to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:18 | 08.05.2020

Πολιτική

Επίθεση Γεωργιάδη κατά Φοίβου Δεληβοριά και καλλιτεχνών (βίντεο)

Επιτέθηκε με το γνωστό ειρωνικό και απαξιωτικό ύφος ο υπουργός Ανάπτυξης στους ανθρώπους του Πολιτισμού για την χθεσινή τους συγκέντρωση κυρίως όμως στον Φοίβο Δεληβοριά.


Λάβρος κατά των καλλιτεχνών και της χθεσινής μαζικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα υποστήριξε ότι δεν έχουν λόγω να διαμαρτύρονται γιατί ήταν οι πρώτοι που μπήκαν στα 800 ευρώ, αλλά εμφορούνται από αντικυβερνητικό μένος.

Μετά την απαξίωση και το προσβλητικό ύφος της Λ. Μενδώνη και του Σ. Πέτσα στον Σταύρο Ξαρχάκο, σειρά είχαν οι λεκτικοί τραμπουκισμοί του Αδωνι Γεωργιάδη.

«Θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και κριτική». «Είναι αποκαρδιωτικό αυτό». «Είσαι κύριε άνθρωπος του πολιτισμού. Έχεις κάποιο επίπεδο, κάποια μόρφωση  και κάθεσαι αγκαλιά με κάποιον άλλο για να κάνεις αντιπολίτευση στην κυβέρνηση» είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

«Παντελώς ψευδές ότι έμειναν έξω. Οι καλλιτέχνες μπήκαν από τους πρώτους στα 800 ευρώ και δεν αφήσαμε κανένα απ’ έξω. Κάποιοι δεν φαίνονταν ότι είναι καλλιτέχνες (δηλαδή μομφή ότι εργάζονταν μαύρα).

Στη συνέχεια στοχοποίησε συγκεκριμένα τον Φοίβο Δεληβοριά

«Εκπροσωπεί ένα τυφλό μίσος» είπε για τον Φοίβο Δεληβοριά και αφού εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για κριτική που του είχε ασκήσει ο κ. Δεληβοριάς για δηλώσεις του για τους πρόσφυγες ο κ. Γεωργιάδης αποφάσισε ότι:

«Δεν εκπροσωπεί ούτε τα συμφέροντα των καλλιτεχνών, ούτε τους καλλιτέχνες. Εκπροσωπεί ένα τυφλό μίσος κατά της κυβερνήσεως. Δεν μιλάμε για την αγωνία του για το καλλιτεχνικό κόσμο αλλά για ένα μίσος κατά της κυβέρνησης».

«Θεοποιήσαμε στα νιάτα μας ανθρώπους που έδειξαν μέσα στην κρίση ποιος Δεληβοριάς ήταν» ενώ και στο τέλος της εκπομπής επανέλαβε τα ίδια όσα είπε με προκλήσεις και ειρωνείες.

Δεν αντέχει την κριτική ο Άδωνις Γεωργιάδης και στην παρουσία του στο Open ανέφερε αμέτρητες φορές το όνομα του Φοίβου Δεληβοριά προκαλώντας ή καλύτερα παρακαλώντας για ένα τηλεοπτικό σόου της στιγμής με μια αλαζονεία εκτός ορίων…Έχει γίνει «έξαλλος» ο Φοίβος Δεληβοριάς που βρίζει τον Μητσοτάκη… «Οι εξαλοσύνες δεν κάνουν καλό» πρόσθεσε στο κλείσιμο της εκπομπής.

Αυτά άκουσε η κυβέρνηση από την αγωνία των ανθρώπων του Πολιτσιμού. Αυτά κατάλαβε από τους ανθρώπους τους οποίους καταδικάζει στην ανασφάλεια και το μόνο σίγουρο είναι ότι μάλλον τίποτα δεν έχουν να περιμένουν.

Αντί για μέτρα υπέρ τους, απαξίωση, χαρακτηρισμοί και ειρωνείες.

