to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:14 | 17.07.2020

Πολιτική

Επίθεση Μπογδάνου κατά δημοσιογράφου

Πολιτική παρέμβαση από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο στον Αθήνα 9,84 - «Οι δημοσιογράφοι του Αθήνα 9.84 έχουν ελευθερία λόγου και καλύπτουν τα γεγονότα, όπως εκείνοι κρίνουν» απαντά σταθμός


Επίθεση κατά της δημοσιογράφου Ελευθερίας Κουμάντου εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος ο οποίος μάλιστα αποδοκιμάζει και το μέσο που εργάζεται η δημοσιογράφος «καθώς πληρώνεται από τους Αθηναίους δημότες».

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ζητά από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας 984, «να διευκρινίσει κατά πόσον υιοθετεί το απολύτως ΨΕΥΔΕΣ και απαράδεκτα μεροληπτικό ρεπορτάζ της Ελευθερίας Κουμάντου, που, όπως ο ίδιος ο σταθμός πληρώνεται από τους Αθηναίους δημότες».

Η επίμαχη ανάρτηση της δημοσιογράφου βέβαια αν παρατηρήσει κανείς ανεφέρεται στο γεγονός ότι ήταν ολιγομελής η παρουσία των «αγανακτισμενων κατοίκων» :15 ατομα σε αντίθεση με αυτή των αλληλέγγυων στα 500 ατομα.

"Πλατεια Βικτωριας τωρα Συγκεντρωση "αγανακτισμενοι κατοικοι" :15 ατομα
Αντισυγκεντρωση οργανωσεων και συλλογικοτητων εξωκοινοβουλευτικης αριστερας και αντιεξουσιαστικου χωρου : περισσοτερα απο 500 ατομα Πολλες διμοιριες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ".

Καλό θα ήταν ο Κ. Μπογδάνος να αφοσιωθεί στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και να αφήνει τους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους.

Υπενθυμίζουμε ότι ο βουλευτής της ΝΔ παραβερέθηκε στην πορεία ακροδεξιών στην Πλατεία Βικτωρίας, όπου μέρος είχε πάρει και ο Ηλίας Κασιδιάρης. (Πηγή: avgi.gr)

«Οι δημοσιογράφοι του Αθήνα 9.84 έχουν ελευθερία λόγου και καλύπτουν τα γεγονότα, όπως εκείνοι κρίνουν»

O Aθήνα 9.84 σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα της συγκέντρωσης κατοίκων και αλληλέγγυων στην Πλατεία Βικτωρίας, διευκρινίζει ότι οι δημοσιογράφοι του σταθμού έχουν ελευθερία λόγου και καλύπτουν τα γεγονότα, όπως εκείνοι κρίνουν, με γνώμονα το δημοσιογραφικό λειτούργημα και δεοντολογία.

Ο σταθμός ποτέ δεν λογόκρινε κανένα δημοσιογράφο και αυτό τον διακρίνει διαχρονικά από τα υπόλοιπα ΜΜΕ.
Ταυτόχρονα, αυτονόητο είναι ότι δεν εκπροσωπεί ο εργαζόμενος-δημοσιογράφος ολόκληρο το Μέσο στο οποίο εργάζεται.

Στον Κ. Μπογδάνο απάντησε και το GoldenDawnWatch στο οποίο συμμετέχει η Ελευθερία Κουμάντου ως εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ της ΕΣΗΕΑ:

Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του GoldenDawnWatch η κ. Κουμάντου με το αξιόπιστο ρεπορτάζ της για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και την εκτενή δημοσιογραφική κάλυψη του ακροδεξιού φαινομένου στην Ελλάδα, έχει υπάρξει πολύτιμος αρωγός των προσπαθειών μας. Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη αντίθεσή μας στις συκοφαντίες και την στοχοποίηση που δέχτηκε από τον εν λόγω βουλευτή, και να δηλώσουμε πως είμαστε απέναντι σε συμπεριφορές και πρακτικές που στόχο έχουν να προσβάλλουν τη δημοσιογραφική ιδιότητα καθώς και την ελευθερία του τύπου. Τέλος, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην κ. Κουμάντου και σε όσες και όσους δέχονται αντίστοιχες επιθέσεις ενώ σημειώνουμε πως θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης.

Καταδίκασε η Ανοιχτή Πόλη: «Με την Ελευθερία»

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος στοχοποίησε χτες τη δημοσιογράφο του δημοτικού ραδιοσταθμού 9,84 Ελευθερία Κουμάντου. Οι αναρτήσεις της σχετικά με την ολιγάριθμη συγκέντρωση ρατσιστικού μίσους στην πλατεία Βικτωρίας, στην οποία συμμετείχε ο ίδιος πλάι στον κ. Κασιδιάρη, δεν ήταν της αρεσκείας του. Η επίθεση είναι σύμπτωμα της αντίληψης που τρέφει ο βουλευτής για την ανεξαρτησία της ενημέρωσης και την ελευθερία της έκφρασης.

Είναι φανερό ότι οι ακροδεξιές συνάξεις δεν απαντούν στο πραγματικό πρόβλημα της απουσίας μέριμνας για τη στέγαση και ένταξη των προσφύγων που εγκαταλείπουν τις δομές φιλοξενίας, ούτε συνεισφέρουν στην υπεράσπιση της ποιότητας της καθημερινότητας στη γειτονιά. Αυτός είναι και ο λόγος που οι κάτοικοι, οι οποίοι θέλουν μια βιώσιμη λύση που να σέβεται την περιοχή τους και τα δικαιώματα των προσφύγων, ήταν ηχηρά απόντες από το ραντεβού του μίσους.

Η μισαλλοδοξία και η λογοκρισία της ενημέρωσης δεν έχουν θέση στη λειτουργία της δημοτικής ραδιοφωνίας. Η ανάγκη των ανθρώπων της πόλης για μια αξιοπρεπή καθημερινότητα σε μια πόλη ανθρωπιάς είναι αδιαπραγμάτευτη. Η Ανοιχτή Πόλη, όπως οφείλει και κάθε δημοτική παράταξη, θα αντιπαρατεθεί σε κάθε προσπάθεια ενεργοποίησης και εργαλειοποίησης ακροδεξιών μισαλλόδοξων ανακλαστικών. Θα αγωνιστούμε να αποκλείσουμε το μίσος από κάθε γειτονιά. Επόμενη στάση Δημοτικό Συμβούλιο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)