to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:09 | 29.06.2019

Πολιτική

Επίσκεψη της Μ. Τζούφη και του Χρ. Μαντά σε ΙΚΑ-ΕΚΑΒ-ΕΦΚΑ-ΟΑΕΔ Ιωαννίνων

Σειρά επισκέψεων και επαφών με εργαζόμενους είχαν σε φορείς της πόλης των Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια κοινής τους περιοδείας, η Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Μερόπη Τζούφη και ο συνυποψήφιος βουλευτής Χρήστος Μαντάς.


Στην ανάγκη αναβάθμισης των συστημάτων, των υπηρεσιών αλλά και του προσωπικού μέσα από την μετεκπαίδευσή του , προκειμένου να καλύπτουν τις πολλές και ιδιαίτερες ανάγκες παροχής επείγουσας ιατρικής και φροντίδας της περιοχής μας, εστιάστηκε η συζήτηση με τους εργαζόμενους, κατά την επίσκεψη του κ. Μαντά και της κ. Τζούφη στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων. Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε η τοποθέτηση όλων για τον αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα του Κέντρου Άμεσης Βοήθειας αλλά και την ενδυνάμωσή του.

Στις εγκαταστάσεις του ΠΕΔΥ που βρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΑΧΙΑ  Χρήστος Μαντάς και Μερόπη Τζούφη, ενημερώθηκαν από τους εργαζόμενους για την ανάγκη υποστήριξης της λειτουργίας του με ειδικευμένους γιατρούς σε κάποιες ειδικότητες, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο απολύτως επαρκές μικροβιολογικό εργαστήριο, ως εργαστηρίου αναφοράς για όλη την περιφέρεια. Η λειτουργία του εργαστηρίου καλύπτει τους ασφαλισμένους για τις περισσότερες αναγκαίες εργαστηριακές εξετάσεις χωρίς καμμία οικονομική επιβάρυνση. Εκτιμήθηκε τέλος ότι πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για άμεση αντικατάσταση του βασικού ακτινολογικού τεχνικού εξοπλισμού που έχει καθυστερήσει.
Η στήριξη του ΠΕΔΥ προκειμένου να  γίνει ένα σύγχρονο αστικό κέντρο υγείας έχει δρομολογηθεί ήδη από το Υπουργείο Υγείας για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών. Στον χώρο του ΠΕΔΥ Ιωαννίνων φιλοξενούνται προσωρινά και η 5η και 6η ΤΟΜΥ τους εργαζόμενους των οποίων συνάντησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η επίλυση του κτηριακού για να προχωρήσουν οι ΤΟΜΥ στην πλήρη λειτουργία και ανάπτυξή τους και να ενσωματωθούν στο συνολικό δίκτυο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Επισκεπτόμενοι η κ. Τζούφη και ο κ. Μαντάς  τις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ συζήτησαν με τους εργαζόμενους για την νέα δομή του φορέα εκτιμώντας ότι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση η προσπάθεια αναβάθμισής του και ο προσανατολισμός της ανάπτυξης των υπηρεσιών, δεχόμενοι όλοι ταυτόχρονα, ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος προσαρμογής και επιπρόσθετες υποδομές που θα στηρίξουν ικανοποιητικά την ανάπτυξη του οργανισμού.  Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες η στενότητα χώρου για το οποίο οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεσμεύτηκαν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην επίλυσή του, στην κατεύθυνση εξεύρεσης χώρου που θα καλύπτει τις κτηριακές ανάγκες όλων των υπηρεσιών του φορέα.
Επίσης, ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική ήταν η συζήτηση που είχαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την σημαντική συμβολή των εργαζομένων στο ελεγκτικό τμήμα του φορέα. Οι συνεχείς έλεγχοι στους οποίους προβαίνουν τα κλιμάκια του φορέα έχουν συμβάλλει καθοριστικά στον περιορισμό της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας σε όλη την περιφέρεια Ηπείρου.
Στην συνέχεια η Μερόπη Τζούφη και ο Χρήστος Μαντάς συναντήθηκαν με τη διοίκηση και εργαζόμενους στο Κέντρο Προώθησης και Απασχόλησης του ΟΑΕΔ στα Ιωάννινα όπου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής τους, διαπιστώθηκε η σημαντική συνεισφορά των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας αλλά και των υπολοίπων προγραμμάτων – παρεμβάσεων του ΟΑΕΔ στην μάχη κατά της ανεργίας στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Σημαντικός είναι ο αριθμός των ωφελούμενων, ιδιαίτερα στις κρίσιμες παραγωγικές ηλικίες και τους νέους επιστήμονες, χρειάζεται όμως να υπάρξει διάθεση καλής συνεργασίας των τοπικών επιχειρήσεων  με τον ΟΑΕΔ για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση των προγραμμάτων αλλά και την αξιοποίηση ενός αξιόλογου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η περιοχή. Επίσης, όπως τονίστηκε στη συζήτηση, ο ΟΑΕΔ μέσα από τις επιμορφωτικές του δομές μπορεί να επιμορφώνει τους άνεργους, να τους παρέχει εξειδίκευση και να ενισχύει με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα εξεύρεσης εργασίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)