to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:36 | 10.08.2022

Πολιτική

Επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δυτικής Αττικής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευσίνας

Επίσκεψη πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αττικής, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευσίνας, την Παρασκευή 5 Αυγούστου, με σκοπό την ενημέρωση και τη καταγραφή θεμάτων που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα στην ευρύτερη περιοχή.


Η εικόνα που διαμορφώσαμε από τη συζήτηση που αναπτύχθηκε με τον Διοικητή, κ. Παυλογεωργάτο Σπυρίδωνα, τον Υποδιοικητή, κ. Παπανικολάου Γεώργιο αλλά και με τους εργαζόμενους, δεν απέχει ιδιαίτερα από τη μεγάλη εικόνα των ΠΥ σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, εντοπίζονται πολύ σημαντικές ελλείψεις στο μόνιμο προσωπικό με δεκάδες κενές οργανικές θέσεις, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει προσωπικό πολλών ταχυτήτων, με ποικίλες εργασιακές σχέσεις, που δυσκολεύει την επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας.

Ταυτόχρονα, ο υφιστάμενος στόλος είναι γερασμένος, με δυσκολίες και εμπόδια συντήρησης, με συνέπεια να δυσχεραίνει το έργο των Πυροσβεστών.

Οι απαιτήσεις της περιοχής είναι εξαιρετικά αυξημένες, διότι η Πυροσβεστική  Υπηρεσία συγκεντρώνει ταυτόχρονα τη Δασική, Αστική και Βιομηχανική παρέμβαση και κατάσβεση, τη στιγμή που υπάρχουν 24 Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις που εμπίπτουν στην οδηγία SEVESO, αναφορικά με βιομηχανικά ατυχήματα μεγάλης έκτασης, ανεξέλεγκτες χωματερές, δυσπρόσιτα δασικά σημεία κ.α.

Από τη μεριά του, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δυτικής Αττικής δήλωσε υποστηρικτικός στην ανάγκη για στελέχωση της υπηρεσίας αλλά και στον εκσυγχρονισμό και ενίσχυση του στόλου, που θα εναρμονίζεται με τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής αλλά και με τα νέα δεδομένα που γεννά η κλιματική κρίση. Τα μεγέθη των απωλειών και καταστροφών που επαναλαμβάνονται  χρονιά με τη χρονιά, καταδεικνύουν την συνολική έλλειψη ενός εθνικού σχεδιασμού που καθυστερεί να καταθέσει η κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δυτικής Αττικής εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η ΠΥ Ελευσίνας, σε κάθε περίπτωση, στέκεται στο ύψος και με αυταπάρνηση επιχειρεί, σώζοντας ζωές, περιουσίες, δάση, υποδομές. Δήλωσε το παρόν, μέσα από την προσφορά των μελών του, στην πρόληψη, πυρόσβεση και την αλληλεγγύη και δεσμεύτηκε για τη διάθεση των διαδικτυακών σελίδων του για τη διάδοση κάθε σημαντικής πληροφορίας και ανακοίνωσης.

Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δυτικής Αττικής συμμετείχαν ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής, Μεϊμαράκης Γιάννης, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Κολυβοδιάκου Στεφανία και Στεφάτου Διονυσία, και το μέλος της ΝΕ, Νίκος Νικολόπουλος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)