to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:30 | 28.03.2020

Κοινωνία

Επιστολή απολυμένου από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλου

"Τώρα λοιπόν που η Ελλάδα άδειασε από τουρίστες, τώρα που πετάνε λιγοστές πτήσεις εσωτερικού, πετάνε και εμάς έξω. Αθέατοι ήρωες στις δύσκολες στιγμές, αθέατοι ήρωες χωρίς χειροκροτήματα" γράφει στην επιστολή του ο απολυμένος του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλου


Ολόκληρη η επιστολή του απολυμένου εργαζόμενου από το αεροδρόμιο Stathis Patrinos :

Περίμενα να τελειώσουν τα διαδικαστικά για να γράψω αυτά που σκέφτομαι και νιώθω. Είχα τη χαρά να εργαστώ στο αεροδρόμιο. Από τη πρώτη μέρα καταλάβα πως επιτέλους βρήκα που ανήκω.

Η δουλειά μου είναι στην εξυπηρέτηση επιβατών, ξέρετε... είμαι αυτός που βρίζετε όταν έχει καθυστέρηση η πτήση σας, όταν η βαλίτσα σας είναι υπέρβαρη και πρέπει να πληρώσετε, είναι αυτός που μιλάτε άσχημα όταν έχετε αργήσει να έρθετε στη πύλη και το αεροπλάνο αναχωρεί χωρίς εσάς ή αν έχουν μείνει μόνο οι μεσαίες θέσεις στο αεροπλάνο.

Αλλά είμαι αυτός που κάνει τα πάντα για να βρει τη λύση στο προβλημα σας, να διορθώσει το πιθανό λάθος που έχετε κάνει εσείς ή ο ταξιδιωτικός σας πράκτορας, που παίζει με το χρόνο ώστε η πτήση σας να φύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ειμαι, λαθος, ημουν υπαλληλος αεροδρομιου, πενιχρος ο μισθος μου 590€.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ελ. Βενιζέλος»: Σε πλήρη εφαρμογή το «εργατικό δίκαιο» Βρούτση

Σκεψου η ασφάλεια της πτησης σου να εξαρταται απο εναν ανειδικευτο υπαλληλο τελευταιας μισθοδοτικης κλιμακας. Παρολες τις συνθηκες τα καταφερνα, τα καταφερνα καλα, επι χρονια, γιατι εκανα κατι που αγαπω. Σε αυτή τη θέση που εργάζομαι όμως, δεν κάνω μόνο αυτά.

Είμαι αυτός που πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να βρει τους παρατυπους επιβάτες, τους πλαστους που λέμε, κάνουμε τόσα πολλά που σας είναι αδιάφορα αλλά χρήσιμα. Είμαι αυτός που δουλεύει κυλιόμενα ωράρια, που πρέπει να έχω πάντα το χαμόγελο στο πρόσωπο μου και ας με βρίζεις, που πρέπει να έχω το μυαλό μου καθαρό και να ξεχνάω τα προβλήματα που μπορεί να έχω σπίτι.

Στέλνουμε ανθρώπους σε εξωτικούς προορισμούς, στις δουλειές τους, στις οικογένειες τους. Για να φύγει όμως πτήση δεν χρειάζεται μόνο 2 πιλότους και 5 αεροσυνοδούς.

Υπάρχει ο υπάλληλος των εισιτηρίων. Χρειαζεται υπάλληλος που θα δεχτεί τη βαλίτσα σας στο διαχωρισμό του αεροδρομίου όταν την παραδώσετε στον υπάλληλο του τσεκ ιν.

Υπάρχει και ο υπάλληλος που θα σε πάρει με το καροτσάκι επειδή έχεις χτυπήσει ή δεν μπορείς να περπατήσεις μακρινές αποστάσεις. Χρειάζεται ο χειριστής που θα μεταφέρει τις αποσκευές σας στο αεροσκάφος. Χρειάζεται εργάτες που θα φορτώσουν/ξεφορτώσουν τις αποσκευές σας.

Υπάρχει ο υπάλληλος που υποδέχεται το αεροσκάφος σας, το ελέγχει και βάζει τη φυσούνα. Είναι ο ίδιος υπάλληλος που είναι σύνδεσμος μεταξύ του πληρώματος και των υπαλλήλων της πύλης.

Υπάρχουν και οι εργάτες καθαρισμού που καθαρίζουν για να βρεις έτοιμο και καθαρό το αεροσκάφος σου.

Υπάρχει ακόμα ένας αθέατος υπάλληλος που θα βγάλει τη φόρτωση του αεροσκάφους ώστε το αεροσκάφος που θα επιβιβαστείτε θα απογειωθεί με ασφάλεια.

Είναι και ο υπάλληλος που θα «σπρώξει» το αεροπλάνο για να ξεκινήσει η τροχοδρόμηση. Αν το πιστεύετε ή όχι χρειάζονται 20 άτομα τουλάχιστον που δουλεύουν πυρετωδώς τουλάχιστον 2 ώρες πριν την αναχώρηση σας ώστε η πτήση σας να φύγει στην ώρα της.

Το τελευταίο διάστημα λόγω του κοροναιου κανένας μας δεν έκανε πίσω. Κανένας μας δεν σκέφτηκε την περίπτωση να κολλήσουμε. Ήμασταν εκεί όταν έλεγχαν τους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο για τυχόν κρούσματα, ήμασταν εκεί για να στείλουμε τους τουρίστες στις χώρες τους.

Ήμασταν εκεί χωρίς να μας παρέχουν αυτά που έπρεπε, βάζοντας από τη τσέπη μας, αποτα λιγοστά χρήματα που παίρνουμε για αυτά που έπρεπε να παρέχει όχι απλά ο εργοδότης αλλά και το ίδιο το αεροδρόμιο.

Τώρα λοιπόν που η Ελλάδα άδειασε από τουρίστες, τώρα που πετάνε λιγοστές πτήσεις εσωτερικού, πετάνε και εμάς έξω. Αθεατοι ήρωες στις δύσκολες στιγμές, αθεατοι ήρωες χωρίς χειροκροτήματα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)