Φώτης Δεληβοριάς: «Υπουργέ είσαι βλαξ»

Με μια άγνωστη ιστορία για τον Λουκιανό Κηλαηδόνη και τον Μάνο Χατζιδάκι απαντά ο πατέρας του Φοίβου, Φώτης Δεληβοριάς στην εχθρότητα που εκδήλωσαν υπουργοί της κυβέρνησης Αδ. Γεωργιάδης, Λ. Μενδώνη, Στ. Πέτσας, ενάντια στους ανθρώπους του Πολιτισμού.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που υπουργοί της ΝΔ όπως ο Αδωνης και η Μενδώνη εκδηλώνουν την εχθρότητά τους απέναντι στον πολιτισμό και τους ανθρώπους που τον τίμησαν και τον τιμούν και μερικοί έκαναν γνωστή την Ελλάδα στον κόσμο», τονίζει με ανάρτησή του ο πατέρας του Φοίβου Δεληβοριά, Φώτης με αφορμή και την επίθεση του υπουργού Ανάπτυξης προς τους ανθρώπους του Πολιτισμού.

Ο Φώτης Δεληβοριάς με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook προσθέτει ότι «παραφράζοντας την ρήση του Χαρίλαου Φλωράκη ότι σε 100 χρόνια κανείς δεν θα μας θυμάται ενώ τον Μίκη θα τον θυμούνται όλοι, θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε 20 χρόνια κανείς δεν θα θυμάται τον Αδωνη Γεωργιάδη και τη Μενδώνη ενώ θα θυμούνται αυτούς που ο Αδωνης βρίζει από τα κανάλια και η Μενδώνη μορφάζει αηδιαστικά ακούγοντας το όνομά τους».

Ο ίδιος συνεχίζει «αντιγράφω από το την ιστοσελίδα WOMANTOC μία άγνωστη ιστορία για τον Λουκιανό Κηλαηδόνη που έφυγε από τη ζωή, στις 7 Φεβρουαρίου του 2017, ήρθε στη δημοσιότητα λίγο καιρό μετά τον θάνατο του, κάνοντας το κοινό που τον αγαπούσε όσο λίγους Έλληνες τραγουδοποιούς να γελάσει και να βουρκώσει παράλληλα από συγκίνηση με το μεγαλείο του Μάνου Χατζιδάκι και φυσικά με το σημαντικότητα του ίδιου του Λουκιανού.

» Μία ιστορία που λέγεται ότι είχε διηγηθεί ο ίδιος ο Μάνος Χατζιδάκις στον κύκλο του λίγο καιρό αφότου συνέβη. Ήταν το 1980 όταν ο τότε πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης είχε αναφέρει στη Βουλή τρεις φορές το όνομα του Λουκιανού Κηλαηδόνη ως παράδειγμα προς αποφυγήν σε σχέση με την μουσική που θα έπρεπε να ακούνε οι νέοι» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

» Ο Μάνος Χατζιδάκις, ιδρυτής και διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος, είχε ένα αλάνθαστο αισθητήριο στο να διακρίνει τους νέους δημιουργούς που άνοιγαν δρόμους σε κάθε μορφή τέχνης, ιδιαίτερα στην μουσική και κόντρα στα εμβατήρια της εποχής. Και φυσικά τους προέβαλε μέσω του Τρίτου Προγράμματος. Είναι η εποχή της Λιλιπούπολης.

» Έπαιζε λοιπόν ο Χατζιδάκις μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη σχολιάζοντας πόσο σημαντικό και πρωτοπόρο είναι το έργο του.

» Ενοχλημένος ο τότε υπουργός Πολιτισμού Κ. Τσαλδάρης, ο επονομαζόμενος “Νανάς” με το χαρακτηριστικό τικ στο πρόσωπο, τηλεφώνησε στον Μάνο Χατζιδάκι για να τον επιπλήξει -αν ήταν δυνατόν ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο- επειδή μετέδιδε Κηλαηδόνη.

» Ο Μάνος Χατζιδάκις του απάντησε με τρεις λέξεις:

» «Νανά, είσαι βλάξ».

» Και κλείνοντάς του κατάμουτρα το τηλέφωνο έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να παίζουν μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη για ολόκληρη την υπόλοιπη μέρα».

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)