to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:40 | 22.04.2013

Κοινωνία

Επιστολή διαμαρτυρίας των νέων ΣΥΡΙΖΑ: "Μείναμε άφωνοι από τα 3,7 εκ. ευρώ κόστους της ιστοσελίδας της αρχιεπισκοπής"

Ανοιχτή επιστολή προς τη Μητρόπολη Περιστερίου και το γραφείο του δημάρχου Περιστερίου απέστειλαν οι Νέοι/ες ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής. Αφορμή στάθηκε το εξωφρενικό πόσο των 3.7 εκατομμυρίων ευρώ με το οποίο χρηματοδοτήθηκε η αρχιεπισκοπή προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση της ηλεκτρονικής της σελίδας.


Ανοιχτή επιστολή προς τη Μητρόπολη Περιστερίου και το Γραφείο δημάρχου



Μας προκάλεσε τεράστια έκπληξη η είδηση πως η αρχιεπισκοπή θα πάρει περισσότερα από 3.7 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ για την υλοποίηση της ηλεκτρονικής της σελίδας. 

Ως νέοι άνθρωποι που ασχολούμαστε καθημερινά με το διαδίκτυο μείναμε άφωνοι από το κόστος που έχουν υπολογίσει καθώς ακόμα και οι πιο πολύπλοκες ιστοσελίδες του πλανήτη, δεν αγγίζουν καν το 1/5 του κόστους που επικαλείται πως θα έχει η αρχιεπισκοπή για την δική της ιστοσελίδα. 

Αναλυτικά το κόστος:

2.680.380,0 ψηφιακή πλατφόρμα οργάνωσης

594.327,4 τηλεματικό κέντρο

271.092 επιχειρησιακό μοντέλο λειτουργίας εφαρμογών και συστημάτων

119.160 δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην πράξη με ίδια μέσα 

72.570 ενέργειες δημοσιότητας (διαφήμιση)

Όποιο όμως και να ήταν το κόστος της ιστοσελίδας, είμαστε κάθετα αντίθετοι στο να χρησιμοποιηθούν χρήματα από το ΕΣΠΑ για τέτοιους σκοπούς. Τα χρήματα αυτά θα πρέπει να διατεθούν άμεσα προς νέους ανθρώπους με πρωτοποριακές ιδέες. Οι φίλοι και συμφοιτητές μας, άνθρωποι γεμάτοι ιδέες και γνώσεις,  μεταναστεύουν γιατί δεν βρίσκουν καμία ευκαιρία στην Ελλάδα. Αντί η εκκλησία να είναι υποστηρικτής της επιχειρηματικότητας των νέων και την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων την βλέπουμε να τραβάει από το ΕΣΠΑ το αστρονομικό ποσό των 3.7 εκατομμυρίων ευρώ για να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα. 

Προκαλεί με την κίνηση της και τοποθετεί τον κόσμο απέναντι της και όχι δίπλα της όπως θα έπρεπε. 

Ζητάμε από τον Μητροπολίτη Περιστερίου και τον Δήμαρχο Περιστερίου να πάρουν επίσημα θέση για το αν συμφωνούν ή όχι. Ζητάμε να καταδικάσουν επίσημα την εκταμίευση των εκατομμυρίων ευρώ για την αρχιεπισκοπή. Ζητάμε με επιστολές τους να ζητήσουν τα χρήματα αυτά να δοθούν άμεσα σε νέους ανθρώπους της χώρας μας και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται λίγο πριν το λουκέτο. Μικρές επιχειρήσεις που ζουν οικογένειες και σπουδάζουν παιδιά. Μικρές επιχειρήσεις που όλοι έχουμε στις γειτονιές μας και καθημερινά ακούμε για το πόσο δύσκολα τα βγάζουν πέρα οι άνθρωποι αυτοί. Τους κυνηγούν οι τράπεζες, τους κυνηγά το κράτος με τους υπέρογκους φόρους που πάντα πληρώνουν οι μικροί. Αντί λοιπόν να καμαρώσουμε ένα ακριβοπληρωμένο site, θα πρέπει να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους. 

Δυστυχώς φτάνουμε στο σημείο να ζητάμε από τους φορείς του τόπου μας ακόμα και τα αυτονόητα. Ζητάμε να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.

Νέοι - Νέες ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου

Διαβάστε ακόμα: Νόμιμο σκάνδαλο: 3.7 εκατομμύρια για ιστοσελίδα της αρχιεπισκοπής μέσω ΕΣΠΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)