to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:32 | 15.09.2016

Διεθνή

Επιθέσεις ακροδεξιών σε ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες στη Γερμανία (βίντεο)

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν χθες το βράδυ οι δρόμοι της γερμανικής πόλης Bautzen , όπου 80 περίπου ακροδεξιοί συγκρούστηκαν με μετανάστες και αλληλέγγυους, με την αστυνομία να επεμβαίνει για να τους χωρίσει.


Γερμανοί ακροδεξιοί συγκρούστηκαν χθες βράδυ με ασυνόδευτους ανήλικους αιτούντες άσυλο στην ανατολική πόλη Μπάουτσεν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, σε άλλη μια ένδειξη της επιδείνωσης του αντιμεταναστευτικού κλίματος που επικρατεί στην χώρα, περίπου ένα χρόνο μετά την άφιξη περίπου ενός εκατομμυρίου προσφύγων.

Περίπου 80 νεαροί άνδρες και γυναίκες, κυρίως Γερμανοί, μέλη ακροδεξιών ομάδων, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Μπάουτσεν, περίπου 50 χλμ. βορειοανατολικά της Δρέσδης την Τετάρτη το βράδυ, φωνάζοντας συνθήματα ότι η πόλη ανήκει στους Γερμανούς, ανέφερε η αστυνομία.

Απέναντι τους στεκόταν μια ομάδα περίπου 20 ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο στην Γερμανία.

"Η αστυνομία δέχθηκε κλήση περίπου στις 20:50 και ενημερώθηκε ότι δύο ομάδες αντάλλαζαν λεκτικές επιθέσεις, πετώντας η μια στην άλλη μπουκάλια, ξύλινες σανίδες και άλλα αντικείμενα", δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Ούβε Κιλτς σε συνέντευξη Τύπου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις σχημάτισαν αλυσίδα για να χωρίσουν τις δύο ομάδες και έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού και γκλομπ όταν οι αιτούντες άσυλο εκτόξευσαν μπουκάλια, ξύλα και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.

Όταν οι ανήλικοι πρόσφυγες αποχώρησαν, η ομάδα των ακροδεξιών τους ακολούθησε έως τα σπίτια, προσφυγικά κέντρα, όπου διέμεναν.

Η αστυνομία ζήτησε από τους 32 νεαρούς αιτούντες άσυλο να μην εγκαταλείψουν το κτίριο. Ένας 18χρονος Μαροκινός μέσα στο κτίριο έδειξε πληγές από κοψίματα στα χέρια του, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο πως αυτές προκλήθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για διατάραξη της ειρήνης και πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης.

Το Φεβρουάριο ένα κέντρο αιτούντων άσυλο πυρπολήθηκε στο Μπάουτσεν, με αρκετούς παρευρισκόμενους θεατές να χειροκροτούν και κάποιους να εμποδίζουν το έργο κατάσβεσης των πυροσβεστών.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, που δέχεται ευρείες επικρίσεις για την μεταναστευτική της πολιτική των ανοιχτών συνόρων, βλέποντας τα ποσοστά δημοτικότητας της να πέφτουν και την άνοδο της στήριξης στο ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η Γερμανία χρειάζεται "βιώσιμες λύσεις" για την ταχύτερη ενσωμάτωση των προσφύγων στο εργατικό δυναμικό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)