to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:50 | 02.06.2015

Πολιτική

Επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στο Υπ. Παιδείας: «Θα επανεξετάσουμε το σύστημα των πανελλαδικών»

Επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Στην είσοδο, τον υποδέχθηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, με επικεφαλής τον υπουργό Πολιτισμού, παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς.


Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στον χώρο εκπομπής των θεμάτων των πανελληνίων και στη συνέχεια συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη παρουσία της πολιτικής ηγεσίας και στελεχών του υπουργείου. Ακολούθησαν οι δηλώσεις του, τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω:



"Νομίζω ότι η Παιδεία, ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, η Έρευνα, είναι οι τομείς που πραγματικά θα κρίνουν τη δυνατότητα της νέας ελληνικής κυβέρνησης να κάνει μεγάλες τομές στην ελληνική κοινωνία. Και θέλω να σας μεταφέρω τη βαθύτατη πεποίθησή μου, ότι εμείς δεν έχουμε έρθει εδώ για να επαναφέρουμε μοντέλα του παρελθόντος. Πολλά από αυτά μπορεί να ήταν επιτυχημένα, αλλά δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες της νέας εποχής", τόνισε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός. (Ολόκληρη η ομιλία εδώ)

Ο Πρωθυπουργός αφού συνεχάρη όλους και όλες όσους και όσες συνέβαλλαν στην ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων, χαρακτήρισε το θεσμό ως έναν από τους εγκυρότερους και πιο αδιάβλητους θεσμούς του ελληνικού κράτους. Απευθυνόμενος στα δεκάδες χιλιάδες παιδιά όπου και φέτος πέρασαν αυτή τη δύσκολη διαδικασία, συνεχάρη όχι μόνο εκείνους και εκείνες που αισθάνονται ότι πέτυχαν τους στόχους τους, όσους και όσες αγωνιούν για την προσπάθεια τους, αλλά εκείνους και εκείνες που νιώθουν πως «σκόνταψαν» καθώς «στη ζωή το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μπορεί κανείς όταν σκοντάφτει να σηκώνεται και να προχωρά, αυτή είναι η μεγαλύτερη εμπειρία και δύναμη, ακόμα κι όταν κανείς σκοντάψει να σηκωθεί και να προχωρήσει».

 

Ο Αλ.  Τσίπρας με τον Αρ. Μπαλτά, διακρίνονται πίσω του οι Δ. Τζανακόπουλος και Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Πρώτα πλάνα από την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα, με τον πρωθυπουργό να σχολιάζει το μέγεθος του γραφείου του υπουργείου («αυτοκρατορικό, αλλά είναι λογικό γιατί πριν εδώ ήταν αυτοκράτορες») 

Embedded image permalink

Από τις συνομιλίες Μπαλτά - Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως στόχος της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι η βελτίωση του θεσμού των Πανελλαδικών εξετάσεων και πως στη σκέψη όλων είναι το πώς θα μετεξελιχθεί αυτή η διαδικασία, σε μία δοκιμασία όπου θα μετρά περισσότερο τις ικανότητες των υποψηφίων και λιγότερο τη στιγμή. «Υποχρέωση της πολιτείας είναι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε οι νέοι άνθρωποι να μπορέσουν να δημιουργήσουν σε αυτή τη χώρα, στόχος είναι να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό αυτής της χώρας, στους νέους και στις νέες αλλά και στους επιστήμονες που φεύγουν μαζικά τα τελευταία χρόνια από τη χώρα μας και στελεχώνουν τις επιστημονικές δομές στην Ευρώπη και στην Αμερική».

Στόχος για την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε οι νέοι άνθρωποι και οι επιστήμονες «να μπορέσουν να ζήσουν, να προκόψουν και να δώσουν σε αυτή τη χώρα, να ζήσουν με αξιοπρέπεια και σε συνθήκες δικαιοσύνης».

Η Παιδεία, ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός και η Έρευνα είναι όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας «τομείς όπου θα κρίνουν τη δυνατότητα της νέας ελληνικής κυβέρνησης να κάνει μεγάλες τομές στην ελληνική κοινωνία. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε  πως η νέα κυβέρνηση έχει έρθει για να «ανατρέψει τα κατεστημένα, να δώσει ένα όραμα στην κοινωνία που θα αφορά την επόμενη μέρα, την επόμενη εποχή, την μεταμνημονιακή εποχή».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)