to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:43 | 09.05.2017

Πολιτική

Με την ξενάγηση στην Ακρόπολη ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη της Κρ. Φερνάντες ντε Κίρχνερ στην Ελλάδα

Η Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ ήρθε στην Αθήνα το Σάββατο 6 Μαΐου μετά από πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της είχε, μεταξύ άλλων, συναντήσεις με θεσμικούς και πολιτικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας 8/5 μίλησε στην εκδήλωση με θέμα «Κρίση της δημοκρατίας και αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη: Η εμπειρία της Λατινικής Αμερικής», που διεξάχθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Megaron Plus».


Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για την αρχαία Ελλάδα έδειξε σήμερα η πρώην πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, κατά την επίσκεψή της στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τελευταίο σταθμό της τριήμερης επίσκεψής της στην Ελλάδα.

Η πρώην πρόεδρος της Αργεντινής ξεναγήθηκε στην Ακρόπολη και εντυπωσίασε με τις γνώσεις της για την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας -για παράδειγμα γνώριζε πολύ καλά τους Περσικούς Πολέμους-, καθώς και για την ελληνική μυθολογία -ήξερε αρκετές λεπτομέρειες για αρχαίους μύθους, όπως εκείνος που σχετίζεται με τη γέννηση της Αθηνάς. Η κ. Φερνάντες ντε Κίρχνερ έκανε πολλές ερωτήσεις για τα μνημεία του Ιερού Βράχου, έδειξε θαυμασμό για το Ερεχθείο και τον Παρθενώνα, θέλησε να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τα Γλυπτά του, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τον Άρειο Πάγο (τον οποίο θαύμασε από ψηλά), ενδιαφέρον απολύτως αναμενόμενο καθώς η πρώην πρόεδρος είναι νομικός.

Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε το πόσο λαοφιλής και προσιτή είναι, γεγονός που φάνηκε όταν ισπανόφωνοι τουρίστες την αναγνώρισαν και έτρεξαν να τη φιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί της, κάτι που η ίδια δέχτηκε με ευχαρίστηση. 
 

Η κ. Κίρχνερ μίλησε χτες Δευτέρα σε εκδήλωση με θέμα «Κρίση της δημοκρατίας και αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη: Η εμπειρία της Λατινικής Αμερικής» στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Megaron Plus».

Την ομιλία της προλόγισε ο Πάνος Ρήγας, Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής, η πρώην πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάνδες ντε Κίρτσνερ μίλησε στο κοινό της Αθήνας, καταθέτοντας την εμπειρία της από τα 12 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Μιλώντας από στήθους, χωρίς κείμενο, με λόγο διανθισμένο με πολλές προσωπικές εμπειρίες από την εποχή της διακυβέρνησής της, η Κίρτσνερ προκάλεσε σε πολλές στιγμές το αυθόρμητο και ειλικρινές χειροκρότημα του κοινού. Στην ομιλία της με τίτλο: «Κρίση της Δημοκρατίας και αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη: η εμπειρία της Λατινικής Αμερικής», η Κίρτσνερ απαρίθμησε τα γεγονότα και τις εμπειρίες που χαρακτήρισαν τα χρόνια της πολιτικής της σταδιοδρομίας και που ταυτίζονται με τα καθοριστικά χρόνια των αγώνων των εναλλακτικών κυβερνήσεων στη νοτιοαμερικανική ήπειρο. Η Κίρτσνερ ανατρέχοντας στην πρόσφατη ιστορία της χώρας της εξήγησε πως η Αργεντινή μετά τη δικτατορία κατέληξε στην οικονομική κατάσταση της χρεοκοπίας.

Κατά την ομιλία της, η Φερνάντες-Κίρτσνερ εξήγησε πως η Λατινική Αμερική και η Αργεντινή πιο συγκεκριμένη αποτέλεσε το εργαστήριο για τις νέες πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού, με κύριο μοχλό το ΔΝΤ.

Όπως τόνισε, οι νεοφιλελεύθερες οικονομικές προτάσεις που εισήγαγε στην χώρα της το ΔΝΤ κατέστρεψε τον παραγωγικό ιστό της Αργεντινής, δημιουργώντας μεγάλες αντιθέσεις και κοινωνικές αδικίες. Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, δημιούργησε μεγάλους αποκλεισμούς στην κοινωνία, και εκτόξευσε το χρέος της χώρας, το οποίο μαζευόταν από την εποχή της δικτατορίας.

