to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:13 | 13.12.2016

Πολιτική

Επίσκεψη του ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Γιώργου Τσίπρα, στη Μόσχα

Κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιώργος Τσίπρας, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (μέλη της οποίας είναι οι χώρες: Ρωσία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Αρμενία, Κιργιζία).


Τα θέματα που συζήτησε ο κ. Τσίπρας με την αντιπροσωπεία της Ευρασιατικής Οικονομικής Επιτροπής, επικεφαλής της οποίας ήταν η κα Tatiana Valovaya, Επίτροπος Διεθνών Σχέσεων, περιστράφηκαν γύρω από: (α) τη συνεργασία της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, (β) τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων της Ελλάδος με το σύνολο των κρατών – μελών που συμμετέχουν στην Ευρασιατική Ένωση, (γ) την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Επιτροπής της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης στην Αθήνα, κ. Tigran Sargsyan.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο Συνέδριο που οργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελληνο – Ρωσικών Σχέσεων, όπου, αρμόδια στελέχη της Ευρασιατικής Οικονομικής Επιτροπής θα παρουσιάσουν τους σκοπούς και τους στόχους της Ένωσης, καθώς και τις επιχειρηματικές δυνατότητες και προοπτικές μεταξύ της Ελλάδος και των κρατών – μελών της Ένωσης (Θεσσαλονίκη 15.12.2016).

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Alexander Tsybulskiy, κατά την οποία ξετάστηκαν θέματα διμερών οικονομικών σχέσεων και, ειδικότερα, συζητήθηκε η πραγματοποίηση, το επόμενο χρονικό διάστημα, του Φόρουμ Περιφερειακής Ανάπτυξης και Διαπεριφερειακής Συνεργασίας, με τη συμμετοχή Περιφερειαρχών και επιχειρηματιών από τις δύο χώρες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)