to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:52 | 14.12.2018

Κοινωνία

Επίσκεψη της Μ. Χρυσοβελώνη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας, δομή του Κέντρου Ερευνών για θέματα ισότητας ΚΕΘΙ

Στο πλαίσιο ενημερωτικών επισκέψεων της Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβελώνη στις εποπτεύουσες υπηρεσίες αρμοδιότητάς της για θέματα Ισότητας των Φύλων, σήμερα (14/12) επισκέφθηκε τη δομή του Κέντρου Ερευνών για θέματα Ισότητας στο κέντρο της Αθήνας (Χαριλάου Τρικούπη και Βαλτετσίου).


Πρόκειται για μια σειρά επαφών που θα συνεχιστούν σε δομές του φορέα σε όλη την Ελλάδα επιφορτισμένες με το έργο της πρόληψης και καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών και συγκεκριμένα με την υποστήριξη των γυναικών που υποφέρουν ή απειλούνται από αυτή ή και των γυναικών που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις.

Σε ό,τι αφορά το Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας, η Υφυπουργός ενημερώθηκε για την πολύπλευρη στήριξη που παρέχει (ψυχολογική, νομική, κοινωνική) σε όσες γυναίκες απευθυνθούν σε αυτό, γι αυτό και όχι τυχαία ονομάζεται και Πολύκεντρο.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, τόσο η Πρόεδρος κ. Ε. Αγαθοπούλου, όσο και οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΙ (Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, Νομικοί, Επόπτες, Διοικητικοί), ενημέρωσαν την Υφυπουργό για τον τρόπο που ο φορέας ενεργεί και διαχειρίζεται κάθε υπόθεση έμφυλης βίας αφότου λάβει γνώση (συνολικά 3.000 περιπτώσεις από τον Απρίλιο ‘12 ως σήμερα), καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο στις κατά τόπους δομές.

Η Υφυπουργός, κ. Μ. Χρυσοβελώνη μετέφερε την αμέριστη στήριξή της προσωπικά και θεσμικά στο κοινωνικό έργο που παρέχει ο φορέας, δεσμεύτηκε να συμβάλει στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει, καθώς και να επισκεφθεί όσες περισσότερες δομές είναι δυνατόν προκειμένου να έχει προσωπική αντίληψη για τις συνθήκες, τους χώρους εργασίας και το παρεχόμενο έργο.

tags: ΚΕΘΙ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)