Η Φερνάντες-Κίρτσνερ τόνισε πως ακόμη κι η Δημοκρατία που διαδέχθηκε την δικτατορία και η πολιτική της, δεν μπόρεσε να προσφέρει ανάπτυξη στη χώρα. Ιδιαίτερα στάθηκε στον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν κι οι διάφορες ιδιωτικές Επενδυτικές Τράπεζες, που διαχειρίζονταν το εξωτερικό χρέος της χώρας.

Όπως τόνισε η πρώην πρόεδρος της Αργεντινής , το 2001 τα οικονομικά προβλήματα της χώρας επιδεινώθηκαν στο έπακρο και η τότε κυβέρνηση συμμαχίας δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Όμως το έτος 2003 υπήρξε κομβικό για την ιστορία των κρατών της περιοχής. Καίτοι ήταν φανερό πως ο νεοφιλελευθερισμός επικρατούσε στη Λατινική Αμερική, ταυτόχρονα άρχισε να κορυφώνεται και το κίνημα εναντίον αυτής της καταστροφικής τάσης, με την εκλογή ηγετών όπως ο Λούλα στη Βραζιλία, ο Ούγο Τσάβες στη Βενεζουέλα, ο Έβο Μοράλες στη Βολιβία και ξεκίνησε μία μορφή εναλλακτικής συνεργασίας και πολιτικής ενσωμάτωσης των λαών στις χώρες της Λ. Αμερικής, Μπορεί σε κάθε χώρα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κοινωνικής τούτης επανάστασης και αντίδρασης στον νεοφιλελευθερισμό να διέφεραν μεταξύ τους, όμως ο κοινός στόχος όλων αυτών των κινημάτων ήταν να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, δουλειά και εθνική κυριαρχία έναντι των ακραίων οικονομικών συμφερόντων που λεηλατούν τις χώρες.

Όταν το 2003 ο Νέστορ Κίρχνερ ανήλθε στην εξουσία στην Αργεντινή , η ανεργία βρισκόταν στο 20% , ενώ δεν μπορούσαμε να καταφύγουμε στις αγορές, οι μισθοί κι οι συντάξεις ήσαν παγωμένοι και ίσχυε ο επονείδιστος νόμος για την αμνηστία των υπευθύνων της δικτατορίας, τόνισε. Στο σημείο τούτο, για να τονίσει ποια σημασία είχε αυτός ο νόμος για την ατιμωρησία των εγκλημάτων στην κοινωνία της χώρας, θύμισε ένα συγκινητικό παράδειγμα με τον Γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ. Ο Νέστορ Κίρχνερ είχε επισκεφθεί το Παρίσι. Τότε ο Σιράκ του είχε πει: «Ξέρετε κάτι πρόεδρε, η γαλλική προεδρία δεν μπορεί να κατανοήσει πως ένας απαγωγέας και δολοφόνος Γαλλίδων μοναχών μπορεί να περπατά ατιμώρητος». Ο Κίρχνερ τότε του είχε απαντήσει πως την επόμενη φορά που θα ξαναβρεθούμε δεν θα συμβαίνει το ίδιο.

Εάν ένα Κοινοβούλιο δεν μπορεί να τιμωρήσει όποιον καταλύει τη δημοκρατία και το κράτος, δεν μπορεί να ονομάζεται δημοκρατικό, τόνισε η Φερνάντες-Κίρχνερ. Αυτή είναι η διαφορά από έναν νόμο για την αμνηστία και έναν νόμο για τη δικαιοσύνη στα θύματα.

Την περίοδο διακυβέρνησης του Νέστορ Κίρχνερ και μετά σημειώθηκε μία εναλλακτική επανάσταση, γιατί πρώτα απ’ όλα είδαμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς. Ταυτόχρονα τέθηκε σ’ εφαρμογή ένα νέο μοντέλο πολιτικής ενσωμάτωσης στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής με την οικονομική συνεργασία των χωρών με προοδευτική κυβέρνηση και την Κούβα.

