικάσαμε. Ντροπή σε αυτούς που στοχοποιούν και ειδικούς φρουρούς και αστυνομικούς. Ντροπή στον κ. Ραγκούση, ντροπή στον κ. Γερακαράκο. Ντροπή τους».

Στην δικαιοσύνη θα προσφύγει ο Γ. Ραγκούσης

Στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών περιλαμβάνονταν και υβριστικές αναφορές στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Γ. Ραγκούση. Συγκεκριμένα, ο Γ. Ραγκούσης, παρενέβη αμέσως μετά τον πρόεδρο των ειδικών φρουρών, στην ραδιοφωνική εκπομή του Real FM όπου και ανέφερε: 

Υπάρχουν δύο διαφορετικά θέματα. Το ένα είναι οι υβριστικές αναφορές που έκανε ο εκπρόσωπος των ειδικών φρουρών και ψευδείς ταυτόχρονα, οι οποίες θα αξιολογηθούν όπως πρέπει σύμφωνα με τον νόμο, ποινικά και σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας της αστυνομίας». 

Ερωτηθείς αν θα προσφύγει στη δικαιοσύνη απάντησε «Πρόσφατα το έκανα και με τον κ. Μπαλάσκα, ο οποίος είχε προβεί σε αντίστοιχες δηλώσεις από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ τότε και ο κ. Μπαλάσκας ζήτησε συγγνώμη μέσα την εκπομπή του ΣΚΑΙ, στην οποία ξαναβγήκε για αυτόν τον σκοπό. Θα κρίνει ο κ. Ντούμας πώς θα αντιμετωπίσει τα όσα προβλέπει ο νόμος και ο κώδικας δεοντολογίας».

«Το δεύτερο θέμα είναι ουσιαστικό και σοβαρό γιατί είμαστε αντιμέτωποι με πολλά κρούσματα έκνομης αστυνομικής συμπεριφοράς, το τελευταίο διάστημα, που προέρχεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το σώμα όσων προσλήφθηκαν μετά το 2019, το σώμα των Ειδικών Φρουρών, που αναβίωσε δυστυχώς η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Χρυσοχοΐδη. Τα δεδομένα είναι ότι μέχρι το 2011 υπήρχαν προσλήψεις ειδικών φρουρών. Ξεχωριστά από τις προσλήψεις αστυνομικών που γίνονται μέσω της αστυνομίας. Από το 2011 και μετά είπαν όλες οι κυβερνήσεις, ότι σταματάμε τις προσλήψεις ειδικών φρουρών γιατί θέλουμε πια στην αστυνομία όσοι μπαίνουν να είναι μέσω Πανελληνίων για να είναι αναβαθμισμένο το μορφωτικό επίπεδο και για να μπορούμε μετά να μπαίνουν στις σχολές για 2-2,5 χρόνια εκπαίδευση πριν τους δώσουμε το όπλο και μπουν στην ενεργό δράση» περιέγραψε.

«Οι ειδικοί φρουροί έχουν στελεχώσει την ομάδα ΔΙΑΣ. Ξαφνικά βρέθηκε ξανά με το παλιό και προβληματικό καθεστώς των αστυνομικών δύο ειδών και δύο ταχυτήτων. Οι Ειδικοί Φρουροί που είναι 1.500 που προσλήφθηκαν το 2019, η εκπαίδευση τους είναι πολύ περιορισμένη, νομίζω δύο μήνες μπροστά στα 3 χρόνια των αστυνομικών» συμπλήρωσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)