to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Επιστροφή στις κάλπες μετά λόγου γνώσεως

Το μέλλον της χώρας απαιτεί σχέδιο και όραμα για τη νέα οικονομία. Και αυτό είναι αδύνατο να το υλοποιήσουν τα ίδια πρόσωπα και τα ίδια σχήματα που επέτρεψαν τις ληστείες του δημόσιου πλούτου ακόμα και την περίοδο της χρεοκοπίας


Το ότι υπάρχει μήνυμα στην ψήφο των πολιτών δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Και στο καλάθι των παραπόνων για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνονται πολύ περισσότεροι λόγοι από τον θυμό για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και αυτό φαίνεται παντού, γεωγραφικά, ηλικιακά, επαγγελματικά, όπως επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα.

ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ τώρα είναι πώς θα αποκωδικοποιήσουν το παραληφθέν μήνυμα και το περιεχόμενό του στην κυβέρνηση. Τι θα απαντήσει ο πρωθυπουργός στους πολίτες και πόσο αυτοί θα κατανοήσουν τα διακυβεύματα.

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ όλοι πώς η νεοφιλελεύθερη Δεξιά στην Αργεντινή κατάφερε, ελέγχοντας ολοκληρωτικά τα ΜΜΕ, να κερδίσει το 2015 την πλειοψηφία ανατρέποντας την Κριστίνα Κίρχνερ, που είχε δώσει τιτάνιο και δύσκολο αγώνα για να απαλλαγή η χώρα από το ΔΝΤ. Οι υποσχέσεις ήταν σχεδόν ίδιες με όσα υπόσχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επενδύσεις, ανάπτυξη! Τελικά, τέσσερα χρόνια μετά, το αποτέλεσμα ήταν ο Πρόεδρος Μάκρι και η κυβέρνησή του να καλέσουν και πάλι το ΔΝΤ να τους σώσει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ανεπίσημα για κοστολόγηση το οικονομικό του πρόγραμμα, σε έναν από τους τρεις θεσμούς της Ε.Ε. Ήθελε πριν το παρουσιάσει στον ελληνικό λαό στις εθνικές εκλογές να έχει μια έγκυρη εκτίμηση. Η απάντηση σόκαρε. Το πρόγραμμα της Ν.Δ. που στάλθηκε, περιλαμβάνοντας μειώσεις φόρων, αν εφαρμοζόταν, θα προκαλούσε έλλειμμα 3 δισ. ευρώ τον χρόνο!

ΜΕΤΑ οι πρώτοι «κανονιοβολισμοί» από Στουρνάρα για το ασφαλιστικό σύστημα τρόμαξαν. Οι δηλώσεις Βρούτση για τις ρυθμίσεις χρεών προς το Δημόσιο σε 120 δόσεις ξεσήκωσαν τους ενδιαφερόμενους, που σπεύδουν μαζικά να προλάβουν πριν ακυρωθεί το μέτρο της κυβέρνησης!

ΠΩΣ αντιμετωπίζεται μια τέτοια κατάσταση 35 μέρες πριν από τις εκλογές; Υπάρχει πλέον η πολυτέλεια της διαμαρτυρίας, όταν οι αποφάσεις δεν κρίνουν τους εκπροσώπους στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά το παρόν και το μέλλον της χώρας, που μάτωσε αλλά κατάφερε να απαλλαγεί από τα δεσμά της λιτότητας με σταθερή αναπτυξιακή πορεία;

Η Ν.Δ. χωρίς εσωκομματικές γκρίνιες και με νέες άφθονες χορηγίες εκείνων που περιμένουν μερίδιο στην πολιτική εξουσία, θα έχει αέρα νίκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία μπορούν να ξεπεράσουν το σοκ και να κινητοποιηθούν βοηθώντας τους πολίτες να μετρήσουν με ευθύνη τα διακυβεύματα των επιλογών τους; Αν τεθεί το ζήτημα μόνο με κομματικούς όρους, η μάχη θα είναι άνιση. Όταν κινδυνεύει το παρόν και το μέλλον της πατρίδας σου, δεν γκρινιάζεις. Αγωνίζεσαι με πατριωτισμό.

ΟΣΟΙ μάλιστα παραπλανηθούν από τις αργεντίνικου τύπου υποσχέσεις του Κυριάκου οφείλουν να κατανοήσουν ότι η ανάπτυξη και οι επενδύσεις δεν διατάσσονται. Είναι υπόθεση σοβαρή και έχει να κάνει με τις προοπτικές όχι μόνο της χώρας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, είτε μιλάμε για τα Βαλκάνια είτε για την Ε.Ε.

ΕΜΑΘΑΝ όλοι για το τεράστιας οικονομικής σημασίας σχέδιο της Κίνας με 17 συνεργαζόμενες χώρες της Ευρώπης, που ονομάστηκε «νέος δρόμος του μεταξιού» από τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη προς τα Βαλκάνια, την κεντρική και ανατολική Ευρώπη, που θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Αναλογίστηκε κανείς πώς θα γινόταν αυτό χωρίς τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν όλοι οι δρόμοι περνούν από τη γειτονική μας χώρα;

ΚΑΙ ΑΝ το κλίμα στην Ε.Ε. παραμείνει διχαστικό και οι ηγέτιδες δυνάμεις δεν βρουν τρόπο να κάνουν το άλμα προς την οικονομική ολοκλήρωση της Ένωσης, τι θα γίνει το δένδρο αν μαραθεί όλο το δάσος; Αν η πολιτική κρίση διαχυθεί και στην οικονομία, τότε οι επενδυτές δεν θα έρθουν για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης. Ελαστικές σχέσεις εργασίας, εκτός από την Ασία, υπάρχουν και στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία όσο και στην Ουγγαρία, την Τσεχία και τη Σλοβακία και όχι μόνον.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ της χώρας και ειδικά των νέων, όσων παραμένουν εδώ και όσων ονειρεύονται να επιστρέψουν, χρειάζεται σχέδιο και όραμα για τη νέα οικονομία με αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας. Και αυτό δεν μπορούν να το υλοποιήσουν τα ίδια πρόσωπα και τα ίδια σχήματα που επέτρεψαν τις ληστείες του δημόσιου πλούτου ακόμα και την περίοδο της χρεοκοπίας με τα μεγάλα σκάνδαλα της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η πατρίδα μας χρειάζεται την απόφαση των πολιτών μετά λόγου γνώσεως!

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)