Ξεκίνησε ένας ενάρετος κύκλος στη χώρα, μείωση ανεργίας, ανασυγκρότηση κι αναδιάρθρωση της οικονομίας, δεν υπήρχαν οι διαδηλώσεις εναντίον του ΔΝΤ –γιατί με το εξωτερικό χρέος δεν μπορούσαμε να έχουμε δαπάνες για παιδεία.

Η Αργεντινή πλήρωσε μετρητά με αποθέματα της Κεντρικής Τράπεζας το χρέος στο ΔΝΤ και επέβαλε την απομείωσή του, με όποιο κόστος.

Θύμισε πως στην πρώτη του ομιλία στον ΟΗΕ, ο Νέστορ Κίρχνερ, είχε ζητήσει από τον κόσμο να αφήσει την Αργεντινή να προοδεύσει, αντί να την πνίγει. Μία κυβέρνηση χωρίς κοινωνική πολιτική, χωρίς παιδεία, υποδομές δεν μπορεί να σταθεί, πρόσθεσε η πρώην πρόεδρος. Με την ευκαιρία, θύμισε τα κόλπα που μετήλθαν πολλές τράπεζες, διασπείροντας τα κρατικά ομόλογα του χρέους της Αργεντινής που κατακρατούσαν σε κοινωνικά ταμεία σε άλλες χώρες—όπως έπραξαν οι ιταλικές τράπεζες, που μετέτρεψαν τα αργεντίνικα ομόλογα σε επενδυτικά προϊόντα σε συνταξιοδοτικά ταμεία. Η Φερνάντες Κίρχνερ έκανε επίσης μια λεπτομερή περιγραφή του τι συμβαίνει σήμερα στη χώρα της. Τόνισε ιδιαίτερα πως ο διάδοχός της, που δεν είχε κάνει καμία νεοφιλελεύθερη αναφορά στη διάρκεια της εκστρατείας του, πλέον εφαρμόζει ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, που καταργεί όσες κατακτήσεις είχαν πραγματωθεί προηγουμένως. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον ρόλο των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης στη διαμόρφωση μίας πλασματικής εικόνας για την κατάσταση και στην επιρροή που ασκούν σε πολλούς τομείς της οικονομικής και θεσμικής πολιτικής.

Η ίδια τόνισε εμφατικά πως πέρα από οικονομικό, ο νεοφιλελευθερισμός είναι ουσιαστικά πολιτικό σύστημα, που θέλει να διαρρήξει τους δεσμούς της κοινωνίας και να υποδουλώσει τους εργαζομένους σε μία ακραία φτώχεια και σε εργασιακή εξαθλίωση. Ο νεοφιλελευθερισμός είναι για τους πλουσίους, δεν είναι για τους λαούς αποφάνθηκε η πρώην πρόεδρος, γιατί υπηρετεί και παράγει πλούτο εις βάρος των πολλών. Μάλιστα, τόνισε πως ο νεοφιλελευθερισμός δημιουργεί τη φενάκη του καταναλωτισμού –ενός καταναλωτισμού παραπλανητικού όπως εκείνου που προκάλεσε την πτώση του Τείχους του Βερολίνου—αλλά τη στιγμή που κάποιος νομίζει πως δύναται να καταναλώσει ό,τι θέλει, αρχίζουν οι διακρίσεις, οι αποκλεισμοί κι η απόρριψη του μεγάλου μέρους του λαού.

Για να προοδεύσει ο φιλελευθερισμός, όπως κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, αφαιρεί δουλειές και χρήματα από άλλους, από Λατινοαμερικάνους, ή μαύρους, στη χώρα, τους αποκλείει.

Η Φερνάντες-Κίρχνερ αναφέρθηκε σε αυτό που αποκάλεσε “ελληνικό ζήτημα”, που για την ίδια αποτελεί ένα παράδοξο μείγμα. Η Ελλάδα κατέχει το μεγαλύτερο χρέος στον κόσμο, είπε, αλλά δεν μπορεί όπως εμείς να κηρύξει χρεοκοπία. Εμάς μας χρεοκόπησαν οι νεοφιλελεύθεροι κι οι πολιτικές τους, όμως εκείνοι που έφταιγαν μας κουνούσαν το δάκτυλο και μας έλεγαν ότι εμείς πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα που εκείνοι δημιούργησαν.

