to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:41 | 12.05.2012

πηγή: https://left.gr/94

Κοινωνία

Επιστρέφουν στις πλατείες οι Ισπανοί Αγανακτισμένοι

Οι Indignados θα γεμίσουν και πάλι τις πλατείες διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας που λαμβάνει η ισπανική κυβέρνηση


Σε πάνω από 80 ισπανικές πόλεις, ανάμεσά στους η Βαρκελώνη και η Μαδρίτη, αναμένεται να συγκεντρωθούν σήμερα το απόγευμα οι ισπανοί Αγανακτισμένοι (Indignados), ένα χρόνο μετά τη «γέννηση» του κινήματος στην Puerta del  Sol της Μαδρίτης.
Οι εκδηλώσεις αναμένεται να διαρκέσουν τέσσερις ημέρες, ξεκινώντας από σήμερα και  θα ολοκληρωθούν στις 15 Μαΐου, ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη των διαδηλώσεων.
Σκοπός του κινήματος των ισπανών  Αγανακτισμένων είναι να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές δαπανών, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και την οικονομική ανισότητα. Η ανεργία στην Ισπανία έχει φτάσει το 24,4% (52% ανάμεσα στους νέους) και μέχρι στιγμής η ισπανική κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα ύψους 30 δισ. ευρώ.
Οι αρχές τους έχουν δώσει την άδεια να χρησιμοποιήσουν την πλατεία Puerta del  Sol  για να πραγματοποιήσουν εκεί μία πεντάωρη συγκέντρωση  το Σάββατο και δεκάωρες συγκεντρώσεις  τις υπόλοιπες τρεις ημέρες. Ωστόσο, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναμένεται να τους εμποδίσουν να καταλάβουν όπως είχε γίνει πέρυσι την πλατεία.
Σύμφωνα με τις αρχές θα πρέπει να έχουν εγκαταλείψει την πλατεία μέχρι τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, όπως ορίζει ο νόμος. Ωστόσο, οι Αγανακτισμένοι σκοπεύουν να μείνουν εκεί μέχρι τα μεσάνυχτα, οπότε θα κρατήσουν ενός λεπτού σιγή.
Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί πως το κίνημα των Αγανακτισμένων ξεκίνησε από την Ισπανία και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, από τις ΗΠΑ μέχρι το Ισραήλ και την Ελλάδα.


Πηγή: alterthess.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)