to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:34 | 20.01.2022

Όλγα Στέφου

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Επιτέλους, ήρθε η ώρα να τα βάλουμε με το θύμα

Εμάς μας ρώτησες που μας χαλάς τη σούπα; Που είμαστε μεν με τα θύματα, αλλά όχι και να βγαίνουνε στον Μάκη, ρε παιδί μου! Όχι κι έτσι!


Ε,πέρασε κι ένα διάστημα που τη σεβαστήκαμε. Εντάξει, είπαμε μερικά “τι δουλειά είχε στο πάρτι”, αλλά σε γενικές γραμμές τη σεβαστήκαμε. Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε πίσω το αίμα μας.

Διότι μας θυμώνει ο βιασμός, τα χάνουμε και αρχίζουμε τις αρλούμπες. Κι αν το θύμα δεν προκύψει φεμινίστρια κινηματική; Ε, τότε αυτή θα την πληρώσει. Η 24χρονη της Θεσσαλονίκης, ας πούμε, δεν είναι φεμινίστρια κινηματική, ούτε έχει διαβάσει Μπάτλερ και Φεντερίτσι και βγήκε και στον Τριανταφυλλόπουλο, που είναι αχώνευτος, ντύνεται και άσχημα.

Πού πας, μανδάμ; Εμάς μας ρώτησες; Εμείς αυτόν τον αντιπαθούμε. Αντί να βγεις να μιλήσεις σε έναν δικό μας άνθρωπο, σε μια εμένα για παράδειγμα, πήγες στον εχθρό; Δηλαδή κι εσύ δεν σκέφτεσαι καθόλου. Σε πλάνεψε η ντόλτσε βίτα του κομάντο των ροζ υποθέσεων, σε βρήκε και ψυχολογικά καταβεβλημένη (εντάξει, βιασμός είν’ αυτός, δεν είναι μπιμπίκι) και σε έψησε να δώσεις συνέντευξη.

Βεβαίως και μας ενοχλεί. Τι το έχουμε το «Μωβ»; Το “Εντός Φύλου”; Τα φεμινιστικά έντυπα της τάξεώς μας τέλος πάντων; Πήγες κι εσύ στον Μάκη, 24 χρόνων κορίτσι, με τη μισή χώρα να σε λέει βίζιτα -θεμουσχώραμε-, φοβήθηκες και βγήκες στον Μάκη τον Τριανταφυλλόπουλο.

Εμάς μας ρώτησες που μας χαλάς τη σούπα; Που είμαστε μεν με τα θύματα, αλλά όχι και να βγαίνουνε στον Μάκη, ρε παιδί μου!  Όχι κι έτσι! Εξάλλου, έχουμε τους διαδικτυακούς υπερασπιστές των αδικημένων, έπηξε ο κόσμος ινσταγκραμικές αποκαλύψεις και βιτζιλάντι (σαν τους ήρωες της Marvel) που διεκδικούν μια θέση στο πάνθεον των ηρώων της εποχής. Το αν τα κάνουν σκατά, μπερδεύουν τις υποθέσεις και εκθέτουν και τα θύματα δεν μας απασχολεί. Ο κόσμος των κοινωνικών δικτύων είναι αμείλικτος κι εσύ, 24χρονο κορίτσι θύμα βιασμού, τον πρόδωσες.

Το μονοπώλιο της υπεράσπισής σου είναι δικό μας και, κυρίως, είναι με τους όρους μας. Προοδευτικοί είμαστε, δεν είμαστε τίποτε μαλάκες.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)