Μιλώντας για τη χθεσινή επίσκεψή της σε κέντρο προσφύγων στον Ελαιώνα, όπου και μίλησε με τους πρόσφυγες, υπογράμμισε πως σκέφθηκε τους πρόσφυγες στην Κολομβία. Όπως τόνισε, της δημιουργήθηκε η εντύπωση πως αυτοί οι πρόσφυγες και διωγμένοι σε όλον τον κόσμο είναι η κατηγορία των αποκλεισμένων, που οι οικονομικές συνθήκες δημιουργούν. Και μάλιστα δημιουργούν όλο και περισσότερους. Όπως τόνισε η ίδια είμαστε εμείς οι λαοί που δημιουργούμε τις κατηγορίες του λαού και του μη λαού. Όμως εμείς ως κοινωνία πρέπει να συνενώνουμε και να συνθέτουμε κατηγορίες, εργαζομένους, φοιτητές, τις γυναίκες, που συνθέτουν το νόημα του λαού και των χωρών πέρα από τα οικονομικά συμφέροντα. (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Με την επίσκεψή της στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, σήμερα Τρίτη (9/05) στις 11:00πμ, η τέως Πρόεδρος της Αργεντινής (2007-2015), κ. Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ θα ολοκληρώσει την τριήμερη επίσκεψή της στην Αθήνα.


Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την πρώην πρόεδρο της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στο Γραφείο του στη Βουλή.

Φωτογραφία του χρήστη Alexis Tsipras.

Νωρίτερα, τα κοινά ιστορικά βιώματα στους αγώνες για δημοκρατία και προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και λόγω της οικονομικής κρίσης που έπληξε τις δύο χώρες, καθώς και τους δεσμούς φιλίας και συναντίληψης μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Αργεντινής, επιβεβαίωσαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης και η πρώην Πρόεδρος της Αργεντινής κυρία Cristina Fernandez de Kirchner, σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας–Αργεντινής κ.κ. Γεώργιος Ντζιμάνης και Γεώργιος Ουρσουνίδης, αντίστοιχα, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Αθανασίου.

Φωτογραφία του Nikos Voutsis.

Φωτογραφία του Nikos Voutsis.

Δείτε φωτογραφίες από το δείπνο προς τιμήν της Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ.


Στον Ελαιώνα η Κρ. Φερνάντες ντε Κίρχνερ: «Δεν μπορεί μια χώρα να είναι σε αέναη λιτότητα»

Δεν μπορείς να είσαι σε μια διαρκή, σε μια αέναη λιτότητα, διότι τότε δεν αναπτύσσεσαι. Χρειάζεται να μπορέσεις να δώσεις αέρα, να μπορέσεις να δώσεις οξυγόνο και να δημιουργήσεις καταστάσεις που δεν θα είναι συνεχούς λιτότητας, θα είναι και ανάπτυξης», δήλωσε η τέως πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Ελαιώνα, που επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής.

Η κ. Φερνάντες μίλησε στους δημοσιογράφους για την οικονομική κρίση που αντιμετώπισε η Αργεντινή, που το 2001 έφτασε να έχει χρέος «που υπερέβαινε το 150% του ΑΕΠ. Όταν ανέλαβε την εξουσία ο πρόεδρος Κίρχνερ κοίταξε να αναδιαρθρώσει το χρέος και μάλιστα δήλωσε στους διάφορους οργανισμούς που μας είχαν δανείσει ότι οι πεθαμένοι δεν πληρώνουν χρέη. Αυτό λοιπόν σήμαινε ότι θα έπρεπε να ξαναγεννηθεί η Αργεντινή, να ξεκινήσει εκ της τέφρας της να ανανεώνεται και να ληφθούν μέτρα για την οικονομική της ανόρθωση».

