to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:54 | 01.04.2017

Πολιτική

Αφού κι ο Ν. Παππάς παραδέχτηκε ότι τον... ανακαλύψαμε στη NASA, ας ευχηθούμε και του χρόνου!

Αφού και ο ίδιο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, παραδέχτηκε ότι τον... ανακαλύψαμε στην επίσκεψή του στη NASA, ας ευχηθούμε και του χρόνου!


Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο περιθώριο των επαφών του στις ΗΠΑ, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της NASA στην Ουάσινγκτον.

Ο υπουργός την Τετάρτη, μετά τη συνάντησή του στον Λευκό Οίκο με τον Αναπληρωτή Βοηθό του Προέδρου Τραμπ για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Kenneth Juster,  είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους της έδρας της Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος, όπου συνομίλησε με επιστήμονες Διαστημικής και διάσημους ερευνητές.

Η επίσκεψη του υπουργού σχετίζεται με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη συγκρότηση του Εθνικού Κέντρου Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ).

Σε δηλώσεις του στο CNN, ο κ. Παππάς τόνισε ότι «η επίσκεψή του αφορά το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης να αναπτύξει μια εθνική στρατηγική στο πεδίο του Διαστήματος που θα υπηρετήσει στόχους, όπως η ανάπτυξη του τομέα των τηλεπικοινωνιών, η ώθηση της έρευνας και της καινοτομίας, η ασφάλεια της χώρας και, βεβαίως, η βιομηχανική της πολιτική».

Συζητώντας με τον διάσημο καθηγητή James Cool, αναφέρθηκε στην πρόσφατη πρωτοβουλία δημιουργίας της ελληνικής space agency που έρχεται να καλύψει ένα τεράστιο κενό σε αυτόν τον τομέα. Η Ελλάδα, τόνισε, ήταν από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες δεν διαθέτουν Οργανισμό που να αξιοποιεί εμπορικά, επιστημονικά και ερευνητικά τα δικαιώματά της, ούτε την πληθώρα ερευνητικών και επιστημονικών εφαρμογών και πόρων που διαθέτει ο Ευρωπαϊκός Διαστημικός Οργανισμός (European Space Agency).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο καθηγητής J. Cool στα όσα του ανέλυσε ο κ. Παππάς για τον Hellas Sat 3 που βρίσκεται σε τελικό στάδιο κατασκευής προκειμένου να εκτοξευθεί στις 28 Ιουνίου από το Διαστημικό Κέντρο της Γαλλικής Γουιάνα. Ο υπουργός τον προσκάλεσε στην εκτόξευση και ο καθηγητής υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να παρευρεθεί.

Ο δρ. Cool δώρισε στον κ. Παππά, σε ανάμνηση της επίσκεψης, το εγχειρίδιο του καλού αστροναύτη.

Στη φωτογραφία ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής στο χώρο προσομοίωσης διαστημικών πτήσεων


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)