to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:46 | 15.10.2012

πηγή: https://left.gr/94

Κοινωνία

Επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕΤ (βίντεο από την έναρξη)

Ολοκληρώνεται σήμερα με την επιστροφή του στην Θεσσαλονίκη το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής οι οποίοι απλήρωτοι εδώ και 17 μήνες και σε επίσχεση εργασίας ζητούν να επαναλειτουργήσουν το εγκαταλελειμμένο από την εργοδοσία εργοστάσιο υπό καθεστώς αυτοδιαχείρισης.


Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μαζί με ένα πλήθος αλληλέγγυων πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας όπου και κατέθεσαν τα αιτήματά τους για συνολική λύση στο πρόβλημά τους. Από το Υπουργείο δόθηκε, σύμφωνα με τους εργαζομένους η  εγγύηση ότι εντός της εβδομάδας θα υπάρχει επίσημη απάντηση για όλα αυτά που διεκδικούν και είναι απαραίτητα για να περάσει το εργοστάσιο στα χέρια των εργαζομένων.



Το Καραβάνι ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη με την διοργάνωση πορείας και συναυλίας αλληλεγγύης στο Ιβανόφειο, ταξίδεψε στην Λάρισα όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, στη συνέχεια στο Βόλο με την συμμετοχή των εργαζομένων και των αλληλέγγυων σε πανεργατικό συλλαλητήριο και κατέληξε την Κυριακή στην Αθήνα. Εκεί θα πραγματοποιούνταν συναυλία η οποία τελικά διεκόπη λόγω κακοκαιρίας.  Να σημειωθεί ότι και στις τρεις πόλεις το Καραβάνι αντιμετώπισε την θερμή υποδοχή των αλληλέγγυων στον αγώνα των εργαζομένων, πράγμα που αποδεικνύει ότι το αίτημα για επαναλειτουργία εγκαταλελειμμένων εργοστασίων υπό καθεστώς αυτοδιαχείρισης έχει βρει ευρύτατη κοινωνική απήχηση.


Ακολουθεί βίντεο του alterthess.gr με δηλώσεις εργαζομένων, αλληλέγγυων αλλά και καλλιτεχνών από την μέρα έναρξης της κινητοποίησης αυτής στην Θεσσαλονίκη. 



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)