to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:45 | 15.11.2021

Πολιτική

Επιστολή Κ. Μάλαμα για την απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στον θεσμό της Βουλής από την Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής

Μικροκομματικές σκοπιμότητες αυτοδιοικητικών παραγόντων της ΝΔ οι οποίες κατέληξαν σε απαξίωση του θεσμού της βουλής και του ρόλου του βουλευτή καταγγέλει σε επιστολή της στον Κ. Τασούλα η Κ. Μάλαμα καθώς σε μια περιφερειακή εκδήλωση στη Χαλκιδική


Ολόκληρη η επιστολή της Βουλευτού

Προς τον κύριο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Θέμα: Απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στον θεσμό της Βουλής των Ελλήνων από την Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής, κατά τη διάρκεια του εορτασμού των 200 ετών από το Ολοκαύτωμα της Κασσάνδρας.

Κύριε Πρόεδρε,

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στην αντιθεσμική συμπεριφορά της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής απέναντι στη Βουλή των Ελλήνων, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Επετείου των 200 ετών από το Ολοκαύτωμα της Κασσάνδρας. Συγκεκριμένα, ενώ υπήρχε στεφάνι της Βουλής των Ελλήνων, για να κατατεθεί σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο, όπως αναφέρεται άλλωστε και στην επίσημη πρόσκληση του Γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, με ΑΔΑ : ΡΡ067ΛΛ-ΡΙ4 κι Α.Π. : 01.α/770, με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου 2021, κι ενώ υπήρχε ένας και μοναδικός εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στον συγκεκριμένο εορτασμό, (η υπογράφουσα βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα), με εντολή της αρμόδιας διοργανώτριας αρχής το στεφάνι αυτό δεν κατατέθηκε.

Θα θέλαμε στο πλαίσιο αυτό να διερευνήσετε άμεσα το συμβάν για να διαλευκανθεί εάν η υπήρξε κάποια υπηρεσιακή κωλυσιεργία ή εάν η συγκεκριμένη συμπεριφορά καθοδηγούνταν από μικροκομματικά κίνητρα, με δεδομένο ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την τελετή, είναι στέλεχος διαφορετικού πολιτικού κόμματος από αυτό της παρισταμένης στην εκδήλωση βουλευτού Χαλκιδικής Κυριακής Μάλαμα. Θα πρέπει να διερευνηθεί θεσμικά εάν ο συγκεκριμένος αιρετός ενήργησε με τον τρόπο αυτό για δικούς του επικοινωνιακούς λόγους, θίγοντας όμως έτσι το κύρος του Κοινοβουλίου κι αφήνοντας στην κυριολεξία παραπεταμένο το στεφάνι της Βουλής σε μια γωνία.

Παρακαλούμε να διερευνήσετε το συμβάν και να προστατέψετε το κύρος της Βουλής των Ελλήνων. Η εκπροσώπηση των θεσμών της Δημοκρατίας σε σημαντικά ιστορικά ορόσημα δεν επιτρέπεται να καθίστανται αντικείμενο μικροπολιτικής συμπεριφοράς, ιδιαίτερα από αιρετούς οι οποίοι έχουν υποχρέωση να υπηρετούν τα καθήκοντα τους, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τους Νόμους.

Με εκτίμηση,

Κυριακή Μάλαμα

Βουλευτής Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)