to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:58 | 12.03.2013

Κοινωνία

Επιστολή μαθητών Γυμνασίου Ιερισσού προς τον Πρόεδρο της Βουλής

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη


Εντιμότατε κ. Πρόεδρε

Με την ευκαιρία της προγραμματισμένης από καιρό επίσκεψής μας εδώ στο κτίριο της Βουλής, η οποία πραγματοποιείται λίγες μόνο ημέρες μετά τα θλιβερά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο χώρο του σχολείου μας αλλά και στην πόλη μας γενικότερα, αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε προσωπικά μαζί σας για να εκφράσουμε τις σκέψεις, τις ανησυχίες και τους φόβους που μας διακατέχουν αυτές τις ημέρες.

Θέλουμε κ. Πρόεδρε να μας καθησυχάσετε, με τη διαβεβαίωσή σας πως δεν θα ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές τρόμου, αγωνίας, πανικού και δυσφορίας μέσα στο χώρο του σχολείου μας και στους δρόμους της πόλης μας.

Θέλουμε όταν βλέπουμε αστυνομικούς να νιώθουμε πως υπάρχουν για να μας προστατεύουν, να νιώθουμε ασφάλεια και σιγουριά και όχι το φόβο πως μπορεί να μας κάνουν κακό.

Προσπαθήστε να αντιληφθείτε το φόβο και την αγωνία που σπέρνουν στις καρδιές μας οι προσαγωγές και οι ανακρίσεις συμμαθητών μας, παιδιών σαν κι εμάς, από την αστυνομία.

Θέλουμε να μας διαβεβαιώσετε και να μας πείσετε ότι επειδή ακριβώς ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα, όταν κάτι πάει στραβά υπάρχουν οι τρόποι, οι θεσμοί, τα όργανα και τα πρόσωπα που θα αποκαταστήσουν και θα διορθώσουν τα πράγματα.

Προσπαθήστε να καταλάβετε πως νιώθουμε από το βράδυ της Πέμπτης, όταν είδαμε και ακούσαμε στην τηλεόραση τους αρμόδιους εκπροσώπους του κράτους από τα έδρανα της Βουλής αλλά και από τηλεοπτικά παράθυρα, να διαβεβαιώνουν ότι όλα αυτά που εμείς ζήσαμε, δε συνέβησαν ποτέ!

Αν κλονιστεί η εμπιστοσύνη μας στους δημοκρατικούς θεσμούς, τότε που θα στηριχτούμε κύριε Πρόεδρε;

Με την πεποίθηση ότι θα αναλάβετε τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται σας παρακαλούμε να μεταφέρετε όλα αυτά και στην ολομέλεια του σώματος και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με τιμή

οι μαθητές της Γ΄τάξης

του Γυμνασίου Ιερισσού

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)