to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:25 | 14.06.2012

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτισμός

Επιστρέφει το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας

Κινηματογραφικό «Καλοκαίρι στην Πόλη» υπόσχεται το Athens Open Air Film Festival, που επιστρέφει τον Ιούλιο με δωρεάν υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές, εκδηλώσεις, συναυλίες, masteclasses, παραγωγή μικρού μήκους ταινιών, με φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής.


Βασικός στόχος της διοργάνωσης είναι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να γνωρίσουν και πάλι την πόλη, μέσα από τις πιο γνωστές ή τις πλέον άγνωστες, μικρού και μεγάλου μήκους απόπειρες των εκπροσώπων του νέου ελληνικού σινεμά.

Το πρόγραμμα δράσεων του φετινού καλοκαιριού περιλαμβάνει το ελληνικό κινηματογραφικό αφιέρωμα «Καλοκαίρι στην Αττική», όπου θα δούμε τις ταινίες «Απόντες» του Νίκου Γραμματικού, «Από την Άκρη της Πόλης» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, «Γλυκιά Συμμορία» του Νίκου Νικολαΐδη, «Κινέττα» του Γιώργου Λάνθιμου, «Τσίου» του Μάκη Παπαδημητράτου και «Ώρες Κοινής Ησυχίας» της Κατερίνας Ευαγγελάκου, την ανάθεση από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου σε έξι Έλληνες σκηνοθέτες ισάριθμων ταινιών μικρού μήκους με φόντο τις αθηναϊκές γειτονιές, την προβολή των ελληνικών μικρού μήκους παραγωγών που διακρίθηκαν στο Φεστιβάλ της Δράμας, προβολές με συνοδεία μουσικής, επιλογή από κλασικά αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, ημερίδες και παρουσιάσεις με σκοπό την ανάδειξη νέων τάσεων.

Το Athens Open Air Film Festival - Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. Για αναλυτική ενημέρωση επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.cinemag.gr και ww.aiff.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)