to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:22 | 15.05.2019

Κοινωνία

Επίθεση αγνώστων σε εκδήλωση του συνδυασμού του Κώστα Μπακογιάννη

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, περίπου 20 άτομα, που βγήκαν από το Πάντειο Πανεπιστήμιο επιτέθηκαν, πριν από λίγο, με κροτίδες, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα, στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής, στη λεωφόρο Συγγρού, όπου γίνεται εκδήλωση υποψηφίου του συνδυασμού του Κώστα Μπακογιάννη


Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, περίπου 20 άτομα, που βγήκαν από το Πάντειο Πανεπιστήμιο επιτέθηκαν, πριν από λίγο, με κροτίδες, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα, στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής, στη λεωφόρο Συγγρού, όπου γίνεται εκδήλωση υποψηφίου του συνδυασμού του Κώστα Μπακογιάννη, για τον Δήμο Αθηναίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα άτομα αυτά προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει έως αυτή την ώρα σε προσαγωγές.

Εξερχόμενος της εκδήλωσης στην οποία είχε παραστεί, και σχολιάζοντας την επίθεση, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα.

Η δήλωση του Κ. Μπακογιάννη με αφορμή την επίθεση:

«Ούτε φοβόμαστε, ούτε υποχωρούμε. Αντίθετα, οι τραμπουκισμοί, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια πόλη ασφαλή, ελεύθερη και δημοκρατική. Θρασύδειλοι κουκουλοφόροι, δεν μασάμε. Πάρτε το χαμπάρι».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΝΔ

«Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες ήταν μάλιστα παρόντες οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην Πρόεδρος του Κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν είναι απλά και μόνον άλλο ένα κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει το Γραφείο Τύπου της Πειραιώς, προσθέτοντας πως η επίθεση αυτή συνιστά ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία. «Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Την καταδίκη της εξέφρασε μεταξύ άλλων και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη:

Η αναφορά του Νάσου Ηλιόπουλου

Παράλληλα, σε συνέντευξή του το πρωί στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 105.5» ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε τα εξής σε σχέση με τη χθεσινή επίθεση σε προεκλογική συγκέντρωση υποψηφίου του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά»: «Νομίζω ότι όταν είμαστε στη σφαίρα του αυτονόητου, τα πολλά λόγια είναι περιττά. Καταδικάζω απερίφραστα τέτοιες θρασύδειλες και τραμπούκικες ενέργειες».

Ένα από τα οχήματα που υπέστη ζημιές κατά την επίθεση της Τετάρτης είναι αυτό του βουλευτή της ΝΔ, Ν. Μηταράκη, σύμφωνα με όσα ο ίδιος αναφέρει στο twitter:

 

Την ίδια στιγμή, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές έξω από το κινηματοθέατρο Ολύμπιον, στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιούσε ομιλία ο πρώην πρόεδρος και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα υπέρ της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)