to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:48 | 09.05.2013

Κοινωνία

Επιστράτευση των καθηγητών σχεδιάζει η κυβέρνηση

Με άμεση επιστράτευση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να απαντήσει η κυβέρνηση αν η ΟΛΜΕ προχωρήσει σε κήρυξη πενθήμερων απεργιών μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.


Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος διεμήνυσε ότι η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών είναι αδιαπραγμάτευτη.

Ο υπουργός κάλεσε τους εκπαιδευτικούς «να βάλουν κι αυτοί πλάτη» την ώρα που «όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες για να βγούμε από την κρίση» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η συντριπτική πλειονότητα των ελλήνων εκπαιδευτικών αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες και την κρισιμότητα των περιστάσεων, θα συμβάλει στην εθνική προσπάθεια» και ότι «δεν θα υπάρξει παιδαγωγός που θα θέσει σε ομηρία τους μαθητές του, τον μόχθο τους, και τα όνειρα τους».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος, είπε ότι σε όλα τα βασικά αιτήματα του κλάδου δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση από το υπουργείο Παδείας, ξεκαθαρίζοντας πως «οι καθηγητές δεν φοβούνται την επιστράτευση».

«Σε τελική ανάλυση», πρόσθεσε, «αν η πολιτική ηγεσία αποφασίσει να μας φορέσει χακί, θα γυρίσουμε στα σχολεία με ψηλά στο κεφάλι και οι συνδικαλιστές θα κοιτούν τους συναδέλφους στα μάτια».

Τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσουν σήμερα προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους με βάση τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησής τους με τον υπουργό Παιδείας και να αποφασίσουν εάν θα προκηρύξουν τελικά απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις ή όχι. 

Όπως είναι γνωστό, την πρόταση αυτή έχουν δηλώσει ότι θα υποστηρίξουν οι περισσότεροι συνδικαλιστές στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών από την επόμενη σχολική χρονιά από 21 σε 23 ώρες και τις επακόλουθες παρενέργειές της. Οι καθηγητές όμως αντιδρούν και για το Προεδρικό Διάταγμα που αναφέρεται στις μεταθέσεις, στην αξιολόγηση αλλά και στο ενδεχόμενο συγχώνευσης ή κατάργησης σχολείων.

Πηγή: alterthess.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)