to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:12 | 12.11.2018

Κοινωνία

Επίσκεψη της Ρ. Δούρου σε κρίσιμα έργα υποδομής στον Κορυδαλλό

25 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για έργα που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών στον Δήμο Κορυδαλλού


Σειρά κρίσιμων έργων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στον Δήμο Κορυδαλλού, επισκέφθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη και τον Δήμαρχο Κορυδαλλού, Σταύρο Κασιμάτη.

Περιηγήθηκαν σε έργα υποδομής που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια και βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο και συγκεκριμένα επέβλεψαν την πρόοδο των παρακάτω έργων:

– Νέο Κλειστό Κολυμβητήριο: κατασκευάζεται σε χώρο 88 στρεμμάτων ανάμεσα στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Θεόδωρος Πούτος» και στο Ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου. Θα διαθέτει 8 διαδρομές και χωρητικότητα 350 θέσεις. Δίπλα στο Κολυμβητήριο και απέναντι από τα Λύκεια, πρόκειται να κατασκευαστούν και δύο γήπεδα τένις.

– Πάρκο 10 στρεμμάτων στις πρώην Γυναικείες Φυλακές: Η ανάπλαση του χώρου περιλαμβάνει υδάτινη κατασκευή, γήπεδο 5Χ5, δύο μεγάλες παιδικές χαρές για διαφορετικές ηλικίες, πεζοδρόμους, που θα διέρχονται μέσα από τον χώρο κι επάνω από την υδάτινη κατασκευή και χώρους συνάθροισης κοινού. Το πάρκο θα φωταγωγηθεί με την εγκατάσταση σύγχρονων φωτιστικών led, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο θα τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία χλοοτάπητας και θα φυτευτεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός φυτών, θάμνων και δένδρων.

– Ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων: Αντικατάσταση δαπέδου του Κλειστού Αθλητικού Κέντρου «Θεόδωρος Πούτος» και του χλοοτάπητα και του ταρτάν του Ανοιχτού Αθλητικού Κέντρου. Αλλαγή του συνόλου του οδοφωτισμού με Led.

– Ανάπλαση αύλειων χώρων στα σχολεία: Aντικατάσταση υπαρχόντων φθαρμένων αθλητικών δαπέδων ή κατασκευή τους όπου δεν υπήρχαν, καθώς και αντικατάσταση παλαιού ή εγκατάσταση νέου αθλητικού εξοπλισμού, όπως μπασκέτες, ταμπλό, ιστοί βόλεϊ, προστατευτικά ασφαλείας κ.λπ. σε 8 σχολεία.

Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί, επιπλέον των προαναφερθέντων, και το μεγάλο έργο συντήρησης οδικού δικτύου του Δήμου Κορυδαλλού, την ανάπλαση 9 παιδικών χαρών, αλλά και σημαντικό αντιπλημμυρικό στη Λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη.

Η Περιφερειάρχης Αττικής, στο πλαίσιο της επίσκεψης δήλωσε:

«Ο κύριος Κασιμάτης υπήρξε εξαιρετικά αναλυτικός για έργα που υπερβαίνουν το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ και αφορούν το σύνολο των γειτονιών του Κορυδαλλού.

Αυτό που θέλω να θυμίσω σε όλους μας είναι ότι το 2014, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, λέγαμε μετ’ επιτάσεως ότι οι προτεραιότητες της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής δεν μπορούν να είναι ίδιες. Έτσι λοιπόν, βλέπετε σήμερα εδώ ότι οι προτεραιότητες που βάλαμε εμείς ήτανε εκείνες οι προτεραιότητες των αναγκών και όχι της ευκολίας.

