to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:13 | 01.02.2022

Κοινωνία

Επίθεση με γκαζάκια στα σπίτια των Δ. Καμπουράκη και Β. Ντούμα

Ταυτόχρονες οι επιθέσεις τα ξημερώματα της Τρίτης σε Κυψέλη και Αργυρούπολη - Προκλήθηκαν υλικές ζημιές - Οι πρώτες δηλώσεις των δύο που στοχοποιήθηκαν


Σε δύο διαφορετικά σημεία του λεκανοπεδίου εξερράγησαν την ίδια περίπου στιγμή, στις 2.30 τα ξημερώματα, αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που περιλάμβαναν γκαζάκια.

Και στις δύο περιπτώσεις οι εκρηκτικοί μηχανισμοί τοποθετήθηκαν σε εισόδους κατοικιών. Στην πρώτη, η έκρηξη σημειώθηκε στην Κυψέλη, έξω από την κατοικία του προέδρου των ειδικών φρουρών Βασίλη Ντούμα, ενώ στην δεύτερη στην Αργυρούπολη έξω από την κατοικία του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη.

Στην τελευταία, κάμερα ασφαλείας κατέγραψε άγνωστο να τοποθετεί και να πυροδοτεί τον μηχανισμό.

«Δυόμιση η ώρα το βράδυ, φοβερός κρότος, φωτιά. Πεταχτήκαμε από το κρεβάτι. Είχαν βάλει έναν εκρηκτικό μηχανισμό αυτοσχέδιο, δύο γκαζάκια ... το ένα μάλιστα δεν έσκασε, με ένα μπετόνι (βενζίνη, πετρέλαιο, δεν ξέρω). Μου διαλύσαν την είσοδο, όπως είδατε. Αυτά. Τρομάξαμε λίγο ... ένας τύπος φαίνεται από την κάμερα, το έβαλε, του έβαλε φωτιά κι έφυγε, τρέχοντας, σε δευτερόλεπτα. Ερημιά είναι εδώ ... δεν είχαμε αντιληφθεί τίποτα, ούτε ύποπτες κινήσεις, ούτε κάτι απειλητικό, τίποτα ... τι να κάνω, μήνυση κατ' αγνώστων; Τρομοκράτες είναι οι άνθρωποι. Βλακείες. Τι νομίζουν, δεν θα μιλάμε επειδή μας κάψαν την πόρτα; Θα την αλλάξω την πόρτα», σχολίασε ο Δ. Καμπουράκης στις κάμερες νωρίς το πρωί.

«2,30 η ώρα τη νύχτα έσκασε ένας εμπρηστικός μηχανισμός. Συνοδευόταν προφανώς από μικρό εκρηκτικό μηχανισμό. Προκάλεσε φωτιά. Ήρθε αμέσως η Πυροσβεστική», είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Ντούμας, διευκρινίζοντας ότι δεν είχε λάβει οποιοδήποτε απειλητικό μήνυμα πρόσφατα.

Μάλιστα, κατά τον ίδιο πιθανή αιτία για την οποία στοχοποιήθηκε είναι «ίσως ο δημόσιος λόγος μου και το πρόσφατο γεγονός, η δημιουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αλλά και οι απόψεις μου που θέλουν να υπερασπίζονται την ελευθερία της λειτουργίας των πανεπιστημίων και την ελευθερία της διακίνησης ιδεών στα πανεπιστήμια χωρίς να παρεμποδίζονται από ενέργειες εγκληματικές, εκβιασμούς».

Όσον αφορά την σχέση με την επίθεση στην κατοικία του Δ. Καμπουράκη, είπε ότι μία σύνδεση «επειδή είναι ακριβώς την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται. Ενδεχομένως να προκύψει και κάποια προκήρυξη» που θα αποσαφηνίσει αυτή την παράμετρο.

«Δυστυχώς είναι πολύ χειρότερη η εικόνα της πολυκατοικίας που διαμένω εγώ», είπε για τις ζημιές που προκλήθηκαν. «Το ευτύχημα είναι ότι εκατοντάδες ζωές, δεν μπήκαν σε κίνδυνο. Γιατί μια πυρκαγιά σε πολυκατοικία θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Οι αντιδράσεις

Τις επιθέσεις καταδικάζουν πολιτικές δυνάμεις, δημοσιογράφοι και συνδικαλιστικές ενώσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)