to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:13 | 26.11.2019

Πολιτική

Επίσκεψη του Γιώργου Τσίπρα στην Κινέττα: Η Κυβέρνηση να αποκαταστήσει άμεσα τις ζημιές

Η άναρχη δόμηση, η καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου του 2018, τα «κλειστά» υδατορέματα, ο ανεφάρμοστος σχεδιασμός της αντιπλημμυρικής προστασίας, καθιστούν την Κινέττα, ανοχύρωτη πόλη σε παρόμοια ακραία καιρικά φαινόμενα


Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής, Γιώργος Τσίπρας, επισκέφθηκε τη Δευτέρα, 25/11, την πληγείσα από τις πλημμύρες, περιοχή της Κινέττας. Εκφράζει τη θλίψη και την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους καθώς και την ανακούφισή του που δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες.

Συνοδευόμενος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκανε επιτόπια αυτοψία στα σημεία της καταστροφής, αντικρίζοντας αποκαρδιωτικές εικόνες, και ενημερώθηκε από τη Δημοτική Αρχή και την Πυροσβεστική για τα αίτια και τα αποτελέσματα της καταστροφής.

Η άναρχη δόμηση, η καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου του 2018, τα «κλειστά» υδατορέματα, ο ανεφάρμοστος σχεδιασμός της αντιπλημμυρικής προστασίας, καθιστούν την Κινέττα, ανοχύρωτη πόλη σε παρόμοια ακραία καιρικά φαινόμενα.

Είναι θετικό ότι έστω και μετεκλογικά η σημερινή κυβέρνηση ανακάλυψε ότι για τα αποτελέσματα ορισμένων φυσικών καταστροφών ευθύνεται η κλιματική αλλαγή και η αυθαίρετη δόμηση και όχι η Δούρου, ο Τσίπρας κλπ.

Η Κυβέρνηση πρέπει:

Να αποκαταστήσει άμεσα τις ζημιές στις υποδομές και στις κατοικίες με άντληση υδάτων και απομάκρυνση φερτών υλικών.
Να προβεί σε άμεση και ολική αποζημίωση των πληγέντων που έχουν υποστεί ζημιές στις κατοικίες και οικοσκευές.
Να συνεχίσει την υλοποίηση του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού που είχε ήδη δρομολογήσει η προηγούμενη αρχή.
Να υλοποιήσει άμεσα το επενδυτικό πρόγραμμα αντιπλημμυρικής προστασίας κατοικιών και επιχειρήσεων που χρηματοδότησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)