Ήρθαμε εδώ στον Κορυδαλλό, στις γειτονιές του Κορυδαλλού που δοκιμάζονταν δεκαετίες από έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, από έλλειψη χώρων για τα παιδιά μας και τις οικογένειές τους, ήρθαμε στις γειτονιές του Κορυδαλλού που δυστυχώς για δεκαετίες είναι γνωστές ως ο Δήμος των φυλακών και επιχειρήσαμε και εκεί προετοιμάζοντας σε ένα σπουδαίο χώρο, με το γκρέμισμα, την κατεδάφιση των δύο πτερύγων είμαστε λοιπόν και ο κύριος Γαβρίλης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και όλοι πάρα πολύ περήφανοι που οι δικές μας προτεραιότητες προχωρούν και υλοποιούνται και γι’ αυτό πρέπει να ευχαριστήσουμε και εμείς με τη σειρά μας τον κύριο Κασιμάτη».

Για το σπουδαίο έργο αξιοποίησης και αναβάθμισης τμήματος των πρώην γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, συνολικής έκτασης περίπου 10 στρεμμάτων, η Ρένα Δούρου επισήμανε: «Την Παρασκευή μπαίνουν οι μπουλντόζες για ένα σπουδαίο έργο κόστους 5 εκατομμυρίων ευρώ από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, ώστε επιτέλους οι Κορυδαλλιώτες και οι Κορυδαλλιώτισσες να έχουν το ελάχιστο του πρασίνου που τους έχει στερηθεί δεκαετίες τώρα. Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι γι’ αυτό».

Με τη σειρά του, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού δήλωσε:

«Ο νομοθέτης σοφά επιβάλλει τη συνεργασία 1ου και 2ου βαθμού αυτοδιοίκησης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.

Οι σχέσεις περιφέρειας Αττικής και Δήμου Κορυδαλλού θεωρώ ότι είναι η επιτομή αυτής της συνεργασίας.

Ο Δήμος καταθέτει τις προτάσεις του, οι οποίες συνοδεύονται από πλήρεις και ώριμες μελέτες και η Περιφέρεια, με γενναιοδωρία και χωρίς προαπαιτούμενα, χρηματοδοτεί τα έργα και τις δράσεις αυτές.

Ο προϋπολογισμός τους υπερβαίνει τα 25 εκατομμύρια και πρόκειται για σημαντικά έργα, όπως το Κολυμβητήριο το οποίο θα είναι έτοιμο σε 17 μήνες, το ιστορικής σημασίας έργο της κατασκευής του πάρκου στη θέση των 2 πτερύγων των γυναικείων φυλακών το οποίο θα παραδοθεί σε 9 μήνες, τα 20 χιλιόμετρα συντήρησης του οδικού δικτύου, η συντήρηση και ανακατασκευή των αθλητικών μας χώρων, των αύλειων χώρων και των παιδικών μας χαρών.

Θεωρώ λοιπόν καθήκον και υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω θερμά την Περιφερειάρχη Αττικής την Ρένα Δούρου για τη συνεργασία και τη βοήθειά της, τον Γιώργο Γαβρίλη, Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, σταθερό συμπαραστάτη για το σύνολο των διεκδικήσεών μας, όπως βεβαίως και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, γιατί οι προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας με τον Δήμο μας, εγκρίθηκαν από τη συντριπτική πλειοψηφία των Περιφερειακών Συμβούλων.

Ένα ακόμη σημαντικό έργο βρίσκεται σε εξέλιξη, πρόκειται για το αντιπλημμυρικό της Γρηγορίου Λαμπράκη, η μελέτη θα παραδοθεί στο τέλος του χρόνου και η κατασκευή του θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά όχι μόνο το δήμο μας αλλά και τον γειτονικό Δήμο της Νίκαιας».

Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ειρήνη Μεταξά και Γιάννης Μοίρας, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού Θεόδωρος Μερεντίτης, οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Διακάτου, Ιωάννα Καλομπράτσου, Ανδρέας Καπιτσίνος, Κώστας Καλούδης, Ελευθερία Κωτσίδου, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Παύλος Γερακάρης, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, Γιώργος Μακρυνός, Δημήτρης Χριστοφορίδης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού, Μιχάλης Λώνας και η επικεφαλής της παράταξης «Πάμε Αλλιώς» Καίτη Κυλάκου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)