to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:22 | 08.12.2020

Πολιτική

Επιστολή Πέρκα σε Χαρδαλιά για την λήψη άμεσων μέτρων στην ΠΕ Φλώρινας

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, απέστειλε σήμερα δεύτερη ανοικτή επιστολή προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, σχετικά με την λήψη άμεσων μέτρων στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.


Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

ΠΡΟΣ:

τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων

κ. Νίκο Χαρδαλιά

ΚΟΙΝ:

στα ΜΜΕ

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

            Λαμβάνω για μία ακόμα φορά την πρωτοβουλία, όπως υποχρεούμαι δια της θέσης μου, να σας ενημερώσω για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, σχετικά με την έξαρση της πανδημίας του CoVID-19.

            Μετά την από 23-11-2020 ανοικτή επιστολή μου και την πρόσφατη ενημέρωσή σας από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων -όπως αυτή εξήγγειλε την πορεία της πανδημίας την Παρασκευή 05/12/2020- αλλά και καθόσον οι μέρες προχωρούν, διαφαίνεται πως η περιοχή μας ολοένα επιβαρύνεται και η πτώση των κρουσμάτων δεν είναι ενθαρρυντική ούτε καν ικανοποιητική για τη βελτίωση της κατάστασης. Συγκεκριμένα, όπως εσείς δηλώσατε, η Φλώρινα πλέον κατατάσσεται μέσα στις έξι (6) πιο επιβαρυμένες περιοχές της χώρας.

            Ειδικότερα, η κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, παραπέμπει σε αναγκαιότητα ενίσχυσης και λήψης δραστικών μέτρων, καθότι αρκετοί υγειονομικοί νοσούν, η Μονάδα CoVID ανατροφοδοτείται συνεχώς με νέα περιστατικά και συχνά αναζητείται κρεβάτι ΜΕΘ για επείγουσα διακομιδή συμπολιτών μας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των προηγούμενων ημερών, όπου αναζητούνταν κρεβάτι ΜΕΘ για τη διακομιδή συμπολίτη μας και δη υγειονομικού, επί 27 ώρες. Παράλληλα, σας επισημαίνω την ωρολογιακή βόμβα του Γηροκομείου Φλώρινας, το οποίο προσφάτως ανακαλύφθηκε ότι έχει μολυνθεί με τον ιό και υπάρχει έντονη ανησυχία για την εξέλιξή του.

            κ. Υφυπουργέ,

είναι φανερό πλέον ότι ο ιός που προκαλεί αυτή την πανδημία έχει εισβάλλει για τα καλά στην περιοχή μου. Πλέον μεταφέρεται στις τοπικές κοινότητες και στις οικογενειακές εστίες. Οι θάνατοι στην περιοχή της Π.Ε. Φλώρινας είναι δραματικά αυξημένοι για το μέγεθος και την πληθυσμιακή της κάλυψη, αλλά και οι υπηρεσίες υγείας δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας ασύμμετρης απειλής.

            Συνεπώς, είναι επιτακτική η ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να στρέψετε τα φώτα και το μικροσκόπιο προς την Π.Ε. Φλώρινας, προβαίνοντας σε ενέργειες που θα δώσουν ανακούφιση στον τόπο, περιορισμό της έξαρσης του ιού και μια ελπίδα για τους συμπολίτες/ισσες μας, στο δύσκολο συγκείμενο οικονομικής, κοινωνικής και υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε.

            Σε αυτό το οριακό σημείο, σας καλώ ξανά να ενισχύσετε τις δομές υγείας μας με το αναγκαίο προσωπικό, εξοπλισμό αλλά και να διερευνήσετε εάν υπάρχει η δυνατότητα δημιουργία κλινών ΜΕΘ. Σας ζητώ να προχωρήσετε σε άμεση εξέταση του πληθυσμού της περιοχής με test στα κεντρικά σημεία της Φλώρινας, του Αμυνταίου και των Πρεσπών, καθώς και να λάβετε αντισταθμιστικά μέτρα που θα ενισχύσουν την ήδη επιβαρυμένη τοπική οικονομία και κοινωνία της περιοχής μου.

Με εκτίμηση,

Η Βουλευτής Φλώρινας

Αναπλ. Τομεάρχης Ενέργειας & Περιβάλλοντος

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)