to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:08 | 18.01.2017

Κοινωνία

Νέο βίντεο από τη χτεσινή επίθεση των χρυσαυγιτών στο Πέραμα - Απαθείς οι αστυνομικοί

Βίντεο με αμοντάριστα πλάνα από την επίθεση των χρυσαγιτών και τα τραμπουκίσματα σε δασκάλους και γονείς δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας - Απάθεια από τους αστυνομικούς καταγγέλλει στο «Κόκκινο» ο Στ. Σκλαβενίτης της ΕΛΜΕ Πειραιά καθώς και γονείς και δάσκαλοι που μίλησαν στην «Εφ.Συν.» - Στην Εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να αποσταλεί, για αξιολόγηση, ο φάκελος της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά


Το βίντεο του υπουργείου Παιδείας με αμοντάριστα πλάνα από την επίθεση των χρυσαγιτών και τα τραμπουκίσματα σε δαασκάλους και γονείς. Στο βίντεο διακρίνεται ο μπροστάρης στους τραμπουκισμούς των νεοναζί, υπόδικος βουλευτής Γ. Λαγός αλλά και η στάση της αστυνομίας που προκαλεί ερωτήματα την ώρα που γονείς και εκπαιδευτική υψώνουν ασπίδα απέναντι στους χρυσαυγίτες:

Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Περάματος για τα προσφυγόπουλα

Γονείς και κάτοικοι, που αντιδρούν στη φοίτηση προσφυγόπουλων από τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Σχιστού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου, έχοντας κατακλύσει την αίθουσα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ήλθαν σε μεταξύ τους έντονη αντιπαράθεση, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση.

 

Στην Εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να αποσταλεί, για αξιολόγηση, ο φάκελος της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, με αφορμή τα επεισόδια που προκλήθηκαν χθες στο Α΄ δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα στην οδό Νίκης 61, όταν ομάδα μελών της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, με επικεφαλή τον υπόδικο τραμπούκο Γ. Λαγό, αντιπαρατέθηκε με γονείς και δασκάλους με αφορμή την απόφαση να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα 25 προσφυγόπουλα από το Σχιστό

Η υποδιεύθυνση ασφάλειας Πειραιά αναμένεται να λάβει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες καθώς χθες υπήρξαν καταγγελίες σε μέσα ενημέρωσης για προπηλακισμούς, αλλά και για αδράνεια αστυνομικών (σ.σ.: παρακάτω οι σχετικές καταγγελίες) που βρίσκονταν έξω από το συγκεκριμένο σχολείο, την ώρα μάλιστα που μέσα στο σχολείο βρίσκονταν μικροί μαθητές.

Το θέμα της φοίτησης προσφυγόπουλων από το Σχιστό στο δημοτικό σχολείο Περάματος -που έχουν ήδη λάβει εθελοντική διδισκαλία στον καταυλισμό προσφύγων ενώ πρόκειται και να εμβολιαστούν- αναμένεται να εξεταστεί σήμερα, Τετάρτη, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Περάματος.

ΕΔΕ από την ΕΛ.ΑΣ. για την απάθεια αστυνομικών κατά την εισβολή των χρυσαυγιτών

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αν αστυνομικοί βρίσκονταν έξω από το Α΄ δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα στην οδό Νίκης 61 και ενήργησαν όπως έπρεπε, διέταξε την Τρίτη το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, μετά την ένταση που προκλήθηκε από μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας.

Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες στην «Εφ.Συν.», γρονθοκοπήθηκαν δάσκαλοι και γονείς στον χώρο του σχολείου, ενώ έξω από αυτό βρίσκονταν αστυνομικοί που παρέμειναν αμέτοχοι.

Τo υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με ανακοίνωσή του την Τρίτη, «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους προπηλακισμούς και τις απειλές που υπέστησαν η διευθύντρια και εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, και μάλιστα παρουσία των μαθητών, από ομάδα Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Λαγό». «Το σχολείο, που έχει επιλεγεί για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, δέχθηκε την εισβολή, ενώ ξεκινούσε η συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων. H ομάδα των Χρυσαυγιτών εισέβαλε στο σχολείο, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, επιχειρώντας να μεταβάλει τον εκπαιδευτικό χώρο σε αρένα πολιτικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης», τονίζεται στην ανακοίνωση (διαβάστε όλες τις αντιδράσεις και ανακοινώσεις παρακάτω).

«Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Απομονώνουμε κάθε τέτοια φωνή που θα ακουστεί. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο» είναι η απάντηση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος, μετά την εισβολή των Χρυσαυγιτών στο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου και τον προπηλακισμό δασκάλων (δείτε περισσότερα...)

Απάθεια από τους αστυνομικούς καταγγέλλει στο «Κόκκινο» ο Στ. Σκλαβενίτης της ΕΛΜΕ Πειραιά

«Μπροστά του ήταν μαζεμένο ένα πλήθος, γύρω από έναν υπόδικο βουλευτή, το Λαγό της Χρυσής Αυγής ... περιφερόταν άνετα στην είσοδο του σχολείου μαζί με άλλο κόσμο ο οποίος εύκολα αναγνωριζόταν τι προέλευση είχε», όπως σημείωσε μιλώντας στο «Κόκκινο» ο Στ. Σκλαβενίτης.  Ο κ. Σκλαβενίτης υπογράμμισε ότι το φαινόμενο αυτό «είναι επικίνδυνο, οι ίδιοι δραστηριοποιούνται έντονα σε αυτό το ζήτημα, επηρεάζουν μία μερίδα κόσμου, θεμιτά ή αθέμιτα ... το κυριότερο όμως είναι ότι δεν έχει υπάρξει αντίδραση του κινήματος, να υπερασπιστεί αυτές τις πρωτοβουλίες».

Ο κ. Σκλάβενίτης ανέφερε ότι ο αστυνομικός διευθυντής «είτε υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του ή υποτίμησε την αποτελεσματικότητα της κινητοποίησης της Χρυσής Αυγής ... Ήταν μόνος του ο αστυνομικός διευθυντής στο «ντου» που έκαναν οι χρυσαυγίτες, πήγαν να τον υπερασπιστούν μόνο δύο αστυνομικοί, οι υπόλοιποι -τουλάχιστον δέκα- και μία μονάδα των ΜΑΤ έμειναν απ' έξω», όπως ανέφερε.

«Την ώρα που έβγαιναν προπηλάκισαν το δήμαρχο του Περάματος τον κ. Λαγουδάκη. Και πάλι, ήταν μόνος του ο κ.Λαγουδάκης μαζί με τον αστυνομικό διευθυντή και δύο αστυνομικούς, όλοι οι άλλοι χαζεύανε το θέαμα ... σε καταλήψεις μαθητών έχουν βρεθεί στα σχολεία και συλλαμβάνουν μαθητές. Εδώ  είχαμε το ανάποδο: η αστυνομία ήταν απούσα ... ο βουλευτής και ορδές χρυσαυγιτών έκαναν βόλτες στο σχολείο, που είναι ολοήμερο, είχε μαθητές μέσα», όπως είπε ο κ. Σκλαβενίτης.

(βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Star)

«Η σημερινή εμφάνιση των Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, δεν θα ματαιώσει τη λειτουργία του σχολείου για τα προσφυγόπουλα»

To υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους προπηλακισμούς και τις απειλές που υπέστησαν η διευθύντρια και εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, και μάλιστα παρουσία των μαθητών, από ομάδα Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Λαγό. Το σχολείο, που έχει επιλεγεί για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, δέχθηκε την εισβολή, ενώ ξεκινούσε η συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων. Οι ομάδα των Χρυσαυγιτών εισέβαλε στο σχολείο, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, επιχειρώντας να μεταβάλει τον εκπαιδευτικό χώρο σε αρένα πολιτικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής δήλωσε: Η σημερινή εμφάνιση των Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, δεν θα ματαιώσει τη λειτουργία του σχολείου για τα προσφυγόπουλα. Η υποχρέωση της Πολιτείας – που απορρέει τόσο από τον αξιακό, ηθικό κώδικα όσο και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας – να παρέχει εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά των προσφύγων, θα τηρηθεί αταλάντευτα.

