to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:22 | 02.11.2020

Αθλητισμός

Επιστολή-έκκληση Μεσίνα: «Αναστολή της Euroleague, να ολοκληρωθούν τα εθνικά πρωταθλήματα»

Την αναστολή της Euroleague πρότεινε με επιστολή-έκκληση στη διεθνή κοινότητα του μπάσκετ, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Αρμάνι Μιλάνο, ο προπονητής της ιταλικής ομάδας, Ετόρε Μεσίνα, σημειώνοντας ότι είναι ανάγκη η δυνατότητα ολοκλήρωσης των εθνικών πρωταθλημάτων, παρά την πανδημία Covid-19


«Προς το παρόν, η μόνη λογική επιλογή φαίνεται να είναι η αναστολή όλων των ευρωπαϊκών αγώνων και να επιτραπεί στα εθνικά πρωταθλήματα να ολοκληρώσουν τη σεζόν τους μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες, καθώς το ταξίδι εντός των χωρών τους είναι ευκολότερο...» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η επιστολή, όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ιταλικής ομάδας:

«Αγαπητοί φίλοι του μπάσκετ, μετά από πολλές σκέψεις αποφάσισα να στείλω ένα μήνυμα σε όποιον θα είναι πρόθυμος να μου δώσει πέντε λεπτά του χρόνου του.
Είχα την τύχη να ζήσω μια μακρά καριέρα στο διεθνές μπάσκετ: Οι ομάδες μου ανταγωνίστηκαν με υπερηφάνεια και σεβασμό για το παιχνίδι, υπό την καθοδήγηση των FIBA, Euroleague και ULEB.

Ακόμη και με διαφωνίες και ασυμφωνίες κατά καιρούς, πάντα σεβόμουν την ηγεσία και το όραμα των αείμνηστων κ. Στάνκοβιτς και κ. Μπάουμαν.

Είμαι περήφανος που είμαι μακροχρόνιος φίλος του κ. Πορτέλα και του κ. Μπερτομέου και αισθάνομαι τιμή που ήμουν προπονητής του κ. Φαν ντεν Σπίγκελ, επί του παρόντος προέδρου της ULEB.

Ζούμε σε πολύ σοβαρές και δύσκολες στιγμές: Οι κυβερνήσεις των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών έχουν λάβει αποφάσεις με επίκεντρο τον αποκλεισμό των κοινοτήτων ή τμημάτων αυτών, για την προστασία των ανθρώπων από τον κορονοϊό. Κάθε εβδομάδα έχουμε περισσότερους παίκτες ή προπονητές ή μέλη κλαμπ που είναι θετικά στις εξετάσεις, όλο και περισσότερα παιχνίδια, σε κάθε χώρα ή στις διεθνείς διοργανώσεις, αναβάλλονται.

Οι δυσκολίες στα ταξίδια διεθνώς αυξάνουν σοβαρά προβλήματα υγείας για τις ομάδες και τους διαιτητές.

Σύντομα δεν θα υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες για την αναβολή των παιχνιδιών. Όλο και περισσότερο τα αθλητικά αποτελέσματα θα εξαρτηθούν από το ποιος θα είναι πιο τυχερός, αντιμετωπίζοντας λιγότερη μόλυνση στην ομάδα του, σε σύγκριση με άλλους.

Για όλους αυτούς τους λόγους, και με μεγάλη ταπεινοφροσύνη, ως παθιασμένος θαυμαστής του παιχνιδιού, θα ήθελα να ζητήσω από τους ηγέτες μας να αφιερώσουν ένα λεπτό, να αναιρέσουν τις διαφορετικές απόψεις που τους έχουν χωρίσει στο πρόσφατο παρελθόν και, για το καλό του μπάσκετ και τους θαυμαστές του, καθίστε σε ένα τραπέζι και μην φύγετε μέχρι να βρεθεί μια κοινή λύση.

Όσο για τώρα, η μόνη λογική επιλογή φαίνεται να είναι η αναστολή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και να επιτραπεί στα εθνικά πρωταθλήματα να ολοκληρώσουν τη σεζόν τους μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες, καθώς τα ταξίδια εντός της χώρας θα είναι ευκολότερα. Μετά από αυτό, ίσως από τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, όλες οι διεθνείς διοργανώσεις να μπορούν να ολοκληρωθούν, ελπίζουμε έγκαιρα ενόψει προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς. Και, ίσως, η COVID να έχει περιοριστεί ή σταματηθεί μέχρι τότε.

Φυσικά, οι τηλεοράσεις και οι χορηγοί θα πρέπει να συμμετάσχουν, αλλά ένας κοινός στόχος από τους ηγέτες μας σίγουρα θα τους βοηθήσει να ενταχθούν.

Η υγεία των συμμετεχόντων και η ακεραιότητα της διοργάνωσης είναι οι προτεραιότητες και θα είμαστε ευγνώμονες για πάντα, ως φίλαθλοι, στους ηγέτες μας για τις αποφάσεις τους».

tags: Euroleague

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)