to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το επιτελικό κράτος του Κυριάκου εμπνέει τον Μάρτιν Σκορτσέζε

Όπως ήταν φυσικό η πρωτοφανής αυτή κατάσταση μιας κυβέρνησης της οποίας οι πρακτικές παραπέμπουν σε ανάλογες της μαφίας, κέντρισε την περιέργεια και το ενδιαφέρον του διεθνούς φήμης πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορτσέζε για τη χώρα μας


Τα καμώματα και την "αποφασιστικότητα" του νεόδμητου κυβερνητικού επιτελικού κράτους που οι εγχώριες δημοσιογραφικές ορντινάτζες της δεξιάς βαφτίζουν ως ρηξικέλευθες πολιτικές, στάθηκαν όχι λίγες φορές αφορμή για ατέλειωτο γλέντι στο διαδίκτυο εδώ, αλλά και στο εξωτερικό. Το τελευταίο δε με τους διοικητές των νοσοκομείων κόβει ατέλειωτα εισιτήρια και όλοι αναρωτιούνται ποιος τάχα είχε την λαμπρή ιδέα της επιστράτευσης όλων αυτών των "νεολαίων" από τους οίκους ευγηρίας- μέσος όρος ηλικίας τα 80 πατημένα- να συντρέξουν το κυβερνητικό έργο στον τομέα της υγείας. Το γλέντι κορυφώθηκε όταν δημόσια εκπρόσωπος των παραπάνω που παραιτήθηκε την τελευταία στιγμή από τον προκληθέντα σάλο, ενημέρωνε ότι υπήρξε συμφωνία προεκλογικά μεταξύ του ίδιου και του Κυριάκου να αναλάβει την διοίκηση του νοσοκομείου Καρδίτσας με την υποχρέωση, όπως είπε, αυτός και ο κομματικός στρατός που κουβαλούσε να ψηφίσουν ΝΔ. Αλλά το πρόβλημα με αυτούς τους…νεαρούς και σε άλλους τομείς στελέχωσης της κρατικής μηχανής δεν είναι το πατροπαράδοτο και επιστημονικά δομημένο παλαιοκομματικό παρασκηνιακό αλισβερίσι με άρωμα μαφίας, αφού μέρα τη μέρα βγαίνουν στη φόρα καταδίκες για ποινικά αδικήματα, όπως και τα πλαστά έγγραφα σπουδών και εξειδικεύσεων που συμπεριλαμβάνονται στα βιογραφικά τους. Να αναρωτιέται κανείς αν πράγματι μπορούν στις μέρες μας σε τέτοια έκταση και με τόσο αμοραλισμό να αναβιώνει η κομματοκρατία και η απάτη άλλων εποχών. Σκάνδαλο ολκής και στην επιχειρούμενη αναθεώρηση του συντάγματος η ασυλία που εξασφαλίζεται σε όσους υπουργούς και παρατρεχάμενους λαδώνονταν τουλάχιστον μέχρι το 2015, με την προβλεπόμενη παραγραφή. Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το κράτος της δεξιάς αφήνει απροστάτευτα τα παιδιά του και απόδειξη τωρινή η μεθόδευση παραγραφής του αδικήματος παιδεραστίας του Ν. Γεωργιάδη, ενός ακόμη…λαμπρού στελέχους της ΝΔ. Να προστεθούν εδώ και οι άοκνες και προκλητικές προσπάθειες κυβέρνησης και ΜΜΕ για κουκούλωμα του πασιφανέστατου σκανδάλου NOVARTIS με κυνικές και απροκάλυπτες, κινηματογραφικού τύπου παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση και ειδικά προς τη δικαιοσύνη. Για να μην αδικήσουμε και το υπουργείο δημόσιας τάξης, που υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο ‘’νόμος και τάξη’’ δέρνει ανεξέλεγκτα δικαίους και αδίκους, ακόμα και αυτούς που δεν πρόλαβαν να παρανομήσουν για καθαρά προληπτικούς λόγους, βάζουν κοριούς παρακολούθησης πολιτών και γενικά εργάζονται με ζήλο για το κτίσιμο του σύγχρονου παρακράτους, ως σταθερού πυλώνα άσκησης της ακροδεξιάς κυβερνητικής πολιτικής. Επί πλέον να μην λησμονούμε ότι όλα αυτά τελούν υπό την αιγίδα και την στοργική σκέπη των…αμερόληπτων, αντικειμενικών και ταγμένων φανατικά στην υπηρεσία της… αλήθειας και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας εγχώριων μέσων μαζικής εξαπάτησης των πολιτών.
Όπως ήταν φυσικό η πρωτοφανής αυτή κατάσταση μιας κυβέρνησης της οποίας οι πρακτικές παραπέμπουν σε ανάλογες της μαφίας, κέντρισε την περιέργεια και το ενδιαφέρον του διεθνούς φήμης πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορτσέζε για τη χώρα μας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το πέρας των γυρισμάτων της τελευταίας του ταινίας "Ο Ιρλανδός" αρχίζει τη συγγραφή σεναρίου που αφορά τα μέχρι τώρα πολιτικά ανδραγαθήματα και όχι μόνο, της κυβέρνησης Κυριάκου, Άδωνη, Μαυρουδή, Πλεύρη, Μπογδάνου, Σαμαρά και λοιπών. Τίτλος σύμφωνα πάντα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του σεναρίου ‘’Κυριάκος ο Μεγάλος΄΄. Τα γυρίσματα της καινούργιας του ταινίας με αυτό τον τίτλο δεν ανακοινώθηκε ακόμη πότε θα αρχίσουν. Και ύστερα κάποιοι μεμψιμοιρούν και γκρινιάζουν με αυτή την κυβέρνηση που κατορθώνει ακόμη και στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα να σημειώνει διακρίσεις.
 

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)