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει την υποχρέωση να θωρακίσει τις εκπαιδευτικές διαδικασίες από παρεμβάσεις εξωσχολικών, όποιοι κι αν είναι αυτοί, όποιους σκοπούς κι αν επιδιώκουν. Για το λόγο αυτό δεν έχει δοθεί σε κανέναν εξωσχολικό άδεια εισόδου στα σχολεία. Τα φαινόμενα βίας και ρατσιστικών εκδηλώσεων δεν έχουν θέση στο σχολείο.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα τους αφήσουμε να στάξουν το δηλητήριό τους σε νεανικές ψυχές

«Οι  προπηλακισμοί και η επίθεση εναντίον εκπαιδευτικών, και μάλιστα παρουσία των μαθητών τους,  στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, από μέλη της ΧΑ υπό τις διαταγές και την καθοδήγηση του υπόδικου βουλευτή Λαγού,  δείχνουν ότι η ΧΑ προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως επισημαίνει: «Τέτοια φαινόμενα οφείλουν να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό πολίτη.  Να είναι σίγουροι οι υπόδικοι εγκληματίες νεοναζιστές ότι ούτε η Πολιτεία, ούτε  το συγκροτημένο δημοκρατικό, αντιφασιστικό κίνημα δεν θα τους αφήσει να στάξουν το δηλητήριό τους σε νεανικές ψυχές.  Το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων,  στο οποίο έχει ενταχθεί και το συγκεκριμένο σχολείο,  οφείλει να  συνεχιστεί απρόσκοπτα, όπως επιτάσσουν οι αξίες και οι αρχές του ανθρωπισμού μιας  ευνομούμενης και δημοκρατικής χώρας».

Γ. Μπαλάφας: «Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να δηλητηριάσει, να διαιρέσει, να δημιουργήσει κλίμα»

Οι τραμπουκισμοί και η επίθεση σε εκπαιδευτικούς παρουσία μαθητών,  στο Πέραμα υπό  την καθοδήγηση του υπόδικου βουλευτή  Λαγού, δείχνουν ότι η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να δηλητηριάσει, να διαιρέσει, να δημιουργήσει κλίμα και εντυπώσεις σε ένα τόσο ευαίσθητο και λεπτό ζήτημα. Τέτοια φαινόμενα διαίρεσης και μίσους οφείλουν να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό πολίτη από κάθε δημοκρατικό πολιτικό κόμμα και φορέα. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων,  που καλύπτει μια σειρά σχολείων σε όλη τη χώρα, οφείλει να συνεχιστεί απρόσκοπτα, όπως επιτάσσουν οι αξίες και οι αρχές του ανθρωπισμού μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής ευρωπαϊκής χώρας. Τα προσφυγόπουλα θα μετέχουν της ελληνικής παιδείας, με τις αξίες και τα ιδεώδη που η ελληνική παιδεία ακτινοβολεί διεθνώς. Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία είναι απέναντι στα ιστορικά βιώματα του λαού μας και στις αξίες του πολιτισμού μας. 

Γ. Γαβρίλης: Δεν θα περάσει ο φασισμός

"Η παρουσία και η δράση του φασισμού στις λαϊκές γειτονιές της Β΄ Πειραιά δεν είναι πρωτόγνωρη.

Από τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους μετανάστες, στα μέλη του ΚΚΕ, μέχρι την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το αποκρουστικό πρόσωπο του φασισμού και του ναζισμού είναι πλέον γνωστό. Η οργανωμένη πολιτεία, οι δημοκρατικοί πολίτες οφείλουν όχι απλά να καταδικάσουν αλλά να παρέμβουν αποφασιστικά".

