to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:54 | 28.08.2019

Πολιτική

Την αναγκαιότητα εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών... ανακάλυψε ο Βαρβιτσιώτης ενόψει συνάντησης Μητσοτάκη-Μέρκελ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έστειλε επιστολή στήριξης στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι


Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έστειλε επιστολή στήριξης στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι δηλώνοντας την πλήρη στήριξή του στην συμφωνία των Πρεσπών την οποία η ΝΔ πολέμησε σφοδρά και είχε πει ότι θα καταργούσε.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έστειλε επιστολή στήριξης στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, για την ένταξη της γείτονος χώρας στην ΕΕ, τονιζοντας ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως η συμφωνία των Πρεσπών.

Εδώ να θυμήσουμε στον κ. Βαρβιτσιώτη ότι δεν έχει περάσει πολύ καιρός, αφότου το κόμμα του και ο ίδιος βροντοφώναζαν κατά τη συμφωνίας, αλλά δεν έχουμε παρά να επικροτήσουμε ότι τώρα που είναι κυβέρνηση... λογικεύτηκαν και παριστάνουν ότι ξέχασαν τι έλεγαν.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος σχολίασε:

Πως προσπάθησε μάταια να τα μπαλώσει ο Βαρβιτσιώτης

Τις επιστολές που αντάλλαξε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζάεφ Μπουγιάρ Οσμάνι παραθέτει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλιτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Γι’ αυτούς που φαντάζονται κινήσεις μυστικής διπλωματίας, παραθέτω τις επιστολές» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης και τονίζει: «Η θέση μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών παραμένει πως είναι μια συμφωνία με ελαττώματα που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση και δεσμεύει τη χώρα μας».

Επίσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογραμμίζει πως η εφαρμογή της Συμφωνίας συνεπάγεται την τήρηση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η γείτων χώρα (αλλαγή συμβόλων, ονοματοδοσία, αγάλματα κ.λπ.) και επισημαίνει: «Εμείς ελέγχουμε την ορθή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και θα πιέζουμε για την άμβλυνση των όρων της, προς όφελος των εθνικών συμφερόντων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)