to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:25 | 15.03.2019

Κοινωνία

Λέσβος: Επίθεση με ακροδεξιό φόντο σε βάρος της εφημερίδας "Πολιτικά" καταγγέλλει η εκδότρια Β. Γκιγκιλίνη

Μια ακόμα επίθεση σε βάρος του δικαιώματος στην ενημέρωση στην πόλη της Μυτιλήνης, αυτή τη φορά στα γραφεία της εφημερίδας «Πολιτικά», κατήγγειλε η δημοσιογράφος και εκδότρια της εφημερίδας Βαρβάρα Γκιγκιλίνη - Αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας για το θέμα της τοποθέτησης υπερμεγέθους σταυρού από ακροδεξιούς στον αρχαιολογικό παραθαλάσσιο βραχώδη χώρο στου Απελή στη Μυτιλήνη


Η κ. Γκιγκιλίνη κατήγγειλε, επώνυμα, επαγγελματία της αγοράς -ο οποίος κατηγορείται και για άλλες ανάλογες επιθέσεις σε βάρος ανθρώπων της ενημέρωσης και όχι μόνο- ότι «ήρθε στην εφημερίδα, μας απείλησε, μας εξύβρισε, μας συκοφάντησε και μας εκβίασε».

   Η εξύβριση, η συκοφάντηση και η εκτόξευση απειλών σε βάρος της δημοσιογράφου έγινε με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας για το γνωστό θέμα της τοποθέτησης υπερμεγέθους σταυρού στον αρχαιολογικό παραθαλάσσιο βραχώδη χώρο στου Απελή στη Μυτιλήνη. Η κ. Γκιγκιλίνη, όπως είπε, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Σημειώνεται ότι από τις πολλές καταγγελίες για επιθέσεις σε βάρος ανθρώπων της ενημέρωσης, που έφθασαν μάλιστα να προκαλέσουν την αντίδραση και του Συμβουλίου της Ευρώπης και για τις οποίες υπήρξαν μηνυτήριες αναφορές, καμία δεν έχει εκδικαστεί ούτε καν σε πρώτο βαθμό.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικό δημοσίευμα στα Πολιτικά της Λέσβου για το ζήτημα της τοποθέτησης από ακροδεξιούς ενός υπερμέγέθους σταυρού στου Απελή - τότε είχαν μάλιστα γίνει και 33 προσαγωγές από την αστυνομία:

Στο Δασαρχείο πετάει το μπαλάκι για τον σταυρό η Πολεοδομία: “Ένας στύλος είναι. Τι ενοχλεί...”

Στο δημοσίευμα χαρακτηριστικά σημειώνεται:

(...) παρά την ηχηρή παρέμβαση του Λέσβιου Επισκόπου Αρσινόης του Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας για την δυσφήμηση των Χριστιανών κατοίκων της Μυτιλήνης καθώς”ένα σύμβολο της Ορθοδοξίας γίνεται όπλο φανατισμού και μισαλλοδοξίας” και παρά τις πολλαπλές επισημάνσεις του Δρ. Θεολογίας ΑΠΘ Αθανασίου Καλαμάτα για την καπηλεία του χριστιανικού συμβόλου, μια ομάδα ατόμων που εξόφθαλμα εξυπηρετεί πολιτικά συμφέροντα δυσφημεί την πόλη της Μυτιλήνης. Το πιο επικίνδυνο είναι πως ο σταυρός ή μάλλον καλύτερα οι σταυροί του Απελή βρίσκονται καθημερινά στο προσκήνιο της επικαιρότητας με αποτέλεσμα να διχάζουν τον κόσμο της Μυτιλήνης.

Όπως σημειώνει ο δικηγόρος Ευάγγελος Γκιγκιλίνης “Κάποιοι (με ταπεινά ελατήρια) φανατίζουν (και διχάζουν) τους κατοίκους της Λέσβου με τη θρησκεία και το Σταυρό. Θυμίζω οτι ιστορικά, περίοδο Χριστιανικού φανατισμού, είχαμε στο Μεσαίωνα με την Ιερά Εξέταση, τις Ιεραποστολές και το κάψιμο των μαγισσών, καθώς και οτι ο φασισμός του Χίτλερ με τη σβάστικα, δυσφήμισαν με τον χειρότερο τρόπο το χριστιανικό σύμβολο του Σταυρού.

“Ο Σταυρός είναι το σύμβολο της θυσίας, της αγάπης και του ελέους του Χριστού, γιατί επάνω στο Σταυρό με την προέκταση των χεριών του, μας ελκύει όλους κοντά του. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως σύμβολο μίσους, φόβου και αποτροπής, διότι έτσι, από Ιερό Σύμβολο, γίνεται «Σκιάχτρο» και τούτη είναι η μεγαλύτερη προσβολή…”

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)