Aυτό τονίζει με σημερινή δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης"Στο Ικόνιο της προσφυγιάς, του κοινωνικού αποκλεισμού, των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό το παρακράτος. Η ομαλή ένταξη των μεταναστών και των προσφύγων δεν συνιστά κίνδυνο. Κίνδυνος είναι τα γκέτο και ο αποκλεισμός." αναφέρει ο Γιώργος Γαβρίλης και προσθέτει: "Η σημασία και η αναγκαιότητα της ένταξης των μικρών παιδιών σ’ ένα οργανωμένο σύστημα εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης είναι προφανής. Η υπόδικη ΧΑ αναζητά μέσα από τις παρακρατικού τύπου παρεμβάσεις της, να συγκροτήσει ακροατήρια, να επιβάλλει τον φόβο και την σιωπή στη δράση των ταγμάτων εφόδου. Η απάντηση του δημοκρατικού λαού παραμένει ιστορικά σταθερή: Δεν θα περάσει ο φασισμός".

Αντιδράσεις από άλλα κόμματα

«Η Χρυσή Αυγή έδειξε και πάλι το αποκρουστικό της πρόσωπο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και καταδικάζει απολύτως την εισβολή και τα επεισόδια που προκάλεσαν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής μάλιστα βουλευτή του Κόμματος, στο δημοτικό σχολείο Ικονίου Περάματος.  «Οι ρατσιστικές επιθέσεις δεν έχουν θέση σε καμία ευνομούμενη κοινωνία. Και τα "μαθήματα βίας" δεν χωρούν μέσα στις σχολικές αίθουσες, αλλά και πουθενά στο δημόσιο βίο», επισημαίνει η Πειραιώς.

Η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το ίδιο θέμα: «Οι υπόδικοι νεοναζί επιστρέφουν για μια ακόμη φορά στον τόπο του εγκλήματος, στις ίδιες γειτονιές που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα.

Σήμερα, ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν συνεχίζουν αμετανόητοι να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στις γειτονιές του Πειραιά.

Καταδικάζουμε την ρατσιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής σε δημοτικό σχολείο του Περάματος. Το αποκρουστικό πρόσωπο της εγκληματικής συμμορίας επανεμφανίζεται. Στόχος αυτή την φορά το αυτονόητο δικαίωμα μικρών παιδιών στην εκπαίδευση. Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει. Οι δημοκρατικοί πολίτες θα σταθούν δίπλα στα παιδιά των προσφύγων. Ελπίζουμε οι κρατικές αρχές να πράξουν το καθήκον τους».

«Η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, ως γνήσιο τσιράκι του συστήματος της εκμετάλλευσης, συνεχίζει να επιτίθεται σε όσους αντιστέκονται στο ρατσιστικό της παραλήρημα» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ. «Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα επίθεση με τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής το γνωστό υπόδικο για εγκλήματα Γ. Λαγό, με την παρουσία και την ανοχή της αστυνομίας, ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς, σήμερα σε σχολείο στο Πέραμα, το οποίο προορίζεται να φοιτήσουν παιδιά θύματα του πολέμου. Ο ελληνικός λαός, οι γονείς, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, να καταδικάσουν και να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή, να αντιτάξουν τη δική τους αλληλεγγύη απέναντι στα προσφυγόπουλα που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους, εξαιτίας των πολέμων και της βαρβαρότητας. Να δυναμώσουν την κοινή πάλη τους ενάντια στους πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Για το Ποτάμι, ο βουλευτής Αττικής Γιώργος Μαυρωτάς, δήλωσε: «Η εισβολή στο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου Περάματος και τα επεισόδια που προκάλεσαν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής μάλιστα βουλευτή του κόμματος, έρχεται να μας θυμίσει τι εκφράζει αυτός ο χώρος. Αρκετά έχει ταλαιπωρηθεί η κοινωνία μας από τη ρητορική μίσους και τους τραμπουκισμούς. Τα μαθήματα βίας έξω από την ύλη των σχολείων και η Χρυσή Αυγή έξω από την πύλης τους».

«Απαράδεκτοι και απόλυτα καταδικαστέοι οι τραμπουκισμοί από βουλευτή και μέλη της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα», τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μ. Παπαδοπούλου, προσθέτοντας: «Τα αποκρουστικά φαινόμενα ρατσιστικής βίας δεν έχουν την παραμικρή θέση στα σχολεία και γενικότερα στο χώρο της Παιδείας».

