to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:15 | 12.04.2018

Κοινωνία

Επίθεση με άρωμα υποκόσμου στον διοικητή του νοσοκομείου Τρικάλων - «Δεν τρομοκρατούμαστε» δηλώνει ο Π. Πολάκης (βίντεο)

Ο Δημήτρης Παρθένης δηλώνει ότι η επίθεση σχετίζεται με τα ιδιωτικά συμφέροντα που θίχτηκαν, αφότου η διοίκηση του Νοσοκομείου προχώρησε σε εκδίωξη της εργολαβικής εταιρείας και υπογραφή ατομικών συμβάσεων με τις/τους εργαζόμενες/ους στην καθαριότητα, εξοικονομώντας πόρους για το νοσοκομείο


Επίθεση χειροδικίας μέσα στο γραφείο του την περασμένη Τρίτη 10/4, δέχτηκε από άγνωστο μέχρι στιγμής άνδρα, ο διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Δημήτρης Παρθένης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalaola.gr και με τα όσα δηλώνει αποκλειστικά στην κάμερα ο ίδιος ο κ. Παρθένης, ένας άνδρας μελαχρινός, με ύψος 1:85, με λίγα μαλλιά και ελαφρά γένια, ζήτησε να δει προσωπικά τον Διοικητή. Σε λίγο οι δύο άντρες εισήλθαν μέσα στο γραφείο του και αφού ο άγνωστος άντρας ρώτησε για επιβεβαίωση τον κ. Παρθένη εάν είναι ο ίδιος ο διοικητής του Νοσοκομείου και αμέσως μετά του επιτέθηκε, χειροδικώντας εναντίων του, ενώ αυτό που έκανε ο κ. Παρθένης, ήταν να αμυνθεί και να αποφύγει τα χτυπήματα του δράστη, ο οποίος προσπαθούσε να τον χτυπήσει με χέρια και με πόδια.

Αμέσως, η γραμματεία ειδοποίησε την Αστυνομία και οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να σταματήσουν την επίθεση που δεχόταν ο διοικητής. Όλα έγιναν μέσα σε 7 με 8 λεπτά και αμέσως μετά ο άγνωστος άντρας, αφού μίλησε στο κινητό του, εξαφανίστηκε. Πρόλαβε να προκαλέσει ζημιές με χτυπήματα και στην εσωτερική πόρτα του γραφείου του Διοικητή.

Όμως, οι κάμερες ασφαλείας του Νοσοκομείου εντόπισαν το πρόσωπο του δράστη της επίθεσης, που φαίνεται καθαρά στα πλάνα και είδη το υλικό δόθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων για την επεξεργασία και φυσικά την άμεση σύλληψή του, με την διαδικασία αυτοφώρου, αφού ο κ. Παρθένης κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, ο κ. Παρθένης πιστεύει πώς η επίθεση σχετίζεται με τα ιδιωτικά συμφέροντα που θίχτηκαν, αφότου η διοίκηση του Νοσοκομείου προχώρησε σε συγκεκριμένη πολιτική διαχείρισης, εξοικονομώντας πόρους για το ίδιο Νοσηλευτικό ίδρυμα του Νομού (σ.σ: εδώ παλαιότερο δημοσίευμα για την εκδίωξη της εργολαβικής εταιρείας από το νοσοκομείο).

«Πρόσεξε καλά μη βρεθείς σε κανένα χαντάκι…».

Όπως δηλώνει στην κάμερα ο κ. Παρθένης, δεχόταν απειλές από αγνώστους, μέσω άγνωστων τηλεφωνικών αριθμών και σημειωμάτων, για τον ίδιο και την οικογένειά του, αλλά και ανοιχτές απειλές από τους πρώην εργολάβους του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Ο κ. Παρθένης αφού ενημέρωσε άμεσα την κυβέρνηση, θεωρεί πολύ σοβαρό το σημερινό συμβάν της επίθεσης που δέχτηκε και καλεί όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και η Ελληνική Αστυνομία να προβεί σε άμεσες ενέργειες που πρέπει, διασφαλίζοντας την φύλαξη. 

