to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:20 | 19.01.2015

πηγή: stokokkino.gr

Διεθνή

Επίθεση νεοναζί σε κατάληψη στην Ιταλία-Σε κώμα 49χρονος γνωστός αντιφασίστας

Η κατάσταση της υγείας του γνωστού αντιφασίστα κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή, ενώ τις τελευταίες ώρες προγραμματίζονται αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις της γειτονικής χώρας ως απάντηση στη δράση των αντιφασιστών


Σε κωματώδη κατάσταση, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, νοσηλεύεται ο 49χρονος Εμίλιο, ιστορικός και αντιφασίστας από την Κρεμόνα της Ιταλίας, μετά την οργανωμένη δολοφονική επίθεση από ομάδα 50-60 νεοναζί της Casapound σε κοινωνικό χώρο της Κρεμόνα,  το βράδυ της Κυριακής.   Η κατάσταση της υγείας του γνωστού αντιφασίστα κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή, ενώ τις τελευταίες ώρες προγραμματίζονται αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις της γειτονικής χώρας ως απάντηση στη δράση των αντιφασιστών.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής όταν ομάδα περίπου 50-60 φασιστών της γνωστής «συμμορίας» Casapound επιτέθηκαν οπλισμένοι με σιδερολοστούς στον κοινωνικό χώρο Dordoni, με αφορμή τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στην Κρεμονέζε και την Μάντοβα (ομάδες από την ίδια περιοχή).  



Την ώρα εκείνη στον κοινωνικό χώρο βρίσκονταν περίπου δέκα. Ακολούθησαν συμπλοκές που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 49χρονου Εμίλιο, ιστορικού και αντιφασίστα από την Κρεμόνα, ο οποίος δέχτηκε επανειλημμένα χτυπήματα με σιδερολοστό, διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.



Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αντιφασιστών, η αστυνομία έφτασε στο σημείο με καθυστέρηση και περιορίστηκε στο να συλλέξει τα στοιχεία των νεοναζί, τους οποίους άφησε ελεύθερους, την ώρα που τα μέλη του κοινωνικού χώρου βρέθηκαν, μετά την επίθεση των φασιστών δέχτηκαν και την επίθεση της... αστυνομίας, προκειμένου να αποχωρήσουν οι φασίστες. 

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τον κοινωνικό χώρο, ενώ από το πρωί σε πολλές πόλεις της Ιταλίας προγραμματίζονται ήδη μεγάλες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις με κορύφωση το μεγάλο συλλαλητήριο, το ερχόμενο Σάββατο με σύνθημα: «Να κλείσουν οι χώροι των φασιστών στην Ιταλία». Στην περιοχή θεωρούν δεδομένο ότι η επίθεση ήταν προγραμματισμένη, ενώ πιστεύουν ότι βρέθηκαν στην Κρεμόνα φασίστες και από άλλες περιοχές με αφορμή το ποδοσφαιρικό παιχνίδι.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)