«Επαναδιαπραγματευτήκαμε το θέμα των τόκων και ξεκινήσαμε να αναπτύσσουμε την οικονομία μας με τα χρήματα που αντί να τα δώσουμε για την πληρωμή τόκων, τα δώσαμε στην υγεία, στην παιδεία και στην τεχνολογία. Με τον τρόπο αυτό ξεκινήσαμε να ξαναδημιουργούμε κάποια ρευστότητα, ώστε και το κράτος να μπορεί να ανορθωθεί και να αρχίσουμε να αποπληρώνουμε ένα μέρος των υποχρεώσεών μας», συμπλήρωσε.

Η Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ είχε την ευκαιρία κατά την επίσκεψή της στον Ελαιώνα να ενημερωθεί από τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα, για τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα στη διαχείριση του προσφυγικού, αλλά και να συνομιλήσει με άνδρες, γυναίκες και παιδιά που ζουν στη δομή. Άκουσε τον Ραντ από το Ιράκ να περιγράφει τα προβλήματα που βίωσε στην πατρίδα του ως Χριστιανός και την ανάγκη του να βρεθεί σε μια χώρα όπου δεν θα διώκεται για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Είπε στα μικρά προσφυγόπουλα που έπαιζαν ποδόσφαιρο ότι έρχεται από την πατρίδα του Μαραντόνα και του Μέσι. Σχολίασε βλέποντας την 11χρονη Φατίμα από το Αφγανιστάν ότι με το μεγάλο κατάλευκο καπέλο που φορούσε μοιάζει με σταρ του σινεμά. Και πήρε αγκαλιά την μόλις πέντε μηνών Ντόνια από το Αφγανιστάν και μόλις άκουσε ότι το μωρό γεννήθηκε στην Αθήνα δήλωσε συγκινημένη γιατί «γεννήθηκε στην πόλη του Περικλή».

Η κ. Φερνάντες ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τη δυνατότητα που της δόθηκε να επισκεφτεί ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων και να δει τα πράγματα «με τρόπο που δεν τα βλέπει άλλος», καθώς και τον ελληνικό λαό «για όλη την υποστήριξη και φροντίδα που προσφέρει στους πρόσφυγες και μετανάστες».

Όπως επεσήμανε, «η έλευση και η παρουσία εδώ ανθρώπων από τις εμπόλεμες ζώνες μάς δείχνει και την παραφροσύνη του πολέμου και βλέπουμε επίσης ότι έχουμε ανθρώπους, οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι και αυτό είναι τραγικό για την ανθρωπότητα».

Επίσης, ζήτησε τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να πραγματοποιείται η συνένωση μεταξύ των οικογενειών, αλλά και τη συνδρομή της προς τις χώρες καταγωγής, «για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον» και συμπλήρωσε: «Ξέρω ότι σε αρκετές χώρες υπάρχει μια ξενοφοβία η οποία μπορεί να δίνει ψήφους σε κάποιους πολιτικούς αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι την κατάσταση».

Υπενθύμισε εξάλλου ότι η Αργεντινή μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δέχτηκε πλήθος μεταναστευτικών ροών - «οι παππούδες μου προέρχονται από την Ισπανία και οι παππούδες του συζύγου μου από την Κροατία και την Ελβετία» - αλλά πρόσθεσε ότι «δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα συνέβαινε αν στην Αργεντινή που το 2001 αντιμετωπίσαμε μια οικονομική τραγωδία έρχονταν μεταναστευτικές ροές, όπως αυτό συμβαίνει σήμερα στη χώρα σας».

Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, τόνισε ότι «οι άνθρωποι σαν την κ. Κίρχνερ στο ζήτημα αυτό γίνονται κήρυκες και αναμεταδότες αυτής της μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε αυτή την περίοδο στη χώρα για να φιλοξενήσουμε όσο καλύτερα γίνεται και να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο και σε ισορροπία με τα δεδομένα των συμπατριωτών μας αυτούς τους ανθρώπους που χωρίς τη θέλησή τους βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «με την επίσκεψη της κ. Κίρχνερ αποκτήσαμε ένα φίλο και έναν άνθρωπο που κατανόησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας αυτή την περίοδο και στο μέτρο των δυνατοτήτων της μπορεί κάποιες από τις πλευρές των ζητημάτων που είναι ανοιχτά να βοηθήσει ώστε να προωθηθούν».

Παρόντες στην επίσκεψη στον Ελαιώνα ήταν επίσης ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Φλωρεντής, και ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)