to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:45 | 02.05.2019

Πολιτική

«Προφάσεις εν αμαρτίαις»: Αρνείται και πάλι το debate η Ν.Δ.

Αρνείται και πάλι το debate η Ν.Δ. ομολογώντας την αδυναμία της για μια ουσιαστική αντιπαράθεση επιχειρημάτων και προγραμμάτων. Στην πρόταση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου, για debate η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη απαντά με... πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται τον δημόσιο διάλογο, φοβάται την ένδεια των επιχειρημάτων του, φοβάται την πολιτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα» απαντά το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ


Επιστολή προς την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, απέστειλε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, με την οποία επαναλαμβάνει την πρόσκληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, ενόψει των ευρωεκλογών.

Στην επιστολή, η κυρία Σβίγκου αναφέρει ότι «είναι μέγιστης πολιτικής σημασίας η εφ' όλης της ύλης και αναλυτική συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων και πολιτικών θέσεων, που θα συμβάλλει στην σφαιρική ενημέρωση των πολιτών για όλα τα μεγάλα ζητήματα και διλήμματα της περιόδου».

Η απάντηση της Σ. Ζαχαράκη

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη, απαντώντας στην επιστολή-πρόσκληση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητή κ. Σβίγκου, όπως προφανώς γνωρίζετε, στο επαναλαμβανόμενο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη για τη χυδαία επίθεσή του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Επιπλέον, και η ίδια η επιλογή του κ. Τσίπρα να μετατρέψει προεκλογικά την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, φοβούμενος την αποδοκιμασία του κ. Πολάκη ακόμη και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκ των πραγμάτων προσδίδει στην εν λόγω κοινοβουλευτική συζήτηση το χαρακτήρα ενός τριήμερου ντιμπέιτ. Και μάλιστα εφ όλης της ύλης.

ΥΓ Θα σας πρότεινα, εφόσον το επιθυμείτε, να το παρακολουθήσουμε μαζί από τα θεωρεία της Βουλής».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε τη θλιβερή πρωτιά

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στη ΝΔ για το ντιμπέιτ:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε τη θλιβερή πρωτιά του να είναι ο πρώτος αρχηγός  της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αρνείται επανειλημμένως να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται τον δημόσιο διάλογο, φοβάται την ένδεια των επιχειρημάτων του, φοβάται την πολιτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι λίγος ακόμα και για αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ίδιος το γνωρίζει και ψάχνει απεγνωσμένα «προφάσεις εν αμαρτίαις». 

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Ουδείς σε αυτή τη χώρα κατάφερε να δοξαστεί κρυπτόμενος

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το Χουδέτσι, όπου μίλησε απόψε το βράδυ αναφέρθηκε στην άρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη να προσέλθει σε debate λέγοντας:

"Η αντιπολίτευση παρά το ότι ζητά να γίνουν αυτές οι εκλογές δημοψήφισμα στερείται επιχειρημάτων και αφηγήματος και κάνουν ό,τι μπορούν με την μεγάλη υπεροπλία ΜΜΕ που τους στηρίζει να εκτρέψουν τη συζήτηση σε δευτερεύοντα ζητήματα", αντί για τα μεγάλα ζητήματα, όπως είπε, το ασφαλιστικό "που εμείς κάναμε βιώσιμο και το ασφαλιστικό Πινοσέτ που θέλουν να επιβάλουν". 

"Το πρώτο βράδυ που ζήτησα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έρθει σε μια ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση να αναμετρηθούμε οι δυο μας με επιχειρήματα, άρχισε να πηδά δεξιά και αριστερά σαν το φουριάρικο κατσίκι για να το αποφύγει", σχολίασε αναφορικά με τη στάση του κ. Μητσοτάκη για το ντιμπέιτ.

Σχολίασε πως ο πρόεδρος της ΝΔ "το πρώτο που βρήκε να πιαστεί ήταν από τα παντελόνια του Πολάκη και κρύφτηκε από πίσω μπας και αναδείξει ως κεντρικό ζήτημα όχι την αναμέτρηση για την οικονομία, αλλά να μας κάνει λέει πρόταση μομφής γιατί 'μας στέρεψε το ήθος'". "Δεν θέλω να αναφερθώ σε ζητήματα ήθους, ιδίως απ' αυτούς που είχαν στενούς συνεργάτες ανθρώπους που διέπραξαν εγκλήματα και τους κάλυψαν", συνέχισε. 

Έκλεισε την αναφορά του επί του θέματος λέγοντας το εξής: "Ουδείς σε αυτόν τον τόπο κατάφερε να δοξαστεί κρυπτόμενος, ουδείς μπορεί να κρυφτεί και δεν θα το κάνει αυτό ούτε ο κ. Μητσοτάκης όσο κι αν έχει ισχυρά μιντιακά συγκροτήματα πίσω από τα οποία κρύβεται". "Θα αναγκαστεί", τόνισε, "να αναμετρηθεί με τις προτάσεις και τον πολιτικό λόγο και αν δεν θελήσει αυτός να κάνει ντιμπέιτ εγώ θα είμαι εδώ να κάνω ντιμπέιτ με τον λαό, να μιλώ με τους ανθρώπους, να πηγαίνω στα χωριά, να μιλώ με τους δημοκρατικούς πολίτες, να παίρνω δύναμη".

Η Φ. Γεννηματά αναζητεί ρόλο

«Debate μεταξύ της Δεξιάς και της νέας Δεξιάς δεν έχει κανένα νόημα κ. Τσίπρα και κ. Μητσοτάκη», αναφέρει η Φώφη Γεννηματά σε  ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.


Αναλυτικά η επιστολή της  εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου:

 Αθήνα, 2 Μαΐου 2019

Προς την Εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ,

κ. Σοφία Ζαχαράκη

Αξιότιμη κ. Ζαχαράκη,

Οι Ευρωπαϊκές Εκλογές της 26ης Μαΐου, είναι  από τις πλέον κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών  για το μέλλον της Ε.Ε αλλά και για τον ρόλο της χώρας μας στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Ταυτόχρονα, όμως, πρόκειται για την πρώτη εκλογική διαδικασία μετά από τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, αλλά και για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση που διεξάγεται εκτός προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής μετά την επιτυχή έξοδο της χώρας μας από το μνημονιακό καθεστώς, τον Αύγουστο του 2018.

Θεωρούμε, επομένως, ότι είναι μέγιστης πολιτικής σημασίας η εφ’ όλης της ύλης και αναλυτική συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων και πολιτικών θέσεων, που θα συμβάλλει στην σφαιρική  ενημέρωση των πολιτών για όλα τα μεγάλα ζητήματα και διλήμματα της περιόδου.

Κατόπιν όλων αυτών, επαναλαμβάνουμε την πρόσκλησή μας για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ενόψει των Ευρωεκλογών, και σας καλούμε να την αποδεχτείτε.

Με τιμή,

Ράνια Σβίγκου

Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

 


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)