to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:44 | 21.02.2022

Αθλητισμός

Επιστροφή στον θρόνο του - Ο Ολυμπιακός κυπελλούχος Ελλάδας στο μπάσκετ

Με τον Τόμας Γουόκαπ και τον Σακίλ ΜακΚίσικ να πλημμυρίζουν τα "Δύο Αοράκια" με την ενέργειά τους στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός γύρισε από το -9 του 30' και πήρε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ (81-73), κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας για 10η φορά στην ιστορία.


Μετά από έντεκα χρόνια, ο Ολυμπιακός κάθισε ξανά στον θρόνο του Κυπελλούχου Ελλάδας. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ (81-73) στον τελικό του Final Four στα "Δύο Αοράκια" και έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου, για πρώτη φορά μετά το 2011. Οι ερυθρόλευκοι γύρισαν από το -12 του 25ου λεπτού και το -9 του 30ού λεπτού χάρη στην άμυνα και τον πάγκο τους.

Ο Τόμας Γουόκαπ και ο Σακίλ ΜακΚίσικ μπήκαν στο παρκέ για λόγους ξεκούρασης των βασικών (βλ. Κώστας Σλούκας και Κώστας Παπανικολάου) κι έφεραν τα πάνω κάτω, όντες η βασική αιτία της ανατροπής και της νίκης του Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, από την άλλη, έμεινε από δυνάμεις και επιλογές στην τελευταία περίοδο του τελικού. Τα επτάμισι λεπτά χωρίς πόντο ήταν καταλυτικά για την πορεία και την έκβαση του αγώνα, με την σπουδαία προσπάθεια του τριφυλλιού για τρεις περιόδους να πηγαίνει στράφι.

Αυτό είναι το 10ο Κύπελλο Ελλάδας για τον Ολυμπιακό, ο οποίος επέστρεψε στον θρόνο μετά από έντεκα χρόνια αναμονής, αλλά και ο πρώτος τίτλος μετά από ανομβρία έξι ετών -τελευταία ερυθρόλευκη κούπα αυτή του 2015/16 στη Stoiximan Basket League.

Σε μία κίνηση που ταιριάζει απόλυτα στο αθλητικό πνεύμα οι παίκτες του Παναθηναϊκού χειροκρότησαν εκείνους του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της απονομής του Κυπέλλου.

 Οι πράσινοι χειροκρότησαν τους παίκτες του Ολυμπιακού

Ο MVP

2021-2022 / FINAL-4 /  /  -  (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είχε 21 πόντους με 7/13 σουτ, ο Σάσα Βεζένκοβ τελείωσε με νταμπλ νταμπλ (18 πόντοι, 13 ριμπάουντ σε 37'06''), αλλά αυτός που έκανε τη διαφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν ο Τόμας Γουόκαπ. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού γέμισε με την ενέργειά του τα "Δύο Αοράκια" και έκρυψε το καλάθι και έκανε τη διαφορά για την ομάδα του, δημιουργώντας -χάρη στην άμυνά του- τις συνθήκες για την ανατροπή και τη νίκη.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Για τρεις περιόδους, η επίθεση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ήταν εξαιρετική, χτυπώντας την άμυνα του Ολυμπιακού με πολλούς τρόπους, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές ανά διαστήματα. Στην τελευταία όμως, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη είδαν το καλάθι να μικραίνει υπερβολικά, μένοντας χωρίς πόντο για σχεδόν επτάμιση λεπτά. Οι πράσινοι σκόραραν στην τέταρτη περίοδο μόνο από την γραμμή, έχοντας 0/5 δίποντα, 0/10 τρίποντα και 6/8 βολές, μαζί με 4 λάθη.

Η θερμή υποδοχή των φιλάθλων του Ολυμπιακού στο ξενοδοχείο

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο ξενοδοχείο όπου διαμένει στην Κρήτη έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό. Την αποστολή υποδέχτηκαν αρκετοί φίλοι των ερυθρολεύκων τραγουδώντας συνθήματα.

Πηγή: Sport24.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)