Π. Πολάκης: Φόρος τιμής οι επιθέσεις από ανθρώπους του υποκόσμου

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης δηλώνει την αμέριστη στήριξη της στον διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων, Δημήτρη Παρθένη. «Οι επιθέσεις από ανθρώπους του υποκόσμου και οι τραμπουκισμοί από τους ευνοημένους του προηγούμενου καθεστώτος, αποτελούν για εμάς φόρο τιμής και χειροπιαστή απόδειξη της αποφασιστικότητας μας να συγκρουστούμε με όλους εκείνους που τα προηγούμενα χρόνια είχαν καταστήσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ένα προσωπικό τους τσιφλίκι», τονίζει και προσθέτει: «Όλοι εκείνοι που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν για να ανακόψουν την διαδικασία κάθαρσης στην Υγεία καλό θα ήταν να μάθουν πως ούτε μας τρομοκρατούνε ούτε μας φοβίζουν αντίθετα μας πεισμώνουν και μας δίνουν περισσότερη δύναμη να συνεχίσουμε».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου και των γιατρών

«Πληρωμένα άτομα του υποκόσμου [...] δεν είναι δυνατό ούτε να εκφοβίσουν, ούτε και να επιβάλλουν ετσιθελικά τη διαιώνιση της διαπλοκής που υπήρχε για χρόνια στο Νοσοκομείο», τονίζει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων σε ανακοίνωσή της σχετικά με επίθεση αγνώστου κατά του διοικητή του νοσοκομείου, Δημήτρη Παρθένη. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου επισημαίνει ακόμη ότι «η αποχώρηση των εργολάβων από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων έχει θίξει συμφέροντα» και δηλώνει ότι «η ανοδική του πορεία και η ανάπτυξή του [νοσοκομείου] θα συνεχιστούν σταθερά και κάθε λογής φασίστες και διαπλεκόμενοι, άμεσα συνδεδεμένοι με θιγόμενα οικονομικά συμφέροντα, δεν θα προκαλέσουν καμία ανάσχεση στο έργο αυτό».

Συγεκριμένα, το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων αναφέρει:

«Σήμερα στις 11.40 π.μ. προσήλθε στο γραφείο του Διοικητή κ. Δημητρίου Παρθένη ένας άντρας, ο οποίος δήλωσε ότι προέρχεται από το Υπουργείο Υγείας και ότι ονομάζεται "Γιάννης Παπαδόπουλος". Στη συνέχεια αποπειράθηκε να γρονθοκοπήσει τον Διοικητή, χωρίς όμως να δηλώσει την αιτία που το έκανε αυτό. Το άτομο αγνώστων στοιχείων έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας του Νοσοκομείου, το υλικό έχει δοθεί στην Αστυνομία, η οποία αναμένεται να πράξει τα δέοντα και να προβεί σύντομα στη σύλληψή του.

Είναι σαφές ότι η αποχώρηση των εργολάβων από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων έχει θίξει συμφέροντα. Γεγονός επίσης αποτελεί ότι διάφορα πληρωμένα άτομα του υποκόσμου δεν είναι δυνατό ούτε να εκφοβίσουν, ούτε και να επιβάλλουν ετσιθελικά τη διαιώνιση της διαπλοκής που υπήρχε για χρόνια στο Νοσοκομείο.

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων δηλώνει ότι η ανοδική του πορεία και η ανάπτυξή του θα συνεχιστούν σταθερά και κάθε λογής φασίστες και διαπλεκόμενοι, άμεσα συνδεδεμένοι με θιγόμενα οικονομικά συμφέροντα, δεν θα προκαλέσουν καμία ανάσχεση στο έργο αυτό».

Την «μαφιόζικου τύπου» επίθεση στον Δημήτρη Παρθένη καταδικάζουν ομόφωνα και οι γιατροί του νοσοκομείου σε ανακοίνωση εξέδωσε το Δ.Σ. της Ένωσής τους, κάνουν λόγο για «παντελή έλλειψη προστασίας στο χώρο εργασίας», ενώ ζητούν από τη διοίκηση να κατονομάσει άμεσα «τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την επίθεση».

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει

«Το ΔΣ της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Τ. καταδικάζει ομόφωνα την μαφιόζικου τύπου επίθεση στον Διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν ανεχόμαστε τραμπουκισμούς οποιουδήποτε είδους και προέλευσης μέσα και έξω από το χώρο δουλειάς μας.

Το συμβάν αυτό αναδεικνύει για ακόμη μία φορά την παντελή έλλειψη προστασίας στο χώρο εργασίας μας καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο δέχονται επίθεση (λεκτική ή σωματική) όπως συχνά συμβαίνει στο τμήμα επειγόντων ή στα ιατρεία.

Υπενθυμίζουμε για ακόμη μία φορά τη θέση μας για την αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού φύλαξης στο Νοσοκομείο.

Σε σχέση με τις καταγγελίες της Διοίκησης για τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την επίθεση, ζητάμε να κατονομαστούν άμεσα».

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)