to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Επιτελικό κράτος - καραγκιόζης

Μια σειρά από μεταρρυθμίσεις του Κ. Χατζηδάκη, δεν απέδωσαν τίποτα πέρα από άφθονη γελοιοποίηση.


Την ίδια μέρα που ο Κ. Μητσοτάκης διαφήμιζε το gov.gr ως εμβληματική μεταρρύθμιση της κυβέρνησής του, ο Χατζηδάκης, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, θέσπιζε τη βουταρία στις 380.000 εκκρεμούσες συντάξεις. Όποιος περιμένει σύνταξη, θα μπορεί να μπαίνει σε μια πλατφόρμα, να συμπληρώνει κατά προσέγγιση τα χρόνια της υπηρεσίας του και να λαμβάνει σύνταξη, η οποία θα ελέγχεται εκ των υστέρων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε 400.000 εκκρεμούσες συντάξεις και παρέδωσε στη σημερινή 100.000. Η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε να τις τετραπλασιάσει. Μια σειρά από μεταρρυθμίσεις του Κ. Χατζηδάκη, όπως η προσωρινή σύνταξη, η έκδοση συντάξεων από δικηγορικά γραφεία και η πρόσληψη καλοπληρωμένων golden boys στον ΕΦΚΑ, δεν απέδωσε τίποτα πέρα από άφθονη γελοιοποίηση.

Με το τελευταίο μέτρο ο υπουργός ξεπετάει 380.000 αγανακτισμένους συνταξιούχους και γλιτώνει και από την γκρίνια της Κομισιόν. Τα ποσά που θα αποδοθούν με τις συντάξεις - βουταρία θα ελεγχθούν μέσα στη διετία και ό,τι έχει δοθεί παραπάνω θα ζητηθεί πίσω. Αν τότε ο Κ. Χατζηδάκης είναι υπουργός, κάτι θα σκεφτεί. Αν δεν είναι, σιγά. Και αν είναι στην αντιπολίτευση, θα μπορεί να φωνάζει για την αναλγησία των κυβερνώντων.

Έτσι, με μια απλή κίνηση, το επιτελικό κράτος - καραγκιόζης κόβει τον γόρδιο δεσμό των εκκερμουσών συντάξεων τσακίζοντας τη γραφειοκρατία. Τι να κάνει δηλαδή, να παραδεχτεί ότι μια δουλειά που είχε δεν μπορεί να την βγάλει πέρα; Αμαν πια με τον λαϊκισμό σας!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)