to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:15 | 08.09.2017

Πολιτική

Επίσκεψη του Παναγιώτη Κουρουμπλή στον Βόλο

Επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένα Βόλου και στο Λιμεναρχείο έκανε χθες, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση των τοπικών φορέων.


Παρόντες ήταν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο βουλευτής ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος , η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, μέλη του ΔΣ του ΟΛΒ, ο πρόεδρος των Ναυτικών Πρακτόρων Μαγνησίας, Ιωάνης Τσαρδακάς, ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Δημήτρης Ζυμέρης, εκπρόσωποι των ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων Μαγνησίας και των ρυμουλκών, εκπρόσωπος της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο πρόεδρος των Λιμενεργατών, ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΛΒ, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Τόσο η ομιλία του κ. Κουρουμπλή όσο και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φορέων, έγιναν σε πολύ συναινετικό κλίμα, καθώς όλοι οι φορείς και οι τοπικοί βουλευτές αναγνώρισαν την προσπάθεια που καταβάλλει ο πρόεδρος του ΟΛΒ Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος και το μέχρι στιγμής έργο του, που έχει στόχο την ανάπτυξη του λιμανιού.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι το λιμάνι του Βόλου δεν θα ιδιωτικοποιηθεί και ότι η αξιοποίησή του θα γίνει με τη διαδικασία των υποπαραχωρήσεων. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και στον τομέα της κρουαζιέρας, είπε, και οι εταιρίες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να κατασκευάσουν υποδομές, θα αποπληρωθούν με την προνομιακή χρήση των λιμενικών εγκαταστάσεων. Δήλωσε ακόμα, ότι προχωρεί σταθερά η διαδικασία για την ολοκλήρωση του δικτύου των υδατοδρομίων, ώστε να εξυπηρετηθεί και η περιοχή του Βόλου με υδροπλάνα.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα έχουν προωθηθεί και οι τελικές διατάξεις για το θέμα της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Βόλου και των άλλων περιοχών, γιατί η κυβέρνηση θεωρεί αναγκαία την αναζωογόνηση και ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευής. Έτσι, προωθούνται οι διατάξεις για τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, διότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση τουριστικών σκαφών, κυρίως ξύλινων, τα οποία μπορούν να κατασκευαστούν στην Ελλάδα. Ειδικά για το Βόλο, σημείωσε ότι στην ναυπηγοεπισκευαστική του ζώνη μπορούν να κατασκευαστούν ξύλινα, μεταλλικά και πλαστικά σκάφη.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την αναβάθμιση των υποδομών στα λιμάνια του Βόλου και των Σποράδων και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τις διαδικασίες για την κατασκευή μαρίνας στο Βόλο. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα, στην αναβάθμιση της ακτοπλοΐας τα τελευταία δύο χρόνια στο Αιγαίο, λέγοντας ότι τα χρήματα που δαπανούνταν στον κλάδο, κάποτε εξυπηρετούσαν τους εφοπλιστές, ενώ τώρα εξυπηρετούν την κοινωνία. Τόνισε ότι για όσα προβλήματα παραμένουν, το Υπουργείο παραμένει ανοιχτό σε νέες προτάσεις, θα τις εξετάσει και θα τις λάβει υπόψη στον προγραμματισμό του νέου έτους.

Ο κ. Κουρουμπλής είχε ιδιαίτερη συνάντηση στο Λιμεναρχείο, με το Λιμενάρχη Βόλου, Πλοίαρχο ΛΣ, Μανώλη Κανάλη, παρουσία του Διοικητή της 4ης ΠΕΔΙΛΣ Αρχιπλοίαρχου ΛΣ Ιωάννη Κοντόπουλου. Είχε επίσης συνάντηση με τα στελέχη του ΛΣ – ΕΛΑΚΤ που υπηρετούν εκεί. Ο κ. Κουρουμπλής στη συνέχεια είχε συνάντηση στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)