to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:00 | 08.09.2012

left.gr

Κοινωνία

Επίθεση χρυσαυγιτών σε μικροπωλητές σε πανηγύρι στη Ραφήνα

Χτες, Παρασκευή 7 Αυγούστου, στις 20.00 περίπου 50 άτομα της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε μικροπωλητές στο πανηγύρι της Ραφήνας.


Στην περιοχή της Ραφήνας Αττικής λάμβανε χώρα χτες το πανηγύρι της Παναγίας Παντοβασίλισσας, ενώ στον χώρο γύρω από την εκκλησία ήταν συγκεντρωμένο πλήθος ανθρώπων και μικροπωλητών με την πραμάτεια τους.

Στο πανηγύρι κατέφθασε εν είδει αγήματος το «κλιμάκιο Ανατολικής Αττικής της Χρυσής Αυγής», αποτελούμενο από 50 περίπου άτομα. Οι Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στους μετανάστες μικροπωλητές και κατέστρεψαν τους πάγκους και τα εμπορεύματά τους. 

Στις ρατσιστικές επιθέσεις πήραν μέρος και δύο βουλευτές της ακροδεξιάς συμμορίας, ο Γ. Γερμενής (Β’ Αθηνών) και o Π. Ηλιόπουλος (Μαγνησίας), οι οποίοι κατόπιν έκαναν δηλώσεις (βίντεο), αναφέροντας στον δημοσιογράφο ότι "κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε". 

Δεν μπορεί παρά να προξενεί σοκ το γεγονός ότι δημόσια πολιτικά πρόσωπα, εκλεγμένα στο Κοινοβούλιο, διαπράττουν εγκληματικές πράξεις σε πλήρη δημοσιότητα και καταγραφή (βλέπε βίντεο), εντούτοις κανένας μηχανισμός, δικαστικός ή ανακριτικός, δεν κινείται εναντίον τους. Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες άλλωστε από την επίθεση του βουλευτή της Χ.Α. Κουκούτση εναντίον της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Κατριβάνου στη Βουλή.


Αίσθηση προκαλεί ότι το συμβάν, που θύμισε κάτι από τη «Νύχτα των Κρυστάλλων», εξελισσόταν υπό το βλέμμα της αστυνομίας, η οποία αρκέστηκε να προστατεύσει το έννομο αγαθό της απρόσκοπτης οδικής κυκλοφορίας, τη στιγμή που λίγα μέτρα πιο πέρα διαπράττονταν ρατσιστικά-ποινικά εγκλήματα. 


Μετά τις έντονες αντιδράσεις από το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας, για τους αυτόκλητους "ελεγκτές" της ακροδεξιάς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας έδωσε εντολή να σχηματιστεί ονομαστική δικογραφία για τους δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλο για τα επεισόδια που έγιναν εναντίον αλλοδαπών μικροπωλητών στην Ραφήνα, καθώς και να γίνει ταυτοποίηση των υπολοίπων που εμφανίζονται στο βίντεο για να σχηματιστούν δικογραφίες και να αποδωθούν κατηγορίες για τις έκνομες ενέργειες. Οι δικογραφίες για τους δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα διαβιβαστεί στη βουλή.


Διαβάστε επίσης:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)