to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:25 | 23.10.2020

Κοινωνία

Επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια: «Η λειτουργία των ΜΕΘ δεν εξασφαλίζεται με «δανεικό» προσωπικό»

Το σύστημα παντού βρίσκεται στα όρια της αντοχής του είναι το τελικό συμπέρασμα που εξάγεται μεριά. Στο ζήτημα του προσωπικού αλλά και έργων που είχαν ξεκινήσει με την προηγούμενη κυβέρνηση στάθηκε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.


Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επισκέφθηκε την Πέμπτη 22/10, τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, αποτελούμενη από την αναπληρώτρια τομεάρχη Υγείας Δώρα Αυγέρη, το συντονιστή του τμήματος Υγείας Παναγιώτη Καλαρά, τη Μαρία Βαμβουρέλλη, μέλος της γραμματείας του τμήματος Υγείας και τον πρώην υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ, Γιώργο Αντύπα.

Στη συνάντηση με τον διοικητή κ. Ροϊλό, συζητήθηκαν τα ζητήματα των προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που έγιναν για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών λόγω πανδημίας, η ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ως βασικό πυλώνα του συστήματος υγείας, η εικόνα των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ των Νοσοκομείων αρμοδιότητας της 2ης ΥΠΕ, η πορεία των έργων που είχαν ήδη δρομολογηθεί ή ξεκινήσει να υλοποιούνται, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά της, αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με μόνιμες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τονίζοντας ότι η λειτουργία κλινών ΜΕΘ δεν εξασφαλίζεται με «δανεικό» προσωπικό που μετακινείται από άλλα νοσοκομεία προκειμένου να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν, καθώς το σύστημα παντού βρίσκεται στα όρια της αντοχής του. Όσον αφορά το ρόλο της ΠΦΥ, τονίστηκε η αναγκαιότητα αξιοποίησης και εμπλοκής της τόσο στη διαχείριση της πανδημίας όσο και στην εποπτεία της νοσηρότητας στην κοινότητα, σημειώνοντας ότι απαιτείται άμεση ενίσχυση των δομών με προσωπικό, κατάλληλα εκπαιδευμένο για την αντιμετώπιση ύποπτων περιστατικών, συνέργεια ΤΟΜΥ-Κέντρων Υγείας για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινότητας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)