to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:53 | 25.12.2022

Διεθνή

Eπίθεση με 1 νεκρή και 3 τραυματίες σε βρετανική παμπ παραμονή Χριστουγέννων

Η αστυνομία δεν έχει συλλάβει ακόμη κανέναν ύποπτο για την επίθεση σε παμπ της πόλης Γουόλοσι


Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και τρεις άνδρες τραυματίστηκαν έπειτα από περιστατικό με πυροβολισμούς σε παμπ στην πόλη Γουόλοσι της Αγγλίας, το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με την αστυνομία το περιστατικό σημειώθηκε στις 11.50 μ.μ. τοπική ώρα, και προς το παρόν δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Όπως διευκρίνισε η αστυνομία, η επίθεση ερευνάται ως ανθρωποκτονία, αλλά «η έρευνα βρίσκεται σε πολύ πρώιμα στάδια. Κατανοούμε ότι πρόκειται για πραγματικά σοκαριστικό περιστατικό, καθώς συνέβη λίγο πριν την ημέρα των Χριστουγέννων σε έναν πολυσύχναστο χώρο γεμάτο νεαρούς ανθρώπους».

Η γυναίκα πέθανε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, λόγω «τραύματος από πυροβολισμό», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, ενώ τραύματα από πυροβόλο όπλο φέρουν και άλλοι άνθρωποι.

Για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της επίθεσης και για να κατανοήσει τι ακριβώς συνέβη, η αστυνομία μιλά με μάρτυρες, ενώ εξετάζει βίντεο από κινητά τηλέφωνα και πλάνα του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης.

«Πιστεύουμε ότι ο ένοπλος μετά την επίθεση έφυγε από το χώρο στάθμευσης της παμπ με σκούρο όχημα, πιθανώς μια σκουρόχρωμη Mercedes, και είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε από όποιον το είδε αυτό να επικοινωνήσει μαζί μας αμέσως», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η ένοπλη βία είναι σχετικά σπάνια στη Βρετανία, όπου οι περισσότεροι αστυνομικοί δεν φέρουν όπλα. Ωστόσο, το βράδυ της Παρασκευής, ένας 44χρονος συνελήφθη γιατί άνοιξε πυρ σε παμπ στο Έσεξ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος. Ο ύποπτος κατηγορείται για ανθρωποκτονία και οπλοκατοχή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)