to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:37 | 31.10.2018

Κοινωνία

Επίσκεψη της Ν.Ε. Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΕΔΥ Οδοντιατρικής και Ορθοδοντικής της Λένορμαν

Επίσκεψη μελών της θεματικής Υγείας-Αλληλεγγύης της Νομαρχιακής Επιτροπής της Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΕΔΥ Οδοντιατρικής και Ορθοδοντικής στη Λένορμαν 200.


Την Τρίτη 30/10 πραγματοποιήθηκε περιοδεία του βουλευτή Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, και του γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) του υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρού στό ΠΕΔΥ Κολοκυνθούς με πρωτοβουλία της θεματικής Υγείας-Αλληλεγγύης της Νομαρχιακής Επιτροπής της Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ. Το κλιμάκιο πλαισίωσαν μέλη της Νομαρχιακής και της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Κολωνού.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά επίσκεψη, μετά τις περιοδείες στην ΤΟΜΥ Κάτω Πετραλώνων και στο ΠΕΔΥ Δροσοπούλου στην Κυψέλη.

Κατά την επίσκεψη έγινε ενημέρωση από τη διευθύντρια, κ. Κτιστάκη, αλλά και από τους εργαζόμενους γιατρούς και το οδοντοτεχνικό προσωπικό, Έγινε αναφορά στα προβλήματα αλλά και ενδιαφέρουσες προτάσεις για τη λύση τους.

Αξιοσημείωτο ότι στο ορθοδοντικό τμήμα που εργάζονται 10 οδοντίατροι/ορθοδοντικοί στα 13 τακτικά ραντεβού την ημέρα (με τα έκτακτα φθάνουν τα 20) εξυπηρετούν βρέφη και παιδιά ηλικίας έως 12 ετών.

Το συγκεκριμένο ΠΕΔΥ διαθέτει επίσης πλήρως εξοπλισμένο ορθοδοντικό εργαστήριο και εργαστήριο προσθετικής, τμήμα ΩΡΛ και "Κέντρο μάνας και παιδιού" για συμβουλευτική με έξοδο στην κοινότητα, δηλαδή επισκέψεις στα σχολεία και επί τόπου οδοντιατρική εξέταση των παιδιών.

Ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός ενημέρωσε ότι για τα παιδιά που θα γεννηθούν μετά την 1η Ιανουαρίου του 2019 θα ανοίγει και προσωπικός φάκελος υγείας με το ΑΜΚΑ τους .

Το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσίων δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο των αναγκών, καθώς το ΠΕΔΥ Οδοντιατρικής και Ορθοδοντικής στη Λένορμαν είναι το μοναδικό Κέντρο Ορθοδοντικής για παιδιά. Ο Στ. Βαρδαρός ενημέρωσε ότι στις προσλήψεις οδοντιάτρων που θα γίνουν για όλη τη χώρα, θα δοθεί προτεραιότητα στην πρόληψη και θα ληφθεί μέριμνα με στόχο την ανάπτυξη της παιδοοδοντίας.

Να σημειωθεί ότι το  Οδοντιατρικό Κέντρο της Λένορμαν δεν απευθύνεται μόνο στους κατοίκους της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, αλλά σε όλο τον πληθυσμό της Αττικής, όπως και όμορων νομών που δεν παρέχουν ανάλογες υπηρεσίες. Οι πολίτες μπορούν να προγραμματίζουν τα ραντεβού τους καλώντας σε κάποιο από τα 5-ψήφια νούμερα στα οποία ρυθμίζονται τα ραντεβού στο ΠΕΔΥ.

 Στις εγκαταστάσεις του Τοπικού Ιατρείου Λένορμαν βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών τα παρακάτω Ιατρεία: 

1. Οδοντοθεραπευτικό (έλεγχος και ολοκληρωμένη θεραπεία)

2. Παιδοδοντικό (πρόληψη και ολοκληρωμένη θεραπεία) 

3. Ορθοδοντικό για παιδιά ηλικίας 9-13 ετών (διάγνωση και θεραπεία)

4. Γναθοχειρουργικό (όλο το φάσμα της γναθοπροσωπικής χειρουργικής)

5. Οδοντοπροσθετικό (έλεγχος και θεραπεία)   

Τρία εξειδικευμένα εργαστήρια στελεχωμένα με έμπειρο τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό παρέχουν την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη στο έργο του Οδοντιατρικού Κέντρου: 

1. Ακτινολογικό Εργαστήριο, για  πανοραμικές ακτινογραφίες στόματος

2. Οδοντοπροσθετικό Εργαστήριο, στο οποίο κατασκευάζονται και επισκευάζονται οδοντοστοιχίες 

3. Ορθοδοντικό Εργαστήριο, στο οποίο κατασκευάζονται και επισκευάζονται οι κινητοί ορθοδοντικοί μηχανισμοί    

 Δεδομένου ότι η στοματική υγιεινή συνδέεται άμεσα με την υγεία του υπόλοιπου οργανισμού του ανθρώπου, το έργο των παραπάνω Ιατρείων υποστηρίζεται από Καρδιολογικό, Ωτορινολαρυγγολογικό και Οφθαλμολογικό Ιατρείο, τα οποία υποδέχονται ταυτόχρονα και μεμονωμένα περιστατικά ανηλίκων.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)