to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:37 | 25.11.2022

Πολιτική

Επίσκεψη της αν. τομεάρχη Υγείας, Δ. Αυγέρη στο Νοσοκομείο Καβάλας

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελούμενη από τη Δώρα Αυγέρη, βουλεύτρια Θεσσαλονίκης και αναπληρώτρια Τομεάρχη Υγείας του κόμματος, τον Κώστα Μορφίδη, συντονιστή της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλος της Κ.Π.Ε., τον Δημήτρη Καρβούνη μέλος της Κ.Π.Ε., τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη, πρώην βουλευτή Καβάλας, τον Τραϊφόρο Βασίλη, ιατρό και υπεύθυνο του Τμήματος Υγείας της ΝΕ Καβάλας, τον Μανωλούδη Απόστολο, πρώην Διευθυντή των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΓΝΚ και τον Τάσο Καρασαββόγλου, πρώην Διοικητή του ΓΝΚ.


Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε, αρχικώς με τον γιατρό Τεπελόπουλο Γιώργο, Πρόεδρο της ΕΓΕΣΥΚ και την κ. Κατερίνα Πετράκη, Πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων του ΓΝΚ με τους οποίους συζητήθηκαν τα προβλήματα των εργαζομένων όλων των κατηγοριών του ΓΝΚ.

Αποτέλεσε κοινό τόπο η διαπίστωση ότι το νοσοκομείο βρίσκεται σε δεινή κατάσταση από άποψη στελέχωσης και ανταπόκρισής του στις υποχρεώσεις του απέναντι στους ασθενείς. Δεινή κατάσταση, η οποία επιτείνεται δραματικά από την εκδικητική και παράλογη συνέχιση της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, οι οποίοι επιβάλλεται να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους.

Εκφράσθηκε γενικότερα η ανάγκη της κοινής συμπόρευσης για την ακύρωση της προσπάθειας της κυβέρνησης της ΝΔ να εφαρμόσει το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, που καταργεί τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ εισάγοντας τον ιδιωτικό τομέα στα νοσοκομεία, ενώ παράλληλα καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των νοσοκομειακών γιατρών.

Στη συνέχεια, συναντήθηκε με εργαζόμενους στην καθαριότητα του νοσοκομείου, οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία και αντίθεσή τους στο σχεδιασμό της διοίκησης του νοσοκομείου να επαναφέρει τους εργολάβους, επαναφέροντας έτσι ένα καθεστώς ομηρείας και άθλιων εργασιακών σχέσεων του παρελθόντος.

Εκφράσαμε την απόλυτη στήριξή μας στους εργαζόμενους της καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης και καταστήσαμε σαφές ότι η αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ακυρώσει κάθε τέτοιο σχεδιασμό και θα επαναφέρει συνθήκες εργασίας με αξιοπρέπεια και σεβασμό στη δουλειά τους.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ. Ντίνο Κλειτσιώτη, Διοικητή του νοσοκομείου, και τον γιατρό Βαγγέλη Καμπουρίδη, Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, στους οποίους εκφράσαμε την αντίθεσή μας στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδυναμώσει, να αποσαρθρώσει και τελικά να απαξιώσει με κάθε τρόπο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τα Δημόσια Νοσοκομεία.

Διαπιστώσαμε ότι ο Διοικητής ταυτίζεται με την πολιτική που εφαρμόζεται στο ΓΝΚ από την κυβέρνηση της ΝΔ αναφορικά με την εισαγωγή του ιδιωτικού τομέα στα νοσοκομεία και την παράδοση υπηρεσιών σε εργολάβους. Ως εκ τούτου, δηλώσαμε ευθαρσώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ακυρώσει κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης του νοσοκομείου Καβάλας και των κλινικών του και θα ενισχύσει γενναία τα νοσοκομεία με προσωπικό και πόρους, παράλληλα με μια σημαντική αύξηση των αποδοχών όλων των εργαζομένων σε αυτά.

​Τέλος, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους της ΜΕΘ, γιατρούς και νοσηλευτές, με τους οποίους μοιραστήκαμε κοινές αγωνίες για την κατάσταση της ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Διαπιστώσαμε την πλήρη απουσία της Διοίκησης από κάθε ενέργεια ενίσχυσης της ΜΕΘ κατά την περίοδο της πανδημίας και εκφράσαμε την υποστήριξή μας σε επιμέρους ζητήματα που τέθηκαν.

Ήταν μια 4ωρη δημιουργική επίσκεψη, καθώς είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τα προβλήματα των εργαζομένων, να διαπιστώσουμε και εμείς, μαζί με όλη την κοινωνία, την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΓΝΚ και να καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις για την ενίσχυση και ανάταση, για άλλη μια φορά, των δημόσιων νοσοκομείων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πράξει εντός και εκτός Βουλής ό,τι είναι απαραίτητο και αναγκαίο προκειμένου να σταματήσει η διάλυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας και να ενισχυθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)