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την θρασύτατη επίθεση Χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, κατά του Α' Δημοτικού Σχολείου Νέου Ικονίου Περάματος, προκειμένου να εμποδίσουν προσφυγόπουλα που διαμένουν στο στρατόπεδο του Σχιστού να φοιτήσουν στο σχολείο. Όπως τονίζει: Η ναζιστική οργάνωση, ενθαρρυμένη από την ατιμωρησία της, το πολιτικό «ξέπλυμα» που της παρείχε η κοινή παρουσία της με κυβερνητικά στελέχη στο Καστελόριζο, καθώς και οι άστοχες (;) δηλώσεις υπουργών, «γιορτάζει» με αυτόν τον τρόπο την επέτειο της δολοφονίας του Πακιστανού εργάτη Σαχτζάντ Λουκμάν από μέλη της. Ξαναδείχνει το απάνθρωπο εγκληματικό της πρόσωπο στις ίδιες γειτονιές όπου, επί σειρά ετών, τα τάγματα εφόδου της πραγματοποιούσαν επιθέσεις εναντίον μεταναστών, αντιφασιστών και μελών αριστερών οργανώσεων, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του αντιφασίστα τραγουδοποιού Παύλου Φύσσα και την άγρια επίθεση εναντίον συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.
Την ίδια ώρα, επιχειρεί να επανακάμψει στο πολιτικό προσκήνιο, εκμεταλλευόμενη την μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και το δράμα των προσφύγων, υποκινώντας εκδηλώσεις ρατσιστικού μίσους και επαναλαμβάνοντας επιθέσεις εναντίον προσφύγων και αλληλέγγυων, συχνά με την ανοχή της αστυνομίας.
Η Λαϊκή Ενότητα απαιτεί την καταδίκη των ναζιστών εγκληματιών της Χρυσής Αυγής!
Ταυτόχρονα, δηλώνει ότι θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της για την ισότιμη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία και τη δημιουργία αξιοπρεπών δομών φιλοξενίας εντός του οικιστικού ιστού των πόλεων για όλους τους πρόσφυγες, με πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, φυλακές και απελάσεις. Να μην επιτρέψουμε στον φασισμό να ξανασηκώσει κεφάλι! Να τους σταματήσουμε!

Από την πλευρά της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Σήμερα στο δημοτικό σχολείο του Ν.Ικονίου η ναζιστική αγέλη με επικεφαλής τον υπόδικο Λαγό επιχειρεί να επανέλθει στο κοινωνικό προσκήνιο. Mε την ανοχή της αστυνομίας χτύπησαν τη δ/ντρια του σχολείου, προπηλάκιζαν δασκάλους και γονείς, έβριζαν και τραμπούκιζαν  εκλεγμένους εκπροσώπους δασκάλων στη  ΔΟΕ και του συλλόγου των δασκάλων Κερατσινίου-Περάματος, «Ν.Πλουμπίδης». Όλα αυτά ενώ το σχολείο ήταν  εν λειτουργία και μπροστά στα μάτια αστυνομικής δύναμης που στην απαίτηση απο τους  εκπροσώπους των δασκάλων να παρέμβουν, η απάντηση του επικεφαλής αστυνομικού ήταν «σήκω φύγε μην τους δίνεις σημασία».

Στις γειτονιές που έδωσαν χρώμα και ζωή οι πρόσφυγες δέ θα αφήσουμε να κυριαρχήσει το μαύρο του φασισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, θα υπερασπιστούμε μαζί με τις τοπικές, εργατικές και κοινωνικές συλλογικότητες τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών, στη μόρφωση τη ζωή και την αξιοπρέπεια.

Δεν θα αφήσουμε να ποτίσουν με το ρατσιστικό τους δηλητήριο τις εργατογειτονιές της φτώχειας και της ανεργίας στο Πέραμα και το Κερατσίνι, τα ναζιστικά μαντρόσκυλα των δουλεμπόρων της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, των υπηρετών των εφοπλιστών και των μπράβων της νύχτας. Δέν θα αφήσουμε να κυριαρχήσει ο φόβος στις τοπικές κοινωνίες και στην εκπαιδευτική κοινότητα».

Επίσης σήμερα Τρίτη έξω από το Εφετείο όπου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής και με αφομή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)