to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:55 | 06.02.2013

Διεθνή

Επίθεση με παπούτσι εναντίον του ιρανού προέδρου

Συνελήφθη στο Κάιρο ένας άνδρας που προσπάθησε να ρίξει ένα παπούτσι τον ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ενώ επισκεπτόταν τέμενος στην αιγυπτιακή πρωτεύουσαΑλλαγή ισσοροπιών: Ιστορική επίσκεψη Αχμαντινετζάντ στο Κάιρο


Δείτε το βίντεο:




Ο κ. Αχμαντινετζάντ πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Αίγυπτο, καθώς είναι ο πρώτος ιρανός ηγέτης που επισκέπτεται τη χώρα από την ισλαμική επανάσταση του Ιράν το 1979.


Ο ιρανός πρόεδρος συμμετέχει στις εργασίες της συνόδου του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

Ο άγνωστος, που πέταξε το παπούτσι του ενώ ο κ. Αχμαντινετζάντ έβγαινε από το τέμενος αλ-Χουσεΐν, πιστεύεται ότι ήταν Σύρος λόγω της προφοράς του.

Βιντεοσκοπημένο υλικό που δημοσιοποίησε το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, δείχνει τον άνδρα να φωνάζει «δειλέ» καθώς πετάει το παπούτσι, μια βαθιά προσβλητική χειρονομία στον αραβικό κόσμο.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο το κίνητρο, αν και κάποιοι ισχυρίζονται ότι ήταν η αντίθεση προς την υποστήριξη της ιρανικής κυβέρνησης στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Συρία.

Η επίσκεψη του προέδρου του σιιτικού Ιράν στη σουνιτική Αίγυπτο έχει προκαλέσει εντάσεις.

Έξω από το τέμενος, νεαροί είχαν τοποθετήσει πανό με συνθήματα εναντίον του Ιράν και της στήριξης που παρέχει στο καθεστώς Άσαντ.

Σήμερα, ο κορυφαίος σουνίτης ιερωμένος της Αιγύπτου, σεΐχης Αχμέντ αλ-Ταγιέμπ, προειδοποίησε το Ιράν να μην αναμειγνύεται στα εσωτερικά των σουνιτικών χωρών του Κόλπου, αναζητώντας να επεκτείνει τη επιρροή του σιιτικού Ισλάμ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης:


Αλλαγή ισσοροπιών: Ιστορική επίσκεψη Αχμαντινετζάντ στο Κάιρο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)